صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۹ - ۲۶ دی ۱۴۰۳

دستاورد جدید پژوهشگران؛ کاهش ۲۲ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی ترمودینامیکی

پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی کرمان با بهینه‌سازی سیستم‌های انرژی و استفاده از تکنیک‌های «پینچ» و «اگزرژی» موفق به کاهش ۲۲ درصدی مصرف انرژی شدند.
کد خبر : 952614

به گزارش خبرنگار آنا، برای نخستین‌بار یک مقاله با آدرس‌دهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حوزه مربوط به انرژی تجدیدپذیر در نشریه معتبر Scientific Reports از انتشارات nature توسط استاد تمام گروه مکانیک این دانشگاه به چاپ رسید.

این مقاله توسط محمدمهدی کشتکار و علیرضا حجت استاد تمام گروه مکانیک و دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان و عضو هیئت علمی واحد بردسیر به چاپ رسیده است.

استاد تمام گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در گفت‌و‌گو با آنا با اشاره به اهمیت انرژی در جوامع امروزی گفت: با توجه به رشد جمعیت، افزایش تقاضای انرژی و محدودیت سوخت‌های فسیلی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر درراستای تولید انرژی روز به روز در حال افزایش است.

کشتکار افزود: یکی از فناوری‌های تولید توان از انرژی‌های تجدیدپذیر، سیستم‌های چند هدفه با تمرکز بر تولید برق سرمایش و... است.

وی، یکی از راه‌های افزایش بازده این سیستم‌ها را استفاده و بازیابی از انرژی‌های تلفاتی عنوان کرد و ادامه داد: در این پژوهش محققان با استفاده از تکنیک پینچ و اگزرژی به این مهم دست یافتند.

استاد تمام گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، زیرسیستم‌های مورد بررسی قرار گرفته را شامل سیکل خورشیدی، توربین بادی، چیلر جذبی با هدف تولید سرمایش، سیکل کالینا با هدف تولید برق و سیکل مایع سازی پروپان معرفی کرد و توضیح داد: ابتدا براساس اصول ترمودینامیکی این زیر سیستم‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند و نتایج این مطالعه نشان داد بهینه‌سازی در سطوح دمایی اواپراتور‌ها توسط تکنیک پینچ و اگزرژی منجر به کاهش ۲۲ درصدی در مصرف انرژی می‌شود.

این مقاله در Volume ۱۵ و Issues ۷۰۱ نشریه معتبر Scientific Reports از انتشارات nature در ژانویه سال ۲۰۲۵ با عنوان A thermodynamic evaluation of a multi-objective system optimized using integrated Pinch and exergy analysis
به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر