صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۴ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۶
20 بهمن به روایت تاریخ؛

امام خمینی(ره) بر دوری از اختلافات و تلاش برای سازندگی تاکید کرد/ اعلام بی‌طرفی ارتش و قطع پشتیبانی از دولت بختیار

ارتش 20 بهمن با اعلام بی‌طرفی از صحنه خونین انقلاب کناره‌گیری می‎کند و حضرت امام خمینی در جمع نمایندگان شورای هماهنگی اعتصابات، بر دوری از اختلافات و تلاش برای سازندگی تاکید کردند.
کد خبر : 258378

گروه سیاسی خبرگزاری آنا_آرزو نوروزجم: جمعه 20 بهمن 57، بختیار اعلام کرد 22 بهمن استعفا می‌دهد. بختیار همه توان خود را در روزهای آخر برای حفظ جایگاه نخست وزیری به کار می‌گیرد و همه سعیش بر این است که حمایت ارتش را برای خود نگه دارد.



تلویزیون سراسری اعلام می‌کند، تصمیم دارد فیلم اقامت امام در پاریس و بازگشت ایشان به کشور را ساعت 9 شب بیست بهمن پخش کند، اما عوامل رژیم برای جلوگیری از این اتفاق و تأثیرات و پیامدهای بعد از آن، قبل از پخش فیلم فرودگاه مهرآباد، تصاویر تجمع حامیان سلطنت در ورزشگاه امجدیه تهران را پخش می‌کنند.


همافران نیروی هوایی در پادگان «دوشان تپه» ، به این اتفاق واکنش نشان می‌دهند و پاسخ اعتراضشان شلیک گلوله از سلاح‌های گرم از سوی موافقان شاه شد.


از پادگان نیروی هوایی صدای تیراندازی‌های پیاپی به گوش می‌رسد، مردم شرق تهران سراسیمه به خیابان‌ها می‌آیند آنها در ابتدا تصور کردند که به مقر امام حمله شده است. اما صدای شلیک گلوله ها از پادگان، و گزارش تعداد اندکی که توانسته بودند از مهلکه بگریزند، مردم را متوجه پادگان نیروی هوایی کرد. طولی نکشید که صدای الله اکبر و تماس های تلفنی خانه به خانه، مردم تهران را متوجه کانون درگیری، یعنی پادگان نیروی هوایی کرد.



بختیار با ارتشبد قره‌باغی تماس می‌گیرد و می‌خواهد که مراکز اسلحه ارتش در داخل شهر را بمباران کند تا اسلحه به دست مردم نیفتد.



حضرت امام حمله لشکر گارد به نیروی هوایی را محکوم کردند و اخطار دادند: هرچه زودتر لشکر گارد به مقر خود بازگردد و الا تصمیم آخر را خواهند گرفت. ایشان اطلاعیه های حکومت نظامی را خدعه و خلاف شرع دانستند و برای مردم تلکیف روشن کردند که متفرق نشوید و با حضور در خیابان ها توطئه حکومت نظامی را خنثی کنید.


شورای انقلاب اما در واکنش به این اقدام بختیار با رئیس ستاد ارتش وقت تماس می‌گیرد و خواهان توقف کشتار در نیروی هوایی و استعفاء او می‌شود.



قره باغی تمایل دارد بختیار برکنار شود تا تکلیف ارتش مشخص شود، در نهایت ارتش 20 بهمن با اعلام بی‌طرفی از صحنه خارج می‌شود و این را به معنای قطع پشتیبانی از دولت بختیار می‌داند.


شاپور بختیار که دولت غیرقانونی او چون شیر بی‌دم و یال و اشکم شده و با وجود تمام تلاش‌هایش نتوانسته بود در شهر 4/5 میلیون نفری تهران، بیش از ۳۰ هزار نفر را جمع کند و به طرفداری از خود به تظاهرات وادارد.


دیگر هیچ وزارتخانه‌ای از او فرمان نمی‌برد و برای جلوگیری از اعتصاب اداره‌ نخست‌وزیری هم به نیروهای نظامی متوسل شده بود. او در مصاحبه با لوموند اعلام کرد: «اگر اعضای دولت منتخب آیت‌الله خمینی، برای ورود به وزارتخانه‌ها تلاش کنند، دستور دستگیری آنها را خواهم داد.»



کمی آنطرف‌تر از پادگان دوشان؛ مهدی بازرگان در دانشگاه تهران برای دولتی که قرار است از این به بعد تشکیل شود، سر فصل مشخص می‌کند. بازرگان می‌گوید: مأموریتی که رهبر انقلاب به من داده اند پر مخاطره‌ترین و سنگین‌ترین مأموریت در عمر 71 ساله تاریخ مشروطیت ایران است که به یک نخست وزیر سپرده شده است.



حضرت امام در جمع نمایندگان شورای هماهنگی اعتصابات، بر دوری گزینی از اختلافات و راه طولانی برای سازندگی اشاره کردند و در پیامی به ملت ایران ﺗﺄکید کردند که سخنگو ندارند.



کیهان در واکنش به درگیری نیروهای گارد سلطنتی با همافران نیروی هوایی نوشت:


"جنگ خونین نیروی گارد با نیروی هوایی"


اطلاعت هم تیتر زد: "نبردهای خونین میان واحدهای مسلح در تهران"


انتهای پیام/

ارسال نظر