دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۳ - ۲۶ دی ۱۴۰۳

۳۴ درصد از کالری غذاها به عنوان دورریز از چرخه غذایی خارج می‌شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در همایش مدیریت اتلاف غذایی(از مزرعه تا سفره) با اشاره به دورریز بودن بیش از 43 درصد از کالری مواد غذایی بحث سوء تغذیه را در سطح جهانی بسیار مهم دانست.
کد خبر : 952529

به گزارش خبرنگار آنا؛ احمد اسماعیل زاده در حاشیه همایش مدیریت اتلاف غذایی که در دانشکده پزشکی مشهد برگزار شد، هدف این همایش را بررسی راهکارهای لازم برای کاهش اتلاف غذا دانست و اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما اتلاف مواد غذایی مانند سایر نقاط جهان رقم بالایی است و حدود ۳۳ درصد از مواد غذایی مصرفی در فرایند کشت داشت و برداشت به ضایعات تبدیل می‌شود و هیچ ارگانی هم در کشور متولی خاص این موضوع نیست.

وی با بیان اینکه ۳۴ درصد از کل کالری موجود در غذاها به عنوان دورریز از چرخه غذایی خارج می‌شود افزود: این موضوع در حالی در سطح جهان و از جمله کشور ما در حال رخ دادن است که بحث سوء تغذیه و امنیت غذایی بسیار مهم و قابل تامل است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: هدف این همایش هم آن است که راهکارهای عملی برای کاهش اتلاف غذایی در کشور اندیشیده شود که بر اساس آن بتوانیم یک راهکار عملی و نقشه راه در جهت کاهش ضایعات مواد غذایی تهیه کنیم.

اسماعیل زاده همچنین گفت: متاسفانه در برخی اقلام غذایی همچون میوه و سبزیجات در حال حاضر تا ۴۲ درصد ضایعات و پسماند داریم که در مورد غلات نیز این آمار قابل توجه است .

وی با اشاره به وجود راهکارهایی برای کاهش اتلاف مواد غذایی در جهان، خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز این راهکارها نیازمند هماهنگی بین بخشی است و تنها یک دستگاه متولی آن نخواهد بود، به عبارت بهتر در تمام مراحل کشت و برداشت باید مدیریت مواد غذایی وجود داشته باشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه در کشور ما میزان هدر رفت مواد غذایی در مرحله پیش از مصرف بالاتر از مرحله مصرف مواد غذایی است، باید تمهیداتی جهت فرایند نقل و انتقال مواد غذایی و ارتقای تکنولوژی‌های موجود در این فرایند اتخاذ شود تا میزان اتلاف مواد غذایی کاهش یابد.

وی نقش وزارت بهداشت را در بحث آموزش درست مصرف مواد غذایی و فرهنگ سازی روندهای صحیح در این زمینه مهم دانست و گفت: در حال حاضر ما به این سمت حرکت کرده‌ایم و در همین راستا طرحی مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت آزمایشی در حال اجرا می‌باشد که نتیجه آن در سال آینده و در صورت مثبت بودن نتایج به کل کشور تعمیم داده خواهد شد.

اسماعیل زاده در پایان یادآور شد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمان و مشهد نیز قصد داریم طرحی را اجرا کنیم که در حوزه‌های مختلف ضایعات اتلاف مواد غذایی کارهایی انجام شود و در صورت قابلیت اجرایی شدن با هماهنگی دستگاه‌ها بتوانیم آن را در کل کشور اجرایی کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر