مرد هزار چهره اما خسته
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، مهران مدیری کارش را از رادیو آغاز کرد و 6 سال به گویندگی پرداخت اما مسیری که بعدها در آن شناخته شد و به موفقیت رسید را از سال 1372 و با مجموعه «پرواز 57» پیدا کرد. مجموعهای که در دهه فجر از شبکه یک سیما پخش شد و اولین کارگردانی مدیری محسوب میشد.
مدیری پس از آن مجموعههای متعددی ساخت که با استقبال بینندههای تلویزیون مواجه شدند: «جنگ 77»، «ببخشید شما»، «پلاک 14»، «پاورچین»، «نقطهچین»، «جایزه بزرگ»، «شبهای برره»، «باغ مظفر»، «مرد هزار چهره»، «مرده دو هزار چهره» و چندین کار دیگر که در طول این سالها ساخته است، مدیری را به موفقترین چهره میان کارگردانهای تلویزیون بدل کرده است.
ترکیب موفق مدیری، قاسمخانی
بخش اعظمی از موفقیت مدیری، حضور پیمان قاسمخانی به عنوان نویسندهای که کارهای درخشانی چون «مامولک»، «سنپطرزبورگ»، «ورود آقایان ممنوع» و «مکس» را در سینما و موفقترین کارهای مدیری را در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی نوشته است. بدون شک مدیری بدون حضور پیمان قاسمخانی نمیتوانست به چنین موفقیتی دست یابد. نویسندهای خلاق که تاقبل از قطع همکاریاش با مدیری، یکی از علل موفقیت مهران مدیری بود و پس از جدایی از این تیم، این موفقیت کمرنگ شد.
شروع فعالیت مدیری در شبکه نمایش خانگی به زمانی بازمیگردد که مدیران وقت صدا و سیما مجوز ساخت مجموعه «قهوه تلخ» را صادر نکردند تا مدیری سر از شبکه نمایش خانگی درآورد و موفقترین مجموعه شبکه نمایش خانگی را بسازد. مجموعهای که البته با اختلافهای پیش آمده بین مدیری و تهیهکنندهها هرگز تمام نشد و به گفته عدهای از نزدیکانش، مهران مدیری را دچار افسردگیای کرد که به نظر میرسد همچنان دست از سر او برنداشته است.
آخرین تجربههای مدیری در تلویزیون
مدیری تا پیش از ساخت مجموعه «در حاشیه» و پس از آنکه مدتی از تلویزیون دور بود، چندباری به برنامههای زنده تلویزیونی دعوت شد و همواره با این چالش مواجه میشد: چرا برای تلویزیون و مردمی که مخاطب آن هستند، مجموعهای نمیسازی؟ بالاخره مجموعه «در حاشیه» ساخته شد؛ کمدی انتقادی به وضعیت موجود نظام پزشکی و اتفاقهای تلخی که در بیمارستانی رخ میداد... مجموعهای که با واکنش تند نظام پزشکی مواجه شد و حتی چندین بیانیه علیه مدیری و عوامل مجموعه نوشته شد... «درحاشیه» با وجود تمام نقدهایش به سیستم پزشکی حاکم در بیمارستانهای کشور، موفقیت چندانی برای مدیری همراه نداشت...
«دورهمی» آخرین برنامهای است که در حال حاضر مدیری به عنوان کارگردان و مجری در تلویزیون دارد. برنامهای که از ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ در شبکه نسیم شروع به پخش کرد. ابتدا مهراب قاسمخانی کارگردانی این برنامه را عهدهدار بود، اما پس از آنکه اعلام شد قاسمخانی ممنوعالتصویر است و سپس هم از ورودش به استودیو این برنامه جلوگیری شد، مدیری کارگردانی را هم برعهده گرفت. این برنامه با حضور مهمانها و با حال و هوایی نزدیک به «خندوانه» پخش میشود و محلیست برای گفت وگوی مهران مدیری با مهمانهایش و صحبت درمورد اتفاقهای روزانه و انتقاد از هرچیزی که مدیری دوست داشته باشد... «دورهمی» هم نسبت به تجربههای پیشین مدیری در تلویزیون از کیفیت و موفقیت پایینترین برخوردار است. هرچند که دورهمی توانست در رقابت با خندوانه، موفقتر عمل کند.
«ساعت 5 عصر» و دوری از تلویزیون
مهران مدیری چندی قبل در برنامه «هفت» بهرور افخمی حاضر شد و مقابل این کارگردان و مسعود فراستی نشست و در پاسخ به سوال فراستی که پرسید: چرا مثل قبل نیستی و خسته به نظر میرسی؛ گفت: «حالم بد است و دیگر حوصله مجموعه ساختن را ندارم...»
واقعیتی که مدیری پس از سالها فعالیت در تلویزیون و هزاران ساعت کار برای جعبه جادو از آن پرده برداشت، در کارهای آخر او هم نمود عینی دارد؛ طوری که مدیری هیچگاه نتوانست در کارهای آخرش موفقیت گذشته را تکرار کند.
مدیری در این برنامه اشاره کرد که میخواهد به سینما بیاید و کاری که دوست دارد را انجام دهد؛ موضوعی که منجر به فیلم سینمایی «ساعت 5 عصر» شده است. فیلمی که مدیری از آن به عنوان تجربهای سخت یاد میکند که روایتگر داستانی تلخ است... فیلمی با بازی سیامک انصاری؛ بازیگری که همیشه کنار مدیری بوده و شاید نزدیکترین دوست مدیری در تجربههای سینمایی و تلویزیونی او و حتی خارج از قاب دوربین محسوب میشود.
انتهای پیام/