کاهش ۵۰ تا ۷۰ درصدی شکار با اسلحه پرندگان تالاب انزلی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص درخواست توقف صدور مجوز شکار پرندگان مهاجر در تالاب انزلی با مهرداد لاهوتی نماینده مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
شکار با تور نیز محدودتر شده، اما کماکان وجود دارد
مهرداد لاهوتی با اشاره به اینکه شکار پرندگان در مناطق شمالی کشور، به ویژه گیلان، محدود به تالاب انزلی نبوده و در نقاط مختلفی صورت میگیرد، گفت: این نوع شکار، سنتی دیرینه و بخشی از زندگی مردم این مناطق، به خصوص ساکنین ساحل نشین، به شمار میرود و با معیشت آنان گره خورده است. شکار، اغلب در مزارع شالیزاری که پس از برداشت محصول و تبدیل به آببندان میشوند، انجام میگیرد و پدیده جدیدی نیست.
وی با بیان اینکه به طور کلی دو نوع شکار پرندگان در این مناطق رایج است، عنوان کرد: شکار با اسلحه و شکار با استفاده از تور. با این حال، شکار با اسلحه در سالهای اخیر به طور چشمگیری کاهش یافته و تخمین زده میشود که بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افت داشته است. شکار با تور نیز محدودتر شده، اما کماکان وجود دارد.
هدف نهایی باید رساندن شکار پرندگان به نقطه صفر باشد
نماینده مجلس شورای اسلامی، کاهش شکار پرندگان بیشتر از آنکه ناشی از اعمال زور و محدودیتهای قهری باشد را نتیجه اقدامات فرهنگی و افزایش آگاهی عمومی عنوان و بیان کرد: تجربه نشان داده است رویکردهای تحمیلی در این زمینه اثر معکوس داشتهاند. در عوض، تغییر نگرش و مشارکت خودجوش مردم، سازمانهای مردمنهاد و طرفداران محیط زیست نقش بسزایی در کاهش این پدیده ایفا کرده است. فعالیتهای فرهنگی و تذکر دلسوزانه مردم به یکدیگر، اثربخشی بیشتری نسبت به اقدامات صرفاً قانونی داشته است.
وی با تاکید بر اینکه هدف نهایی باید رساندن شکار پرندگان به نقطه صفر باشد و این امر با تداوم اقدامات فرهنگی و افزایش آگاهی عمومی دست یافتنی است، اظهار کرد: در عین حال، لازم است توجه داشت که شکار برای برخی از مردم شمال کشور، بخشی از معیشت آنان محسوب شده و هرگونه راهکار باید با در نظر گرفتن این واقعیت و یافتن جایگزینهای مناسب برای امرار معاش این افراد، همراه باشد.
انتهای پیام/