جادوی سینما به روایت اعداد
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، به مناسبت روز ملی سینما، نگاهی به اعداد و ارقام مهم سینمای ایران می اندازیم.
تهران با 151 سالن سینما، سهمی 31.2 درصدی از کل سالنهای سینمای کشور دارد
13/4
سال گذشته 13 میلیون و 400 هزار بلیت در سینمای ایران فروخته شد، طبق پیش بینی ها این عدد می تواند امسال به 30 میلیون هم برسد
21/5
21 میلیارد و 500 میلیون تومان، فروش «نهنگ عنبر 2؛ سلکشن رویا» به عنوان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران
87
«آبی و رابی» به کارگردانی اوانس اوهانیانس کارگردان ارمنی، اولین فیلم تاریخ سینمای ایران است که 87 سال پیش ساخته شد. از این فیلم صامت، نسخه ای در دست نیست.
7000
مجموع فروش « آبی و رابی» اولین فیلم سینمای ایران که این روزها به اندازه یک بلیت نیم بهای سینماست!
84
با احتساب قیمت بلیت، کم فروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران، «قلب سفید قاصدک ها» اثر افشین محمودی است که تنها 84 هزار تومان فروخته است! جالب این جاست که این فیلم با وجود بلیت 12 هزار تومانی سینما و حضور ماه چهره خلیلی به عنوان بازیگر اصلی، این آمار فروش را داشته است!
62
بدون شک فیلم «محمد رسول ا...(ص)» مجید مجیدی با هزینه ای در حدود 62 میلیارد تومان، تا سال ها رکورد پرهزینه ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را حفظ می کند؛ هزینه ای که البته بخش بزرگی از آ ن، صرف ساخت شهرک سینمایی «پیامبر اعظم(ص)» شده است.
113
فیلم «شیرین» اثر عباس کیارستمی با 113 بازیگر اصلی، پربازیگرترین فیلم تاریخ سینمای ایران است. این فیلم خاص هیچ دیالوگی هم ندارد.
2520
پردیس سینمایی کوروش با 2520 صندلی در 11 سالن، بزرگ ترین سینمای کشور است
37
شهاب حسینی در «ساکن طبقه وسط» به کارگردانی خودش، در 37 نقش بازی کرد، رکوردی که در جهان هم دست نیافتی است.
134
طولانی ترین سکانس -پلان تاریخ سینمای ایران، در «ماهی و گربه» اتفاق افتاد. سازندگان فیلم، دوربین را روشن کردند و بعد از 2 ساعت و 14 دقیقه، فیلم برداری تمام شد! فیلم صاحب طولانی ترین زمان اکران در تاریخ سینمای ایران هم هست.
«بی نهایت» مناسب ترین واژه برای توصیف تعداد فیلم های کریم جانبخش سفیدکمر است؛ پرکارترین فرد سینمای ایران! نام او را حتماً توی تیتراژها به عنوان «مسئول برق» دیده اید. او دو دهه است که در سینمای ایران حضور دارد.
43
43 میلیون نفر از جمعیت ایران هنوز به سینما دسترسی ندارند
3
اکبر عبدی تنها بازیگر مردی است که در 3 فیلم، نقش زن را بازی کرده! در «آدم برفی» اگرچه نقش مرد داشت، ولی زنانه می پوشید و در «خوابم می آد» و «خواب زده ها» هم که رسماً در نقش یک خانم بازی کرده بود!
53
رضا صفایی با کارگردانی 53 فیلم سینمایی، پرکارترین فیلم ساز تاریخ سینمای ایران است. او البته تقریباً همه فیلم هایش را پیش از انقلاب اسلامی ساخته و بعد از انقلاب اسلامی، فقط یک فیلم را کارگردانی کرده است.
منبع:روزنامه خراسان
انتهای پیام/