صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نکاتی کاربردی برای دوئل با هوایی که ناجوانمردانه گرم است !

هر فصلی از سال، آداب و ملاحظات خودش را دارد. همان‌طور که برای فصلِ بهار با نظافت و خانه‌تکانی آماده می‌شویم و وقت نزدیک شدن به پاییز و زمستان، پتوها، پالتوها و لباس‌های گرم را از جعبه‌ها و کمدها در می‌آوریم، فصل گرم تابستان هم آداب و ملزومات خاص خودش را دارد.
کد خبر : 193946

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از خراسان، گرمای هوا، تعریقِ زیاد، احتمال آفتاب‌سوختگی و گرمازدگی و... همه دلایلی است برای تغییر سبکِ زندگی. از تغییر دکوراسیون تابستانی خانه بگیرید تا راه‌اندازیِ وسایل سرمایشی و تغییر برنامه غذایی از غذاهای پرادویه و سرخ‌کردنی به خوراکی‌های سرد و سبک مثل آب‌دوغ‌خیار و نوشیدنی‌های خنک. به همه این‌ها اضافه کنید خرید یک سری ملزوماتِ تابستانی برای سپری کردنِ یک تابستانِ راحت ، خنک و خوشبو! پرونده امروز، راهنمای جمع‌و‌جوری است برای راحت‌تر گذراندنِ روزهای داغ و آفتابی و بیشتر لذت بردن از تابستان امسال. یک بسته کاربردی که راهنمایی‌تان می‌کند در موقعیت‌های مختلف: خانه، کوچه و خیابان، محل‌کار و آموزش یا وقت گردش و تفریح، به چه نکاتی توجه کنید. با ما همراه باشیـد.




وقتی در خانه‎ هستیم




برای چیدمانِ خانه، چی‌کار کنیم؟
بهتر است در فصل‎های گرم، پارچه‌های ضخیم با بافت‎های متراکم مثل پرده، روتختی یا رویه مبل را فراموش کنید؛ چرا که این پارچه‌ها مانع از گردش هوا در خانه می‎شوند و همین مسئله می‎تواند در فصل‎ تابستان آزاردهنده باشد.
علاوه بر سرویس سیستم سرمایشی خانه، روش دیگر خنک کردن فضا در تابستان، استفاده از سایبان‎ برای پنجره‎هاست. سایبان‎ها با جذب یا بازتاب نور خورشید از ورود آن به خانه به میزان قابل توجهی جلوگیری می‎کنند. نصب سایبان در هر دو سطح خارجی و داخلی پنجره مفید است اما سایبان‎های خارجی به دلیل این که گرما را پیش از برخورد با پنجره دفع می‎کنند، مناسب‎تر و موثرترهستند.
ترک‌ها و شکاف‎های دیوار هم یکی دیگر از راه‌های ورود گرما به خانه است که برای پیشگیری از اتلاف انرژی باید آن‎ها را پوشاند.
گیاهان یک عایق طبیعی هستند که علاوه بر کم کردن میزان تابش نور خورشید، به‌طور طبیعی هوا را هم تصفیه و مقداری خنکیِ مطبوع ایجاد می‌کنند. در فصل تابستان، از نگهداری گل و گیاه در خانه غافل نشوید.
همه می‌دانیم رنگ‌های سرد و گرم می‌توانند به بیننده، احساس سرما یا گرما القا کنند. در فصلِ تابستان تا جایی که امکان دارد، با استفاده از ملافه، کوسن و رومیزی در رنگ‌های سرد، رنگ غالب چیدمان خانه را سرد و خنک کنید.
چی بخوریم؟
در تابستان باید تا حد امکان از غذاهای سرخ کردنی، پرادویه و گرم (به لحاظ مزاجی) پرهیز کرد. خوراکی‌های سرد و ساده و خنک، بهترین انتخاب این روزها برای ناهار یا به‌خصوص شام هستند. اگر جایزه نوبل آشپزی وجود داشت، مبدع آب‎دوغ خیار شایسته ‏ترین فرد برای دریافتش بود. در این گرمای وحشتناک، ایستادن پای شعله گاز حتی زیر باد کولر هم عذاب‎آور است. آب‎دوغ‎خیارِ دوست‎داشتنی، اما به زحمتِ زیادی نیاز ندارد و در عرض چند دقیقه آماده می‎شود. کافی است ماست و آب و یخ را توی کاسه‎ای بزرگ بریزید و هم بزنید. چند خیار تر و تازه را رنده یا نگینی خرد کنید، مقداری سبزی (ریحان، ترخون، نعناع) اضافه کنید و گردو و کشمش پلویی را هم فراموش نکنید تا هم طبع غذا معتدل‎تر و هم طعمش بهتر شود. ناگفته می‎دانید که این غذای سبک و ساده سرشار از پروتئین و کلسیم است و تشنگی را فرو می‏ نشاند. به‎طور کلی غذاهایی که ترکیبات لبنی دارند، برای روزهای گرم تابستان بسیار مناسب‎اند. بورانی اسفناج یکی دیگر از این غذاهاست. برای تهیه بورانی اسفناج، ابتدا اسفناج‌ها را بخارپز کنید. کمی روغن در تابه بریزید، سیر را تفت دهید و به اسفناج‌های بخارپز شده بیفزایید. ماست را اضافه کنید و این معجون شگفت‎انگیز را چند دقیقه‎ای در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده خوردن شود.
چی بنوشیم؟
تابستان، فصلِ شربت‌ها و نوشیدنی‌های خنک و گواراست. این روزها توی هر یخچالی یک بطری اسانس یا شربتِ آماده‎ پیدا می‏ شود. چند قاشق از نوشیدنی مورد علاقه‎تان را توی یک لیوان آب و یخ می‎ریزید و تمام؛ اما انگار نه انگار، دوباره تشنگی چند دقیقه بعد به سراغتان می‎آید. ولی اگر کمی حوصله داشته‎باشید می‎توانید با درست کردن یک نوشیدنی سالم و درجه یک، تشنگی تان را برطرف کنید. برای درست کردن یکی از بهترین نوشیدنی‏ های تابستان، یعنی شربت سکنجبین‎خیار، لیموترش را پوست بگیرید، فیله‎اش را جدا کنید و همراه با عرق نعناع در مخلوط‎کن بریزید. بعد خیارِ خوب‎شسته شده را (با پوست) به مواد داخل پارچ اضافه و همه را با هم مخلوط کنید. مایه را بعد از آماده شدن توی لیوان بریزید و متناسب با ذائقه‎تان، شربت سکنجبین را اضافه کنید. همچنین می‎توانید خودتان را به یک لیوان فالوده عالی مهمان کنید؛ دانه‌های وسط طالبی را جدا ‌کنید. با قاشق مخصوص بستنی، دایره‎های کوچکی از داخل طالبی درآورید و در ظرف بریزید. باقیمانده میوه را که نمی‎شود به‎صورت توپی شکل داد، با یک قاشق بتراشید و توی ظرف جداگانه‎ای با شکر، گلاب و هل خوب به‎هم بزنید. این مخلوط را روی توپک‎های طالبی بریزید و اجازه بدهید در یخچال حسابی خنک شود. از نوشیدنی‎های دیگری مثل شربت خاکشیر، هندوانه و لیموناد هم غافل نشوید.


