صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

از ورزش در هوای آلوده بپرهیزید

متخصص پزشکی ورزشی گفت: ورزش در هوای آلوده سبب تشدید اثرات منفی آلودگی بر انسان می‌شود. میزان رسوب ذرات معلق کمتر از ۲/۵ میکرون در ریه انسان چند برابر بیشتر از حالت معمول است.
کد خبر : 259000

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دکتر شاهین صالحی افزود: ورزش در هوای آلوده سبب می‌شود تا مواد آلاینده بیشتری وارد بدن شود. بویژه ورزش‌هایی همانند دویدن، دوچرخه سواری و پیاده روی که این روزها بیشتر مورد توجه مردم قرار دارند و در فضای باز انجام می شوند، بیش از سایر ورزش ها در شرایط آلودگی هوا خطرناکند.


وی گفت: ورزش در هوای آلوده سبب تشدید اثرات منفی آلودگی بر انسان می شود، چون زمینه ورود حجم بالایی از ذرات معلق و گازهای آلوده را به بدن فراهم می کند. هنگام ورزش کردن میزان رسوب ذرات معلق کمتر از ۲/۵ میکرون در ریه انسان چند برابر بیشتر از حالت عادی است.


این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: بهتر است از ماسک‌های فیلتردار استاندارد استفاده کنید و با نوشیدن آب زیاد به کلیه‌ها کمک کنید تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت زمان کمتری در بدن باقی بماند. همچنین از فعالیت بدنی و ورزش در فضاهای روزبازی که در محدوده آلودگی هوا قرار دارند، خودداری کنید.


صالحی خاطرنشان کرد: در صورت بالا بودن میزان دی اکسید کربن در هوا، ممکن است با فعالیت بدنی شدید و افزایش تعداد و عمق تنفس، زمینه ورود هر چه بیشتر این گاز به ریه ها و در نهایت مسمومیت ناشی از آن افزایش یابد. افزایش غلظت مونواکسید کربن بویژه در مناطق پرتردد بسیار آسیب زا بوده و به علت تمایل فراوان این گاز برای ترکیب با هموگلوبین خون، میزان اکسیژن مورد نیاز بافت ها کاهش یافته و در نتیجه ممکن است به عوارضی نظیر سردرد، سرگیجه و در موارد شدیدتر افزایش ضربان قلب دچار شویم.


او ادامه داد: یکی دیگر از آلاینده ها سرب است که به سرعت می تواند وارد جریان خون شود. وجود سرب در خون سبب شکسته شدن گلبول های قرمز و کاهش عمر طبیعی آنها می‌شود، در نتیجه تعداد گلبول های قرمز خون کم شده و به کم خونی منجر می شود.


این متخصص پزشکی ورزشی با بیان این که سالمندان و کودکان به میزان بیشتری در معرض خطر سرب هستند، گفت: ورزش و فعالیت بدنی در هوای آلوده به هیچ عنوان برای سالمندان و کودکان توصیه نمی شود. ضمن اینکه کودکان به دلیل حساس بودن مخاط بینی، حنجره، نای و روده، بیشتر در معرض آسیب قرار دارند.


وی اضافه کرد: زمانی که میزان آلودگی هوا به هشدار می‌رسد، از میوه‌هایی همچون پرتغال، توت فرنگی، سبزیجات سبز، شیر، ماست و دوغ بیشتر از همیشه استفاده کنید.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر