صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۵ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۶
مرور برخی حوادث تنبیه بدنی دانش‌آموزان در سالی که گذشت

تنبیه بدنی در مدارس؛ از شیطنت‌های کودکانه تا راهی شدن به بیمارستان

تنبیه بدنی دانش آموزان در مدارس یک عمل منفور است که تمام مسئولان وزارت آموزش و پرورش آن را خلاف قانون می‌دانند و همواره با فرد خاطی برخورد کرده‌اند، اما با این وجود هر ساله شاهد حوادثی هستیم که طی آن دانش آموز به دلیل تنبیه بدنی توسط معلم راهی بیمارستان شده است.
کد خبر : 165053

سارا امیری، گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- متاسفانه با وجود فرهنگ‌‌سازی و نفی موضوع «تنبیه بدنی» از سوی مقامات وزارت آموزش و پرورش نه تنها آمار این گونه حوادث کاهش نیافته بلکه در مواردی شاهد افزایش شدت و میزان خشونت برخی معلمان علیه دانش آموزان بوده‌ایم.


مرور پرونده‌های رسانه‌ای شده تنبیه بدنی دانش‌آموزان در سال گذشته نشان می‌دهد کودکان در برخی مناطق درگیر خشونت معلمان شده‌اند و این امر ارتباطی به منطقه زندگی و سطح طبقاتی افراد ندارد.


اولین پرونده تبیه بدنی سال 95 در مورخ بیست و پنجم فرودین با دانش آموز مشهدی باز شد. در این حادثه دانش آموز با ساعت خود روی صورت معلم نور می‌انداخته که معلم به شدت عصبی می‌شود و بدون اینکه تذکر بدهد اقدام به کتک زدن دانش آموز می‌کند.


تنبیه بدنی منطقه جغرافیایی نمی‌شناسد


تنبیه بدنی در مدارس پایتخت شاید برای برخی افراد غیر قابل باور باشد، زیرا اکثر افراد گمان می‌کنند تنبیه بدنی در شهر‌ها و مناطق دور افتاده رخ می‌دهد، اما در سی‌ام فروردین به دنبال تنبیه بدنی در یکی از مدارس تهران جان یک دانش آموز (پویا) در معرض خطر قرار گرفت.


روز میلاد امام جوادلائمه(ع) مسئولان مدرسه دانش آموزان را برای اجرای مراسم در حیاط به صف می‌کنند که به دنبال شکایت یکی از دانش آموزان از همکلاسی‌اش مسئول مدرسه دچار اشتباه در تشخیص می‌شود و پویا را دچار ضربه از ناحیه سر می‌کند به گونه‌ای که پویا تعادل خود را از دست می‌دهد و روی سنگفرش‌های مدرسه می‌افتد.


بدخطی بلای جان شد


بد خط بودن در دانش آموزان پایه اول ابتدایی امری طبیعی است، زیرا آنها تازه با حروف آشنا می‌شوند و نوشتن برایشان کمی دشوار است، اما «علی محمدی» دانش آموز کلاس اول ابتدایی لرستانی به خاطر بد خط نوشتن مشق‌هایش با چوب، کابل و خط کش از سوی آقا معلم کتک می‌خورد و راهی بیمارستان می‌شود.


شوت آقا معلم به دانش آموز حادثه آفرین شد


شوت دانش آموز به توپ و شوت معلم به دانش آموز خبری بود که 19 اردیبهشت رسانه‌ای شد. «علیرضا شاهدی» دانش آموز مقطع ابتدایی در خراسان شمالی به دنبال یک شوت به توپ و برخورد با معلم راهی بیمارستان شد. در این حادثه دانش آموز توپی را در کلاس ورزش به همراه داشته که آن را به سمت معلم شوت می‌کند و زمانی‌که برای پس گرفتن توپ نزد معلم می‌رود، معلم به شدت عصبی می‌شود و از پشت ضربه‌ای را با پا به دانش آموز وارد می‌کند که این ضربه موجب بروز آسیب در ناحیه تناسلی علیرضا می‌شود و در نهایت این دانش آموز به دنبال دل ‌دردهای شدید راهی بیمارستان می‌شود.


