صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۴ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴

واردات گندم 8.5 برابر کاهش یافت

گندم با کاهش 8.5 برابری میزان واردات در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از رتبه نخست کالاهای وارداتی کشور به رتبه هشتم رسید.
کد خبر : 16940

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بر اساس آمار منتشر شده از سوی گمرک در فروردین سال جاری 109 هزار تن گندم به ارزش 30 میلیون دلار به کشور وارد شده‌ است. این در حالی است که میزان واردات این کالا در مدت مشابه سال گذشته 927 هزار تن به ارزش 329 میلیون دلار بوده است.


میزان واردات این محصول به کشور در فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی با 88.21 درصد و به لحاظ ارزشی با 90.84 درصد کاهش همراه بوده است.


در همین رابطه رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره کاهش میزان واردات گندم به کشور گفت: یقینا میزان مصرف گندم در کشور کاهش نیافته است، اما از آنجا که همیشه بخش قابل توجهی از گندم از طریق دور ریز نان از چرخه مصرف خارج می‌شود، بنابراین شاید این کاهش واردات برای کنترل مصرف باشد.


مسعود اسدی با بیان اینکه واردات گندم مقطعی نیست و در صورت نیاز واردات صورت می‌گیرد، افزود: البته امکان دارد وزارت جهاد کشاورزی برای تامین نیاز کشور، افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف را جایگزین سیاست واردات کرده باشد که در این صورت علاوه بر کاهش خروج ارز از کشور، منابع آبی کم‌تری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


وی با بیان اینکه دولت نباید به سیاست کاهش تولید با اعمال فشار بر کشاورزان روی بیاورد، تصریح کرد: ما قبول داریم که منابع آب به جای کشت گندم باید به سمت تولیدات با ارزش افزوده بالاتر هدایت شود، اما این امر باید با اعمال سیاست‌های تشویقی و ترویجی برای کشاورزان پیش برود.


اسدی با اشاره به اجرای طرح ممنوعیت کشت گندم در برخی استان‌ها ادامه داد: گفته شد برای احیا دریاچه ارومیه نباید در چند فصل و دوره متوالی در اراضی نزدیک به این دریاچه کشت صورت گیرد که این امر قابل پذیرش و منطقی است، اما این نباید به یک سیاست دائمی تبدیل شود.


رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی با بیان اینکه ممکن است دولت به جای واردات به فکر توسعه کشت گندم در کشور باشد، گفت: البته بر اساس قانون نرخ خرید تضمینی گندم باید 20 درصد بیشتر می‌شد، اما دولت این نرخ را برای سال جاری تنها 10 درصد افزایش داد.


به گفته او در حال حاضر خرید تضمینی گندم به صورت روزانه انجام و بهای آن نیز به فوریت از سوی بانک کشاورزی به کشاورزان پرداخت می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر