صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راه‌اندازی دبیرخانه‌های منطقه‌ای در جایزه جهانی اربعین/ رویدادی هنری برای اتصال کربلا، غزه و ظهور

دبیر دهمین جایزه جهانی اربعین گفت: امسال از ۴۲ کشور آثاری به دبیرخانه این رویداد ارسال شده است.کشور‌هایی همچون ترکیه، سوریه، آلمان، روسیه، کانادا، ایتالیا، هند، نیجریه، بحرین، اتیوپی، انگلستان، تایلند، مصر، صربستان و... آثاری به این رویداد فرستادند.
کد خبر : 951779

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا نشست خبری دهمین دوره رویداد جایزه جهانی اربعین پیش از ظهر امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی نیشابوری عنوان‌کرد: هر کسی به سهم خود در هر حوزه‌ای می‌تواند پیام آور اربعین باشد. فلسفه جایزه جهانی اربعین، روایتگری درست و به موقع و به روز از حقایق اربعین و پیشگیری از تحریف واقعیت است. نباید بگذاریم آن جنایت‌هایی که صهیونیست‌ها در غزه و لبنان انجام داده‌اند در رسانه‌های جهانی تحریف شود. تلاش برای انعکاس واقعیت درسی است که اربعین و حضرت و زینب (س) به ما می‌آموزد.

وی اظهار کرد: تلاش ما در این رویداد هنری و فرهنگی این است که اربعین، غزه و ظهور را به هم گره بزنیم. اگر. کسی بتواند این اتصال و استمرار از کربلا به غزه و لبنان و آن شالله از غزه و لبنان به ظهور منجی آل محمد به زبان هنر و ادبیات بیان کند حتما مدنظر ما قرار گرفته و تشویق خواهد شد.

اضافه شدن بخش «نوا‌های اربعینی» به جایزه جهانی اربعین

حسینی گفت: امسال و در در دهمین دوره جایزه جهانی اربعین، همکاران ما در دبیرخانه چند ابتکار رقم زدند. اول این که رشته‌ای به نام «نوا‌های اربعین» به جوایز این رویداد اضافه شده است. در ادوار گذشته، رشته‌هایی مثل فیلم مستند، فیلم‌کوتاه، نماهنگ، عکس، هسفرنامه و دلنوشته، شعر، کتاب، اثر پژوهشی و ... ایجاد شد. دبیرخانه این رویداد، با افتخار کارنامه پرباری را در حوزه رساندن پیام اربعین به مخاطبان ایفا کرده است. آیین اختتامیه امسال، روز چهارشنبه بیست و ششم دی ماه و در آیتانه با وفات حضرت زینب (س) برگزار می‌شود.

وی افزود: در بخش نوا‌های اربعینی، ۲ هزار و ۶۸ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است که رقم قابل توجهی است.

در مجموع ۳۱ هزار و ۸۲۴ اثر در این دوره از جایزه داوری شده است. سال گذشته ۱۲ هزار و ۱۵۰ اثر را داشتیم. این رقم نشان دهنده استقبال بسیار خوب علاقه‌مندان به اربعین در حوزه‌های پژوهشی، هنری و ادبیات است.

مشارکت جهانی در یک جایزه جهانی

دبیر دهمین جایزه جهانی اربعین عنوان‌کرد: همچنین سال گذشته و دوره نهم از ۳۸ کشور آثاری به دبیرخانه اثر ارسال شده بود که امسال این آمار به ۴۲ کشور رسیده است. به‌جز ایران و عراق که طبیعتاً بخش عمده آثار ما متعلق به علاقه‌مندان و هنرمندان این حوزه است، از کشور‌هایی همچون ترکیه، سوریه، آلمان، روسیه، پاکستان، کانادا، ایتالیا، هند، افغانستان، تاجیکستان، نیجریه قرقیزستان، قطر، کویت، لبنان، بحرین، اتیوپی، انگلستان، تایلند، مصر، صربستان، لیبی، تانزانیا، سودان، مراکش، قبرس و... آثار متعدد و متنوعی را داشته‌ایم.

حسینی گفت: پس از ده سال، اکنون می‌توانیم بگوییم که «جایزه جهانی اربعین» به یک بلوغ رسیده است. خدا را شکر با تلاش همکاران سازمان فرهنگ و ارتباطات دوجلد کتاب از عکس‌های منتخب ادوار ده گانه این رویداد منتشر شده است که ان شاالله در روز اختتامیه رونمایی خواهد شد. رویکرد ما در دبیرخانه جایزه جهانی اربعین این است که همه آن آثاری که به همت شرکت کنندگان در بایگانی دبیرخانه داریم را محبوس نکنیم.

وی افزود: به عنوان دبیر از همین جا اعلام می‌کنم که هر کس برای نشر معارف اربعینی نیازمند این منابع است می‌تواند به دبیرخانه جایزه جهانی اربعین مراجعه کند. هدف ما انتشار و انعکاس حداکثری معارف اربعینی است و حتما این کار را خواهیم کرد همان گونه که در سال‌های قبل هم انجام دادیم چراکه معتقدیم هر چقدر آثار هنری و ادبی فاخر در اختیار اهل فن قرار بگیرد به فلسفه این جایزه و در سطحی بالاتر به جهاد تبیین کمک می‌کند.

دبیر جایزه جهانی اربعین گفت: یکی دیگر از ابتکارات دبیرخانه این بود که علاوه بر دبیرخانه دائمی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با هدف جمع آوری آثار با کیفیت تر، دبیرخانه‌های منطقه‌ای را در کشور‌هایی مثل عراق و پاکستان ایجاد کردیم.

البته این خبر را هم بدهم که به دنبال این هستیم که در سال آینده دبیرخانه مردمی جایزه جهانی اربعین را در کشور‌های منطقه تاسیس کنیم.

وی عنوان‌کرد: به این ترتیب در قالب این دبیرخانه ها، ارادتمندان اهل بیت در کشور‌های مختلف و همچنین هیئت‌ها و تشکل‌های مردم نهاد، در راستای اهداف این جایزه مشارکت خواهند کرد.

حسینی نیشابوری درباره هیات داوران جایزه جهانی اربعین، گفت: با نگاه به اسامی داورانی که آثار ارسالی را با دقت و بدون عجله، به داوری نشستند، به این نتیجه می‌رسیم که خروجی آن نیز آثاری حرفه‌ای و در خور توجه است و حیثیت این رویداد را نیز حفظ کرده است.

دبیر جایزه جهانی اربعین درباره میزان جوایز برگزیدگان، بیان کرد: با توجه به بین المللی بودن این رویداد، میزان جایزه نفرات برگزیده نیز براساس رویکرد جوایز بین‌المللی تعیین شده است. بر این اساس، نفر نخست یک هزار یورو، نفر دوم هفتصد یورو و نفر سوم نیز پانصد یورو دریافت خواهند کرد. ضمن آنکه، در بخش‌هایی که برگزیدگان مشترک وجود دارد، به هر نفر جایزه کامل اعطا خواهد شد.

لازم به یادآوری است، آیین اختتامیه دهمین دوره جایزه جهانی اربعین به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه سال جاری از ساعت ۹ تا ۱۲ در حسینیه الزهرا (س) واقع در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر