۱۰ فنجان چای در روز، نسخهای برای قلب سالمتر
به گزارش «دیلیمیل» (daily mail)، سالهاست که دانشمندان از فواید نوشیدن چای برای سلامتی تمجید میکنند؛ اما اکنون دریافتهاند که اگرچه نوشیدن چند فنجان چای از قلب محافظت میکند؛ اما بیشترین فایده زمانی حاصل میشود که ده فنجان چای در روز بنوشید.
ده فنجان (معادل حدود ۱.۲ لیتر) خطر ابتلا به بیماری قلبی را نسبت به افرادی که چای نمینوشند، ۱۶ درصد کاهش میدهد.
نوشیدن چند فنجان اثر کمتری دارد و تنها ۵ درصد کاهش خطر را به همراه دارد. طبق تجزیه و تحلیل ۱۴ مطالعه قبلی، این مزایا حاصل نوشیدن چای سیاه بدون شکر است.
گروهی از متخصصان قلب «دانشگاه نانیینگ چین» (Nanying University) میگویند: «تجزیه و تحلیل ما نشان میدهد که مصرف چای سیاه با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است. نتایج ما توصیههای مربوط به مصرف چای سیاه برای پیشگیری اولیه از بیماری قلبی را تایید میکند».
این مطالعه بر اساس تجزیه و تحلیل نتایج ۱۴ مطالعه قبلی، از جمله دادههای مربوط به ۹۵۸ هزار و ۴۷۷ نفر انجام شده است که ۱۶ هزار و ۹۹۰ نفر از آنها به بیماری قلبی مبتلا شدهاند. نتایج آن نیز در مجله «تغذیه، متابولیسم و بیماریهای قلبی عروقی» (Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases) منتشر شده است.
در حالی که بسیاری از پژوهشهای پیشین ارتباط چای سبز با مزایای سلامتی را نشان دادهاند (احتمالا به خاطر میزان آنتیاکسیدان بالاتر و کافئین کمتر آن) این پژوهش جدیدتر، استدلال مبنی بر اینکه چای سیاه از قلب محافظت میکند، را تقویت میکند. با این حال، دانشمندان هنوز نمیدانند که چای چگونه از قلب محافظت میکند.
چای نوشیدنی محبوب جهانی
چای محبوبترین نوشیدنی جهان پس از آب است. این نوشیدنی، به سادگی آماده میشود. کافی است آب داغ را روی برگهای خشک شده گیاه کاملیا سیننسیس بریزید. در نخستین گزارش ثبت شده از چای، این نوشیدنی به عنوان یک نوشیدنی دارویی در چین در قرن سوم میلادی توصیف شده است.
براساس یک گزارش «سایت سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد» (فائو) اعتقاد بر این است که چای از شمال شرقی هند، شمال میانمار (برمه) و جنوب غربی چین سرچشمه گرفته است؛ اما محل دقیق رویش این گیاه مشخص نیست. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد چای حدود ۵۰۰۰ سال پیش در چین مصرف میشده است.
بر اساس آخرین دادههای گزارش جهانی چای «نشریه بازرگانی چای و قهوه» (Tea and Coffee Trade Journal)، چین تقریبا نیمی از چای جهان (۴۸ درصد) را تولید میکند. اگرچه حدود ۸۸ درصد از این تولید را به مصرف داخلی اختصاص دارد. هند با تولید ۱.۳۶۵ میلیون تن در جایگاه دوم قرار دارد که کمتر از ۱۷ درصد آن برای صادرات در دسترس بوده است. پس از این دو صادرکننده بزرگ چای سیاه کنیا، سریلانکا، ویتنام و اندونزی قرار دارند. حدود ۳۰ کشور تولید کننده باقیمانده کمتر از ده درصد از تولید جهانی چای را به خود اختصاص میدهند.
طبق «گزارش سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد» (FAO)، مصرف چای در جهان در سال ۲۰۲۲ به ۶.۵ میلیون تن رسیده است.
انتهای پیام/