صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۷ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۶

« انسلادوس»؛ میزبانی برای حیات فرازمینی

دانشمندان می‎گویند انسلادوس، ششمین ماه بزرگ زحل، محیطی عالی برای میزبانی از حیات فرازمینی دارد.
کد خبر : 264381

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، حیات به شکلی که ما می‌شناسیم برای پایداری به سه چیز نیاز دارد: انرژی، آب و واکنش شیمی. حالا فضاپیمای کاسینی ناسا در آخرین سال ماموریت خود در سیاره زحل، تائید کرده است که قمر یخی این سیاره همه این شرایط را دارد.


کاسینی در حال کاوش در زحل و اطراف آن است و سنسورهای آن در قطب‌های جنوبی این سیاره آتشفشان‌های گازی را شناسایی کرده است. درون این انشعاب‌ها مواد شمیایی از دی‌اکسید کربن، آمونیاک و ترکیبات طبیعی مانند متان وجود دارد.


مهم‌تر از همه، این فواره‌ها حاوی هیدروژن مولکولی، دو اتم هیدروژن که به عنوان یک واحد پیوند خورده‌اند، است. این امر قلمروی میکروبی ایجاد می‌کند که ارگانیسم‌های زمینی می‌‎توانند از آن انرژی جذب کنند.


زیر پوسته یخی انسلادوس، اقیانوسی مایع وجود دارد. سطح اکسیژن این قمر بسیار پایین است. همچنین انسلادوس بسیار تاریک است چراکه سطح یخی این قمر نور خورشیدی ورودی را تا 90 درصد بازتاب می‌کند.


با وجود درجه حرارت بسیار پایین روی سطح انسلادوس، دمای آب این سیاره تا 194 درجه فارنهایت نیز می‌رسد. با وجود شرایط جوی دشوار این قمر، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که انسلادوس می‌تواند از ارگانیسم‌هایی مانند آنهایی که روی زمین رشد می‌کنند، پشتیبانی کند.


براساس تحقیقات دانشمندان آلمانی و اتریشی، کلونی‌های کوچکی از میکروب‌ها که در نزدیکی دریچه‌های هیدروترمال (گرمابی) زمین زندگی می‌کنند، می‌توانند شرایط شبیه‌سازی شده انسلادوس را تحمل کنند.


سایمون ریتمن، دانشمند دانشگاه وین که روی میکروبی به نام آرکیا مطالعه می‌کند، در این باره می‌گوید: «سعی کردیم که شرایط احتمالی انسلادوس را در آزمایشگاه شبیه‌سازی کنیم».


آرکیا ارگانیسم‌های تک سلولی میکروبی هستند. با بزرگنمایی شبیه به باکتری دیده می‌شوند. آرکیا دامنه حیات خود را دارد و ارتباط نزدیکی با انسان‌ها و باکتری‌ها را دارند.


در نزدیکی دریچه‌های هیدروترمال و به دور از نور خورشید زندگی می‌کنند و منبع تغذیه آنها مواد شیمیایی است.


ریتمن و همکارانش چندین اتاق رشد ساخته‌‌اند تا شرایط جوی انسلادوس را شبیه‌سازی کنند که همگی شامل هیدروژن مولکولی می‌شوند. دانشمندان معتقدند که فرآیندی به نام «سروپنتینیزاسیون» این مولکول‌های هیدروژن را تولید می‌کند. این فرآیند در نتیجه واکنشی شیمیایی بین هسته سنگی این قمر و آب داغ اقیانوس آن ایجاد می‌شود.


مترجم: هانا حیدری






انتهای پیام/

ارسال نظر