تنبیه شدید دانش آموز برای انتقاد از معلم


انتقاد و تمسخر معلم در دبستان شهید نادری خوزستان حادثه آفرید.


در این مدرسه وقتی معلم پرورشی مشغول آموزش نماز به دانش آموزان بود در حین آموزش وضو به اشتباه به جای مسح سر ابتدا مسح پا را انجام می‌دهد که یکی از دانش آموزان متوجه اشتباه معلم می‌شود و به او گوشزد می‌کند و معلم را مورد تمسخر قرار می‌دهد که این موضوع باعث می‌شود معلم با لگد‌های محکم به شکم، کمر، سر و صورت دانش‌آموز ضربه وارد کند.


تنبیه روحی در مدارس


وقتی صحبت از تنبیه در مدارس می‌شود، تصور بر این است که معلم به شدت دانش آموز را مورد ضرب و شتم قرار داده باشد، اما گاهی برخی مسئولان مدرسه روش‌های دیگری مانند تنبیه روحی را انتخاب می‌کنند تا آثارش شاید در ظاهر کم‌تر مشخص شود.


پنجم خرداد ماه در یکی از مدارس غیرانتفاعی پایتخت به دلیل اینکه پدر یکی از دانش آموزان نتوانسته بود شهریه را پرداخت کند، مدیر مدرسه در جشن پایان سال نه تنها دانش آموز را تشویق نکرد؛ بلکه به او جایزه‌ای هم نداد.


300 دراز و نشست برای انجام ندادن مشق شب


مشق شب به منظور مرور دروس آموخته شده و آمادگی دانش آموز برای درس‌های روز آینده از سوی معلم به دانش آموز تکلیف می‌شود و دانش آموز نیز موظف به انجام آن است اما ممکن است انجام آن به دلایل مختلف مانند بازی گوشی‌های کودکانه به فراموشی سپرده شود که این مساله شاید با یک تذکر قابل حل باشد.


اما در یکی از مدارس قم این موضوع ساده موجب عصبانیت معلم می‌شود به گونه‌ای که دانش آموز را وادار به انجام 300 بار دراز نشست می‌کند که این امر موجب درد شدید زانو در کودک می‌شود.


مصدومیت به دنبال شیطنت‌های کودکانه


شیطنت‌های کودکانه در کلاس درس و شوخی با همکلاسی‌ها یکی از شیرین‌ترین خاطره‌‌های دانش آموزان است، اما این خاطره شیرین در برخی موارد به تلخ‌ترین خاطره زندگی افراد تبدیل می‌شود. محمدرضا دانش آموزی است که به دلیل شیطنت در کلاس توسط معلم کتک می‌خورد و از ناحیه سر دچار مشکل می‌شود.


مداد در سر دانش آموز


با توجه به اینکه بسیاری از تنبیه‌های بدنی در مدارس به دلایل مختلف از جمله محرومیت منطقه خبرساز نمی‌شود، شاید بتوان به عنوان آخرین مورد تنبیه بدنی در مدارس به حادثه‌ای اشاره کرد که کتک آقا معلم در مدرسه‌ای واقع در رودبار جنوب در استان کرمان باعث شده بود مداد در سر «امیر حسین مرادی نیا» فرو رود.


تعداد تنبیه‌های بدنی که در سال 95 صورت گرفته بسیار بیش از مواردی است که در این گزارش به آن پرداخت شده است، به گونه‌ای که سید رحیم میرشاه‌ولد مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا می‌گوید: در سال 1393، 1249 مورد و سال 1394، 675 مورد شکایات در خصوص تنبیه بدنی در وزارت آموزش و پرورش به ثبت رسیده است.


وی بخشی از شکایات انجام شده را ناحق می داند و می‌افزاید: از مجموع شکایت‌های عنوان شده تنها 1274 مورد به حق بوده است.


با این تفاسیر می‌توان متوجه شد تنبیه بدنی هنوز در مدارس کشور وجود دارد و وزارت آموزش و پرورش باید در این خصوص چاره‌اندیشی کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر