صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۴ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۳

ستاره‌ای که در حال حرکت به سمت ماست

ستاره بارنارد یک کوتوله سرخ است که از سریع‌ترین ستاره‌های شناخته‌شده به شمار می‌آید و با سرعت بالا به سمت ما حرکت می‌کند!
کد خبر : 954315

به گزارش خبرگزاری آنا، کهکشان راه شیری میزبان میلیارد‌ها ستاره است. ستاره‌های موجود در کهکشان ما دارای ترکیب‌های شیمیایی و ویژگی‌های متفاوتی هستند؛ از ستاره‌های جوان و داغ گرفته تا ستاره‌های کهنسال و سرد. نور ستاره‌ها به ما اجازه می‌دهد تا تاریخ و تحول کیهان را مطالعه کنیم و زیبایی آسمان شب را تجربه کنیم. 

{$sepehr_key_5422}

 ستاره بارنارد (Barnard’s Star)، یکی از نزدیک‌ترین ستاره‌ها به زمین، در فاصله ۵.۹۶ سال نوری از ما قرار دارد. این ستاره کوتوله سرخ (Red Dwarf) در صورت فلکی مارافسای (Ophiuchus) قرار گرفته و به دلیل سرعت بالای حرکتی خود در آسمان شب، یکی از سریع‌ترین ستاره‌های شناخته‌شده در علم نجوم به شمار می‌آید. بارنارد با سرعت حدود ۱۴۰ کیلومتر در ثانیه به سمت منظومه شمسی در حرکت است. با این حال، جای نگرانی نیست؛ چرا که برای رسیدن به ما به میلیون‌ها سال زمان نیاز دارد. 

 بارنارد یک کوتوله سرخ از نوع طیفی M۴ است که دمای سطحی آن حدود ۳,۱۳۴ کلوین است. این ستاره بسیار کم‌نورتر از خورشید است و فقط یک ده‌هزارم روشنایی خورشید را دارد. جرم آن حدود ۱۴ درصد جرم خورشید است و به دلیل کم‌نور بودن، حتی در نزدیکی خود نیز به چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود.

ستاره بارنارد به تدریج در حال نزدیک شدن به منظومه شمسی است و انتظار می‌رود که در حدود ۱۰,۰۰۰ سال آینده به نزدیک‌ترین فاصله خود با خورشید، یعنی حدود ۳.۸ سال نوری، برسد. با این حال، این فاصله همچنان ایمن است و هیچ خطری برای زمین ایجاد نمی‌کند. در واقع، بارنارد فرصت‌های زیادی برای تحقیقات علمی در مورد ستاره‌شناسی و تکامل ستاره‌ها را برای منجمان آن دوره فراهم می‌کند!

بارنارد به دلیل نزدیکی و خصوصیات جذابش یکی از اهداف اصلی تحقیقات فرازمینی (Exoplanetary Research) است. در سال ۲۰۱۸، اخترشناسان شواهدی از وجود یک سیاره فراخورشیدی (Exoplanet) با جرم تقریباً ۳.۲ برابر زمین در اطراف این ستاره کشف کردند که "بارنارد‌بی" (Barnard’s Star b) نام دارد. این کشف، بارنارد را به یکی از مهم‌ترین ستاره‌های نزدیک برای تحقیقات بیشتر تبدیل کرده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: علم پلاس ستاره
ارسال نظر