صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ژنی که تاریخ آمریکا را بازنویسی کرد

دانشمندان با آنالیز DNA باستانی کشف کرده‌اند که اولین انسان‌ها 25 هزار سال پیش پا به قاره آمریکا گذاشته‌اند و سپس به سه گروه بومی آمریکا تقسیم شده‌اند.
کد خبر : 249171

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، به گفته محققان، DNA نوزاد شش هفته‌ای آمریکایی که 11500 سال پیش درگذشته است منجر به بازنویسی تاریخ آمریکا شد. ژنوم این دختر بچه نشان می‌دهد که اولین انسان‌ها 25000 سال پیش پا به خاک آمریکا گذاشته‌اند و بعدها از هم جدا شدند و سه گروه از بومیان آمریکا را تشکیل دادند.


این اولین باری است که پیشینه ژنتیکی اولین بومیان آمریکا شناسایی می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد. این دختر بچه متعلق به جمعیتی از مردم باستانی آمریکای شمالی به نام «برینجیای باستان» است. این گروه کوچک در آلاسکا زندگی می‌کردند و حدود 6000 سال پیش از بین رفته‌اند.


اولین ساکنان این منطقه از طریق سرزمین باستانی، که پلی میان روسیه امروزی و آلاسکا بود و در اواخر عصر یخبندان به زیر آب رفت، به آمریکا رفته‌اند.


سوالات زیادی در این میان مطرح است از جمله این که اولین ساکنان آمریکا چه موقع به این قاره رسیدند؟ چند گروه بودند؟ بعد از رسیدن به آمریکا چه اتفاقی برایشان افتاد؟


بعضی از دانشمندان معتقد بودند که 14000 سال پیش، چندین موج مهاجرتی به آمریکا روی داده است و مهاجران از طریق سرزمین باستانی پل مانند میان روسیه امروزی و آلاسکا وارد شمال آمریکا شده‌اند.


اما نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مهاجرت به آمریکا تنها یک بار روی داده و گروه‌های مختلف بومیان آمریکا بعدها بر اثر تقسیم این مهاجران تشکیل شده‌اند. مطالعه جدید حاکی از آن است که مردم برینجیای باستان در نتیجه این تقسیم‌بندی به وجود آمده‌اند. درواقع مردم برینجیای باستان از اجداد دو تا سه گروه از بومیان آمریکا هستند.


پروفسور بن پاتر، انسان‌شناس دانشگاه الاسکا، در این باره می‌گوید:‌ «تاکنون نمی‌دانستیم که چنین جمعیتی وجود داشته است. این اطلاعات، اولین مدارک مستقیم از جمعیت اولیه آمریکا شمالی است که نحوه مهاجرت و مناطقی که در آن ساکن شدند را نشان می‌دهد».


این تیم تحقیقاتی متشکل از دانشمندان دانشگاه کمبریج و کپنهاگ است که ژنوم کامل این نوزاد باستانی از بومیان آمریکا را مورد مطالعه قرار داده‌اند. این نوزاد «دختر طلوع آفتاب» نام گرفته است و بقایای این دختر بچه در سال 2013 در سایت باستان‌شناسی «سان رایز» در آلاسکا کشف شد.


باوجود این که این نوزاد حدود 11500 سال پیش، سال‌ها بعد از رسیدن اولین مهاجران به آمریکای شمالی، در این منطقه زندگی می‌کرده است اما اطلاعات ژنتیکی او با هیچ یک از دو نژاد اولیه شناخته شده بومیان در این منطقه مطابقت نداشت.


نژادهای اولیه شناخته شده در این منطقه به دو دسته تقسیم می‌شوند: یکی از آنها که با نام «شمالی‌ها» شناخته می‌شوند، در آلاسکا و کانادای امروزی زندگی می‌کردند و نژاد دیگر که «جنوبی‌ها» نام داشتند، در ایالات متحده امروزی ساکن بودند.


دختر طلوع آفتاب متعلق به جمعیت کاملا متفاوتی از بومیان آمریکا است که با نام مردم برینجیای باستان شناخته می‌شوند.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر