از جهش ۴۰۰ درصدی طرحهای بروندانشگاهی تا توسعه زیرساختهای نرم و سخت
خبرگزاری آنا؛ در دنیایی که تشنه دانش و یافتن حقیقت است، پژوهشها نقشی حیاتی ایفا میکنند؛ گویی چراغهایی در تاریکی هستند که مسیر را روشن کرده و ما را به درک عمیقتر از جهان پیرامون مان رهنمون میسازند.
در حقیقت پژوهش و تحقیق بهعنوان یکی از ارکان اصلی توسعه تلقی میشود و زیربنای فناوری و نوآوری است.
دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در راستای رسالت خود برای تولید و گسترش علم و پاسخگویی به نیازهای ملی و منطقهای، طی سه سال گذشته اقدامات گستردهای در حوزه پژوهش انجام داده است.
{$sepehr_key_5382}
حسین کلانتری خلیلآباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در گفتوگو با خبرنگار آنا عملکرد حوزه معاونت پژوهشی این واحد دانشگاهی را طی سه سال گذشته مورد بررسی قرار داده و تشریح کرده است.
گپ و گفت آنا با کلانتری خلیلآباد در پی میآید:
تحولات ساختاری و دستاوردهای دانشگاه آزاد البرز در سه سال گذشته
آنا: لطفاً تصویری کلی از وضعیت دانشگاه از بُعد پژوهشی طی سه سال اخیر ارائه کنید تا پس از آن به سؤالات تخصصیتر در حوزههای مختلف پژوهشی بپردازیم.
کلانتری خلیلآباد: با توجه به اسناد فرادستی دانشگاه و در رأس آن «سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی» در سه سال اخیر شاهد جهشهای بزرگی از نظرگاه کمّی و کیفی در عرصه پژوهش بودهایم، به طوری که نظامهای معتبر رتبهبندی و ارزیابی دانشگاهها میتوانند گواه این ادعا باشند، همچنین درراستای آمادهسازی زیرساختهای نرم و سخت تلاشهای شایانی صورت گرفته است.
شاید این سؤال ایجاد شود که آمادهسازی زیرساختهای نرم و سخت چه معنایی دارد؟ منظور از تمهید زیرساختهای سخت، فراهمسازی امکانات و مبانی مادی فضاهای آزمایشگاهی و کارگاهی لازم، تجهیز کتابخانهها، کادرسازیهای بایسته و ضروری در حوزه نیروی انسانی متخصص و ... است، اما مهمتر از همه، تلاشهای جدی در فراهمآوری بستر همکاریهای گسترده دانشگاه با مراکز دولتی، نهادهای عمومی، شرکتها و فعالان بخش خصوصی در حوزههای مختلف صنعتی، اقتصادی، تجاری، کشاورزی و ... بوده، به طوری که امروز دانشگاه برای تمامی دستگاههای اجرایی، صنایع و کارخانجات کوچک و بزرگ استان البرز کاملاً شناخته شده؛ خوشبختانه اعتمادسازی بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته و مسیر همکاریهای جدیتر کاملاً هموار شده است.
از سوی دیگر تلاشهای جدی درراستای نهادینهسازی این همکاریها با ایجاد بنیانهای لازم به ویژه تأسیس دفاتر و مراکز تحقیقاتی مشترک با سازمانها و صنایع انجام شده و در فرصت مناسب در این زمینه توضیحات بیشتری خواهم داد.
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در نظامهای رتبهبندی دانشگاهها چه پیشرفتهایی داشته است؟
کلانتری خلیلآباد: همانگونه که اشاره شد پیشرفتها چشمگیر بوده که به طور مختصر به مهمترین آن اشاره میکنم؛ رتبه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۳ در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، با ١٤ پله صعود به A+ ارتقا یافته است. واحد کرج با ١٢ پله صعود، رتبه سیام را بین ۱۱۱ دانشگاه جامع کشور احراز کرده که در جایگاه خود ارتقای چشمگیری به شمار میرود.
همچنین براساس عناوین موضوعی مهندسی در نظام رتبهبندی بینالمللی تایمز نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برای نخستینبار در سال ۲۰۲۴ در این ردهبندی قرار گرفت.
از سویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در نظام رتبهبندی «نیچر ایندکس» رتبه دهم را بین مراکز آموزشی و تحقیقاتی ایران کسب کرده و این دانشگاه برای دو سال پیاپی یعنی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ توانست افتخارات بزرگی برای استان البرز به دست آورد.
آنا: لطفاً درباره دستاورد ویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برای استان البرز بیشتر توضیح دهید.
کلانتری خلیلآباد: پس از بررسی امکانات و ظرفیتهای دانشگاههای مختلف در سال ۱۴۰۱ و در چارچوب همکاریهای بسیار نزدیک میان دانشگاه آزاد اسلامی استان و استانداری البرز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج توسط استانداری بهعنوان دانشگاه معین برای برگزاری هفته پژوهش و فناوری استان انتخاب شد.
{$sepehr_key_5381}
تا به امروز غالباً استان البرز در رقابت کشوری در آخرین جایگاهها قرار داشت، اما امسال توانستیم با تلاشهای فراوان و همکاریهای بسیار مطلوب استانداری، سایر نهادها و نیز مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی استان البرز رتبه برتر کشوری را برای استان البرز کسب کنیم، به طوری که در حضور وزیران کشور و علوم، تحقیقات و فناوری از استانداری البرز و دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج تقدیر شد.
این امر افتخار بزرگی برای استان البرز بهخصوص مراکز آموزشی، دانشگاهی و تحقیقاتی محسوب میشود، همانطور که میدانید همواره کسب جایگاه برتر دشوار بوده و حفظ آن بسیار دشوارتر. در سال ۱۴۰۲ نیز بنابر اعتمادی که به دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج وجود داشت، تجارب ارزنده کسب شده برای دومین بار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بهعنوان دانشگاه معین انتخاب شد و انصافاً این بار در رقابتی دشوارتر، جایگاه برتر را برای استان البرز احراز کرد.
در ادامه از اینجانب بهعنوان رئیس دانشگاه معین هفته پژوهش و فناوری استان البرز و همچنین از استاندار البرز در حضور وزیران کشور و علوم، تحقیقات و فناوری تقدیر شد که این یک دستاورد بسیار بزرگ است و اهمیت آن زمانی دوچندان میشود که بدانیم چنین جایگاهی در سال ۱۴۰۳ که دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج این مسئولیت را بر عهده نداشت، حاصل نشد، اما متأسفانه با وجود رتبه مهمی که طی دو سال گذشته به دست آوردیم، در سطح استان البرز چندان بدان پرداخته نشد، درحالی که انتظار میرفت دست کم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بهخصوص حوزه پژوهش و فناوری تقدیر درخور و شایسته عنوان برتر به عمل آید؛ بنابراین در واحد کرج به حد وسع و توان در جبران این کاستی ازحوزه مربوطه قدردانی شد.
آنا: آقای دکتر چه برنامهای برای ارتقای رتبه دانشگاه آزاد اسلامی البرز در سالهای آتی دارید؟
کلانتری خلیلآباد: هدفگذاری ما بر آن است که در یک تا دو سال آینده میان سه دانشگاه برتر در سامانه علمسنجی با تلاشهای جدیتر نیروهای خوش فکر، متخصص و خلّاق، جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج را به رتبهای که شایستهی احراز آن است، یعنی رتبه و جایگاه نخست برسانیم.
اجرایی شدن بسته «ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله» در دانشگاه آزاد البرز
آنا: در بخش نخست گفتوگو فرمودید که تلاشهای جدی برای افزایش همکاریهای دانشگاه با مراکز دولتی و دستگاههای اجرایی و نیز بخش خصوصی و صنایع و کارخانجات در سطح استان انجام شده است. ممکن است به طور مشخصتر و با ارائه آمار این موضوع را بشکافید؟
کلانتری خلیلآباد: این مهم نیز درراستای یکی از بستههای کاری پیشبینی شده در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی یعنی «ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله» به خوبی اجرایی شده، گرچه تمامی حوزههای دانشگاه به طور جدی در تلاش هستند که همکاریهای بروندانشگاهی گسترش یابد، اما به طور خاص انعقاد عمده تفاهمنامهها و قراردادهای علمی و پژوهشی با سازمانها، دستگاههای اجرایی، صنایع و شرکتهای استان البرز، توسط اداره ارتباط با صنعت و جامعه ذیل معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه دنبال میشود.
در این زمینه به طور کل شاهد رشد چشمگیر ۴۰۰ درصدی در تعداد طرحهای بروندانشگاهی بودهایم و امروز دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج طرف تفاهمنامهها و قراردادهای مختلف با نهادها، سازمانها و دستگاههای اجرایی در سطح استان البرز ازجمله استانداری البرز، سازمان مدیریت و برنامهریزی استان البرز، ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره ورزش و جوانان، سازمان آب منطقهای استان البرز، شهرداری کلانشهر کرج و شهرداریهای شهرهای تابعه استان البرز همچون طالقان، گرمدره، چهارباغ و تقریباً عمده دستگاههای اجرایی در سطح استان البرز است.
همچنین همکاریهای بسیار خوبی با مجموعهها و شرکتهای بزرگی ازجمله مپنای هوایی، شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران، مجموعه صنعتی و پژوهشی زر، فرودگاه پیام و ... وجود دارد و فراتر از آن با مجموعه وزارت دفاع بهخصوص در چارچوب طرح جهاد علمی و مجموعههای بزرگ ملی همچون مجموعه صنعتی و معدنی چادرملو همکاریهای جدی در حال پیگیری و اجراست.
البته برنامههای زیادی برای افزایش توافق نامهها و قراردادها از نظر کمّی و کیفی با سازمانها و دستگاههای اجرایی، نهادهای عمومی و شرکتها، کارخانجات و در کل بخش خصوصی با اولویت قراردادن حل مسائل و مشکلات اساسی استان البرز و طرح آمایش بر مبنای راهکنشهای پیشبینی شده در بسته کاری «ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله» برای سالهای آینده در نظرداریم.
آنا: در توضیح دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز به موضوع ایجاد و توسعه مراکز تحقیقاتی اشاره کردید، لطفا در این زمینه بیشتر توضیح دهید.
کلانتری خلیلآباد: همانگونه که اشاره شد اگر رفتارها و کنشها نهادینه نشوند، پیشرفت و توسعه در هر زمینهای مقطعی و اتفاقی خواهد بود، بر این اساس در مجموعه دانشگاه کرج نهایت توان خود را به کار گرفتهایم که در تمامی زمینهها اعم از فرهنگی، دانشجویی، اداری، نیروی انسانی و ... با نهادینهسازی درست، سیر پیشرفت و توسعه دانشگاه در یک مدار همواره رو به ارتقاء و البته باثبات قرار گیرد.
به این منظور در حوزه پژوهش، فناوری، تولید علم و انجام تحقیقات کاربردی با رویکرد حل مسائل و مشکلات استان و کشور درراستای توسعه حداکثری مراکز تحقیقاتی گام برداشته و در حوزه فناوری نیز احداث مراکز رشد، سراهای نوآوری، هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان مجموعه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی با بیشینه استانداردها مورد توجه ویژه قرار گرفتند.
اگر رفتارها و کنشها نهادینه نشوند، پیشرفت و توسعه در هر زمینهای مقطعی و اتفاقی خواهد بود، بر این اساس در مجموعه دانشگاه کرج نهایت توان خود را به کار گرفتهایم که در تمامی زمینهها اعم از فرهنگی، دانشجویی، اداری، نیروی انسانی و ... با نهادینهسازی درست، سیر پیشرفت و توسعه دانشگاه در یک مدار همواره رو به ارتقاء و البته باثبات قرار گیرد
از آنجا که در بخش فناوری از دستاوردهای مختلف صحبت خواهد شد، لازم به ذکر است که در زمینه مراکز تحقیقات، چهار جستار در اولویت قرار گرفتهاند:
الف. ارتقای سطح مراکز تحقیقاتی موجود نسبت به دوران پیش از ریاست اینجانب که دانشگاه دارای سه مرکز تحقیقاتی بود.
ب. ایجاد و افزایش مراکز تحقیقاتی جدید در بازه سهساله به تعداد ۱۴ مرکز بر مبنای ظرفیتهای دانشگاه و نیز نیازها و انتظارات کلانی که در سطح ملی و استان وجود دارد که در نوع خود جهش بسیار بزرگی است.
ج. ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک ازجمله احداث و فعالسازی مرکز تحقیقات مهندسی ساختمان با همیاری سازمان نظام مهندسی و مرکز تحقیقات فلومتریک با همکاری شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران، همچنین برپایی مرکز تحقیقات مهندسی ساخت لیتیوم با همراهی پژوهشگاه مواد و انرژی و ...
د. سازماندهی و ساختارسازی مراکز تحقیقاتی برای همکاریهای گستردهتر با نهادهای دولتی و عمومی، شرکتها و کارخانجات در سطح استان البرز و فراتر از آن. این امر کاملاً بر مبنای بسته کاری «فعالیت منسجم و همافزای شبکهای» سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی دنبال میشود و تلاش بر این است که بین دانشگاه و مجموعههای علمی، پژهشی، خدماتی، صنعتی و دولتی همافزایی مطلوبی صورت گیرد تا با بهرهگیری از ظرفیتهای چندجانبه، بتوانیم گامهای مؤثری در عرصه جهش علمی در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی برداریم.
درراستای فراهمآوری زمینههای رشد روزافزون و متناسب با نیازهای جامعه امروز در رشتههای علوم انسانی، خوشبختانه مراکز تحقیقاتی تخصصی با محور مباحث علوم انسانی تأسیس شده و اعضای هیئت علمی با شور و شوق بسیار در این مراکز تحقیقاتی مشغول به فعالیت هستند.
همچنین مرکز تحقیقاتی ایمنی و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج توانسته دبیرخانه کنسرسیوم امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی را در سطح کشور دراختیار بگیرد که در نوع خود دستاورد بزرگی واحد کرج به شمار میرود.
از دیگر برنامههای آینده دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در زمینه یادشده میتوان به این موارد اشاره کرد:
الف. ایجاد و توسعه مراکز تحقیقاتی مشترک با صنعت و جامعه درراستای سند تحول و تعالی دانشگاه و طرح آمایش استان البرز متناسب با اولویتها و مسائل و مشکلات
ب. برگزاری حداقل یک همایش بینالمللی و سه همایش ملی در سطح هر مرکز تحقیقاتی
ج. تلاش برای راهاندازی کنسرسیوم تخصصی بر مبنای سند تحول و تعالی دانشگاه و نیازها و اولویتهای کشور و استان البرز در حوزههای مختلف
انتشارات علمی؛ جهش کیفی و کمّی در تولید دانش
آنا: وضعیت دانشگاه در برگزاری همایشها و رویدادهای علمی مختلف چگونه بوده است؟
کلانتری خلیلآباد: سؤال خوبی است؛ چراکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در این زمینه بسیار فعال بوده است. در سرآغاز مدیریت من بر مجموعه دانشگاه کرج به تمامی دانشکدهها مأموریت داده شد که هر دانشکده حداقل یک همایش تخصصی را پیریزی و برگزار کند و در سه سال اخیر ضمن برگزاری حداقل ۱۵ همایش و رویداد موفق و تأثیرگذار در سطح ملی و بینالمللی، تعداد بیشماری کارگاههای علمی، سمینارها، نشستهای تخصصی و چالشهای فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به اجرا درآمدهاند؛ از آن جمله و برای نمونه میتوان به برگزاری بالغ بر ۱۵۰ عنوان برنامه در قالب همایش ملی و بینالمللی، سمینارها و نشستهای تخصصی، کارگاههای علمی و ... در هفته پژوهش و فناوری در آذرماه سال جاری اشاره کرد که خود نشان از انگیزه و شور و شوق فراوان دانشجویان و اعضای هیئت علمی به فعالیتهای مختلف علمی دارد.
همچنین سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج چهارمین رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تخصصی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء را برگزار کرد که در نمایشگاه فنبازار این مجموعه بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه تخصصی هوش مصنوعی و علوم وابسته از سراسر کشور شرکت کردند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برای ماههای آینده نیز برنامههای مختلفی برای برگزاری همایشها و رویدادهای علمی مختلف در دست اجرا دارد، همچنین دانشجویان و اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی در مسابقات و رویدادهای علمی و فناوری در سطح کشور و حتی بینالمللی نیز حضور پرشوری داشته و توانسته رتبههای ارزندهای را کسب کنند.
اما یکی از حوزههایی که توانستهایم در آن جهش بسیار بزرگی در میان تمامی دانشگاهها داشته باشیم، برگزاری کرسیهای علمی - ترویجی توسط استادان و دانشجویان دوره دکتری با محور حل مسائل کشور بهخصوص ازدریچه علوم انسانی بوده است.
برای سال آینده هم برنامهریزی دقیق و کاربردی برای افزایش کمّی وکیفی کرسیهای ترویجی دانشگاه بهخصوص ایجاد انگیزه برای ارائه کرسیهای نقد و نظریهپردازی اعضای هیئت علمی وجود دارد.
برنامههای توسعهای دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری
آنا: در زمینه انتشارات علمی، مقالات، مجلات و کتابها چطور؟ اگر امکان دارد مهمترین اقدامات انجام گرفته در این زمینه و برنامههای آینده را بیان کنید.
کلانتری خلیلآباد: در آغاز لازم میدانم یک خبر خوب نهتنها برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، بلکه برای دانشجویان، استادان و دوستداران علم و دانش در سطح استان البرز بدهم.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج درصدد تأسیس کتابخانه مرکزی چندمنظوره برای ارائه خدمات شبانهروزی است، کتابخانهای که میتواند در نوع خود به یکی از المانها یا نمادهای علمی و فرهنگی بزرگ استان علم و فناوری البرز تبدیل شود.
در این زمینه طراحی و برنامهریزی خوبی انجام گرفته و پس از تأمین بودجه لازم دنبال اجرایی کردن آن بهعنوان بزرگترین دستاوردهای کل استان البرز در زمینه ترویج علم و دانش هستیم.
در عرصه چاپ کتاب و مجلات نیز میتوان به رشد ۱۰۰ درصدی چاپ کتاب و مجلات در سه سال گذشته اشاره کرد، مضاف بر اینکه از نظر کیفی مجلات دانشگاه توانستهاند ارتقای بسیار خوبی داشته باشند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج مفتخر است که نهتنها دارای مجلات معتبر با درجه علمی - پژوهشی باشد، بلکه دارای مجلات با رتبههای علمی بینالمللی نیزهست؛ از جمله مجله ریاضی این واحد دانشگاهی که دارای رتبه JCR-Q۱ است.
درباره چاپ مقالات علمی نیز دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیئت علمی پرانگیزه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بسیار فعال بوده و سالیانه بالغ بر ۸۰۰ مقاله در مجلات مختلف علمی در سطح ملی و بینالمللی به چاپ میرسانند، همچنین در همایشها و سمینارهای ملی و بینالمللی با ارائه مقالات جدید، نوآورانه و کاربردی با رویکرد حل مسئله، حضوری چشمگیر و فعال دارند.
آنا: گرچه در مباحث قبلی به برخی برنامههای دانشگاه در حوزه پژوهشی اشاره کردید، اما بهعنوان آخرین سؤال لطفاً مهمترین برنامههای توسعهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در این حوزه را نیز تشریح کنید.
کلانتری خلیلآباد: همانطور که گفته شد سند راهبردی و فرادستی دانشگاه یعنی «سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی» نمودار برنامه پنج ساله راهبردی ـ عملیاتی ۱۴۰۰-۱۴۰۵ بوده که فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز نیز در این راستا تدوین و مرحله به مرحله اجرایی میشود. بر این اساس برخی از برنامههایی که با اولویت در دست انجام است را فهرستوار بیان میکنم:
ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک با صنایع و مجموعههای تولیدی، تجاری و خدماتی، مراکز دولتی و نهادهای عمومی در سطح استان البرز، ملی و منطقهای، فناوریهای کوانتوم، مهندسی فلومتریک، امنیت و انتظامی، بهداشت و سلامت، انرژیهای تجدیدپذیر
ایجاد مراکز تحقیقاتی مأموریتگرا و مسئلهمحور
افزایش تعداد مراکز تحقیقاتی ویژه وفعال در زمینه علوم و فناوریهای پیشرفته
افزایش طرحهای تحقیقاتی بروندانشگاهی و قراردادهای فناوری با بخش خصوصی و دولتی بر مبنای سند آمایش استان البرز و نیز نیازها و اولویتهای توسعهای کشور
ایجاد خانههای خلّاق، نوآوری و ایدهپردازی بر مبنای سند آمایش استان البرز برای جذب حداکثری نخبگان و صاحبان فکرها و ایدههای نو و خلّاقانه
برنامهریزی برای تبدیل شدن به قطب هوش مصنوعی کشور
برگزاری رویدادها و همایشهای علمی در بُعد ملی و بینالمللی با در نظر گرفتن اولویتهای استان البرز و تلاش برای ارائه راهکارهای علمی و کاربردی برای حل مسائل کشور
برگزاری همایشها و رویدادهای علمی با همکاری سازمانها و نهادهای دولتی و عمومی (شهرداری، بیمه سلامت، نیروی انتظامی، وزارت دفاع و ...)
ایجاد کتابخانه مرکزی چندمنظوره برای ارائه خدمات شبانهروزی به دانشجویان، اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و دوستداران علم و دانش
ایجاد و توسعه کتابخانه دیجیتال، تولید پادکست و منابع درسی برای نابینایان
ارتقای درجه علمی مجلات دانشگاه و اخذ مجوز برای انتشار مجلات جدید متناسب با سند تحول و تعالی دانشگاه
کاربردی کردن پایاننامهها و رسالهها متناسب با نیازهای صنعت و جامعه و طرح آمایش استان البرز و دانشگاه نسل چهارم
در مجموع تلاش بر این است که با سرلوحه قرار دادن محورها و بستههای کاری مختلف سند تحول و تعالی دانشگاه بهخصوص ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله، توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی، ارتقای جایگاه بینالمللی و الهامبخشی، پیشرفت علمی مرجعیتساز و تمدنآفرین، فعالیت منسجم و همافزای شبکهای در بطن دانشگاه آزاد اسلامی سهم ناچیزی در توسعه و پیشرفت علمی، پژوهشی و فناوری کشور در سطح منطقه و جهان بهخصوص در مرزهای نوین دانش و علوم و فناوریهای پیشرفته داشته باشیم که بیتردید با نقشآفرینی نیروی انسانی کارآزموده و متخصص در میان اعضای هیئت علمی و دانشجویان خلّاق و پرتلاش دانشگاه این مهم با توکل به خداوند متعال میسر خواهد شد.
بیتردید با تلاشهای اعضای هیئت علمی فاخر و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز دورنمای روشنی برای این دانشگاه میتوان ترسیم کرد.
انتهای پیام/