صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۲ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴

پاسخ به شایعه استفاده از دی‌اکسیدکربن و شوکر در کشتارگاه‌ها

در حالی که برخی شایعات از کشتار غیر شرعی دام در کشتارگاه‌ها با گاز دی‌اکسیدکربن و شوکر برقی خبر می‌دهند، رئیس انجمن کشتارگاه‌های صنعتی دام با تکذیب این موضوع بر شرعی بودن ذبح و کشتار دام در همه کشتارگاه‌های رسمی کشور تاکید کرد.
کد خبر : 16517

مجید عزیزیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه در هیچ کشوری برای کشتار دام از گاز دی‌اکسیدکربن استفاده نمی‌شود، افزود: دام سبک و گوسفند عموما به روش معمول در کشتارگاه‌ها ذبح می‌شوند، اما برای کنترل دام وحشی و سنگین در زمان ذبح و رو به قبله بودن آن، شوک برقی به آن وارد می‌شود تا حالت بی حسی موقت داشته باشد.


وی تصریح کرد: میزان شوک برقی وارد شده به دام پیش از ذبح به اندازه‌ای است که اگر چند دقیقه ذبح انجام نشود، ‌دام به حالت اولیه خود بازمی‌گردد و این شوک موجب کشته شدن دام نخواهد شد.


عزیزیان با تاکید بر اینکه استفاده از شوک برقی برای کنترل دام سنگین در زمان ذبح روشی عادی و استاندارد در تمام کشورهاست، ادامه داد: البته در برخی کشورها نیز برای وارد کردن شوک به دام گلوله‌هایی را به سر دام می‌زنند یا در موارد معدود کشتار به وسیله جدا شدن سر با گیوتین انجام می‌شود، اما در هر حالتی خون‌گیری کامل از لاشه دام صورت می‌گیرد.


وی با بیان اینکه رو به قبله بودن یا نبودن دام برای ذبح وجه تمایز کشتار شرعی و غیر شرعی در کشورهای مختلف است، اضافه کرد: زمانی که می‌توان کشتار دام وحشی را به راحتی با شوک برقی به صورت شرعی انجام داد، انگیزه‌ای برای کشتن دام با گاز دی‌اکسیدکربن یا سایر روش‌های ذبح غیرشرعی وجود ندارد.


رئیس انجمن کشتارگاه‌های صنعتی دام با بیان اینکه خون از لاشه دام مرده خارج نمی‌شود، اظهار کرد: زمانی که دام پیش از ذبح مرده باشد، یقینا این امر به علت باقی ماندن خون در بافت‌های گوشت و تیره شدن رنگ آن قابل تشخیص خواهد بود.


انتهای پیام/

برچسب ها: دام کشتارگاه گوشت
ارسال نظر