وقتی در کوچـه و خیابانیم




چی بخریم و چی‌کار کنیم؟
خوشبو باشیم؛ برای داشتن بدنی خوشبو در فصل تابستان که میزانِ تعریق بدن چند برابر است، باید هر روز یا یک روز در میان، دوش گرفت و هر روز لباس‌ها یا حداقل لباس‌زیر را عوض کرد. در کنار این ها، مصرف دئودورانت های ضدعرق که به شکل اسپری های پودری و غیرپودری در دسترس است و رول های ژل و صابونی که به «مام» معروف اند هم، بهترین گزینه برای خوشبو نگه داشتنِ بدن است. اسپری یا مام را بعد از هر استحمام و قبل از هر بار لباس پوشیدن، روی سطحِ بدن استفاده کنید.
لباس های راحت و روشن بپوشیم؛ طبیعی است که در تابستان باید از پوشیدن لباس های تنگ، چسبان و تیره که گرما را در خود نگه می دارد و مانع تنفس بدن می شود، خودداری کرد و در عوض باید از لباس های نرم و گشاد و راحت، با رنگ های روشن استفاده کرد. الیاف مصنوعی و پلاستیکی مثل ریون باید جای خود را به الیاف طبیعی و خنک مثل نخ و کتان بدهد و رنگ هایی مثل مشکی و سورمه ای، با سفید و شیری عوض شود. اگر از آن دسته آدم ها هستید که اعتقاد دارند شلوار جین، پوششی برای همه فصول است، اشتباه می کنید. جین های چسبان و ضخیمتان را با شلوارهای کتانِ آزاد و راحت عوض کنید تا دچار عفونت های قارچی و عرق سوزی نشوید.
کِرِم مناسب استفاده کنیم؛ اگر با کفش، کلاه، دستکش و عینک، می توانیم پوشش مناسبی در برابر آفتاب برای برخی اعضای بدن فراهم کنیم، کرم های ضدآفتاب هم محافظ مناسبی برای مراقبت از پوست صورت در برابر نور خورشید و اشعه های آسیب رسان است. یادتان باشد هر پوستی، به نسبتِ سن، جنس و میزان خشکی و چربی، به ضدآفتاب خاص خود نیاز دارد و هر ضدآفتابی برای هر پوستی مناسب نیست. معمولا ضدآفتاب ها را براساس میزان SPF دسته بندی می کنند. در شرایط معمولی، ضدآفتاب با SPF 30، مناسب و کافی است.
عینک آفتابی فراموش نشود؛ یکی از مهم ترین ملزومات تابستانه، عینک آفتابی یا عینک دودی است. یک عینک آفتابی مناسب، عینکی است که به لحاظ سایز و اندازه، مناسب چهره شما باشد و به لحاظ رنگ و میزانِ تیرگیِ شیشه، چشمتان را اذیت نکند. باید دقت کرد که عدسی عینک، به لحاظ جذب اشعه uv یا ماوراءبنفش که اشعه ای مضر برای پوست و چشم است، استاندارد باشد؛ یعنی حداقل تا ۹۸ درصد این اشعه را جذب کند. به چشم داشتنِ عینکی که استاندارد نیست، بسیار مضرتر از عینک نزدن است؛ چرا که عینک آفتابی باعث می شود مردمک چشم باز و گشاد شود و حال اگر UV را جذب نکند، تمام اشعه های مضر به داخل چشم نفوذ می کند.
کفش مناسب به پا کنیم؛ معمولا صندل و کفش های روباز، اولین انتخاب همه برای فصل تابستان است، اما از آنجا که پوشیدن صندل برای استفاده روزانه و پیاده روی های طولانی، با مشکلاتی مثل کمردرد، درد پاشنه و ساق پا همراه است، شاید بهترین گزینه برای این فصل، چرم طبیعی باشد. کفش های عروسکی سبک و پارچه ای هم انتخاب مناسبی برای خانم هاست. بهتر است در این فصل از کفش های ورزشی و کتانی استفاده نکنید چرا که به پاهای تان اجازه نفس کشیدن نمی دهند.
کلاه را جدی بگیریم؛ استفاده از کلاه و آفتاب گیر، یک روش خوب برای در امان ماندن از تاثیرات منفی و مضر تابش نور آفتاب بر پوست سر و صورت است. یک کلاه مناسب، کلاهی با رنگ روشن و الیافی طبیعی است که سایه اش، تمام صورت و گردن و گوش ها را بپوشاند. هنگام خرید کلاه دقت کنید که یک لایه نازک عرقگیر و منافذ هوا داشته باشد.
ناگفته پیداست در فصل تابستان، اگر نیاز شد در کوچه و خیابان باشیم، حتما در کیف یا خودرویمان یک بطری آب‌معدنی داشته باشیم و بنوشیم.
مهم است در این فصل، از خوردن خوراکی‌های سرخ کردنی مثل فلافل و سمبوسه و فست‌فود، تا حد امکان پرهیز کنیم.
باتوجه به زود فاسد شدن غذا در این فصل به خاطر گرما، از مراجعه به رستوران‌ها و غذاخوری‌های نامعتبر که ممکن است غذای مانده تحویل مشتری بدهند، خودداری کنیم.
آبمیوه‌ و بستنی‌فروشی‌ها، می توانند یکی از ایستگاه های همیشگی روزهای تابستانی در کوچه و خیابان برای چند دقیقه توقف و نوشیدن یک یخ در بهشتِ دلچسب باشند. این فرصت را به خودمان هدیه دهیـم.


وقتی در محل کار هستیم




چی‎کار کنیم؟
تغییر چیدمانِ محل کار در فصل تابستان ممکن نیست اما دکوراسیون خودمان را که می‎توانیم تغییر دهیم! یکی از کارهایی که می‎تواند از رسیدن دمای بدن به نقطه جوش جلوگیری کند، پوشیدن صندل و دمپایی در محل کار به‎جای کفش است. اگر هم به‎خاطر گرمای هوا و بوی بد پا نمی‎توانید کفشتان را در محل کار از پا دربیاورید، پیشنهاد ما استفاده از جوراب های ضدبو و ضدباکتریال است. شاید خیلی ها جوراب را پیش پا افتاده ترین لباس یا پوشاکی بدانند که آدمیزاد می پوشد، اما واقعیت چیز دیگری است. جوراب بخشی از پوشش ماست که به اندازه بقیه لباس ها، شخصیت و انضباط ما را نشان می دهد، منتها معمولا یکی از مشکلاتِ اغلبمان در روزهای بلند فصل تابستان، بوی بد جوراب و پاهاست. غیر از شستن مرتب پاها و شست وشوی هرچند وقت یک بار کفش ها و ریختنِ جوش شیرین در کفش، انتخابِ جوراب مناسب هم از راه های مهم از بین بردن بوی بد پا و جوراب در فصل گرم تابستان است. این روزها می توانید جوراب های خنک، ضدبو و ضدباکتریال را که به جوراب نانو معروف است، با قیمت های مناسب تهیه کنید.
چی بخوریم؟
متخصصان تغذیه سفارش می‎کنند که در فصل تابستان، دور غذاهای چرب و گوشتی را خط بکشیم. این غذاها برای هضم، معده را به زحمت می‎اندازند و دمای درونی بدن را بالا می‎برند. به‎علاوه این‎که بعد از خوردن این غذاها حسابی سنگین و کسل می‎شوید، گرمای هوا هم مزید برعلت می‎شود و آن‎وقت همکاران و مراجعانتان باید تا مدت‎ها بداخلاقی و بی‎حوصلگی شما را تحمل کنند. بنابراین سعی کنید با خودتان از خانه غذاهای سبک و سالم ببرید. اگر امکانش وجود ندارد به نان و پنیر و سبزی و مانند این‎ها اکتفا کنید، اگر باز هم امکانش وجود ندارد دستِ کم برای خودتان میوه‎ ببرید. میوه‌هایی مثل گلابی، خیار، انگور، طالبی و هندوانه (این دوتای آخری را می‎توانید قاچ کنید و توی ظرفِ دردار بگذارید) باعث خنک ماندن بدن در فصل گرما می‎شوند. این میوه‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌های ضروری هستند و علاوه برآن، بخش قابل توجهی از آن‎ها را آب تشکیل می‎دهد؛ برای همین مصرفشان باعث می‌شود بدن در مواجهه با گرما، آب کافی داشته‎باشد.
چی بنوشیم؟
تنها نوشیدنی موجود در اداره ها و سازمان‎ها معمولا چای است و از آن‎جا که تحمل چای داغ در این روزها خیلی ممکن نیست، بعضی از کارمندها بی‌خیال نوشیدنش می‌شوند. این درحالی‏ است که بدن ما در تابستان به‎دلیل از دست دادن آب، بیشتر از هر زمانی به مایعات نیاز دارد. بنابراین اگر دلتان نمی‎خواهد گرمازدگی و تبعاتِ کم‎آب شدن بدن را تجربه کنید هر شب قبل از خواب یک نوشیدنی سالم برای صبح فردا آماده کنید و در یخچال بگذارید. یک قمقمه برای خودتان بخرید، با شربت خانگیِ موردعلاقه‏‎تان پرش کنید و با تأثیر معجزه‎آسایش تمام روز سرِ حال باشید. آب طعم‎دار هم گزینه خیلی خوبی است که می‎تواند جایگزین نوشابه و آبمیوه‎های مصنوعی باشد. برای درست کردن آب طعم‎دار، می‎توانید از ترکیب‎های (هندوانه و نعناع)، (خیار، سیب، هلو، انگور)، (سیب و دارچین) و (کیوی، لیمو و خیار) استفاده کنید که امتحانشان را پس داده‎اند. میوه‎ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید. ترکیبی از چند میوه مورد علاقه‎تان را با مقداری گیاه مثل برگ نعناع یا ریحان به اضافه آب خنک در لیوان بریزید و میل کنید.


وقتِ تفریـح و گردش




کجـا بریم؟ چی ببریم؟
مجهز به استخر برویم؛ تابستان، فصل مناسبی برای ورزش های آبی است. ضمن این که در این فصل سفر به مناطق ساحلی هم رونق فراوانی دارد. بد نیست برای تجربه ورزش مفرح شنا، مجهز باشید. عینک شنا که محافظی است برای چشم شما در برابر آلودگی های احتمالی آب، از مهم ترین لوازم شناست که باید بدون موج و اعوجاج باشد، روی چشم فیکس شود، ضد بخار باشد و دید شما در آب را به بهترین شکل فراهم کند. کلاه هم یکی دیگر از ضروریاتی است که به آن نیاز دارید؛ کلاه شنا، ضمن این که از تماس مواد ضد عفونی کننده آب با موهای شما جلوگیری می کند، به پاکیزه ماندن آب استخر هم کمک می کند. در انتخاب کلاه باید به خاصیت لاستیکی آن توجه کنید تا هم راحت روی سر قرار بگیرد و هم باعث کشیدگی موها نشود. مایوی مناسب، قمقمه آب، حوله بزرگ و زیرانداز، از دیگر ملزومات ورزش های آبی است. در کنار این ها، به یک کیف بزرگ جادار حصیری یا پارچه ای، به گونه ای که حوله و بقیه لوازمتان در آن جا شود هم نیاز دارید.
پارک های اطراف خانه؛ قرار نیست همیشه برای خوشگذرانی ده ها کیلومتر از خانه دور شوید. کافی‌است یک زیر انداز کوچک و بساط شربتِ خنک و توپ یا راکت بدمینتون را بردارید و یک بعد از ظهر، همراه دوستان یا خانواده، بروید به نزدیک ترین پارک خانه تان و کنار چمن بنشینید و از تابستان لذت ببرید. ناگفته پیداست لباس‌های نخی و روشن و راحت، کلاه، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب و بطری آب معدنی از ملزوماتِ مهم پیک‌نیک‌های تابستانی است.
ییلاق‌های اطراف شهر؛ تابستان جان می دهد برای رفتن به ییلاق‌های خنک؛ باغ و دشت و دره‌های اطرافِ شهر که شب‌ها، بی نیاز از باد کولر و اسپیلت، نسیم خنک آن حالتان را جا می آورد. بار و بنه را جمع کنید و همراه دوستان یا خانواده به ییلاقات اطراف شهرتان بروید. این ییلاقات می تواند نزدیک یا دور باشد و بر اساس بعد مسافت و شناختی که از امکانات آنجا دارید باید وسایل لازم را با خود بردارید. اما مهم است که علاوه بر تمام ملزومات تابستانی که برای حضور در کوچه و خیابان یا پارک و گردش به همراه دارید، به‌جای هله‌هوله هایی مثل چیپس و پفک که ممکن است به خاطر گرمای هوا، خوردنشان حالِ بچه ها را بد کند، میوه های شیرین و خنک تابستانه میل کنید و دقت کنید تا جایی که امکان دارد در رستوران‌های جاده ای و بین راهی، غذا نخـورید.

انتهای پیام/

ارسال نظر