صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۴ - ۲۲ دی ۱۴۰۳

تحقق فرهنگ مهدوی با ایجاد خردورزی و تربیت عقلانی در خانواده

مسئول امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد گیلان ایجاد خردورزی و تربیت عقلانی در خانواده را از وظایف خانواده‌ها در مقابل تحقق فرهنگ مهدوی برشمرد.
کد خبر : 951709

سمیه عطایی مسئول امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا در رشت، خانواده را کوچکترین نهاد اجتماعی خواند و اظهار کرد: خانواده حداقل با حضور دو نفر شکل می‌گیرد؛ اما از دیدگاه فرهنگ دینی و تربیتی، خانه و خانواده با فرهنگ، تابع قوانین و نظام خاص خود است.

وی افزود: فرهنگ آسمانی مهدویت و دولت امام عصر(ع) نیز خود دارای فرهنگ و نظام خاص با خصوصیات منحصر‌به‌فرد بوده که محیط خانواده به‌عنوان سنگر معنویت و ولایت مکانی مطمئن برای تربیت سربازان مهدوی است.

رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت گفت: پایه و ریشه تربیت مهدوی مبتنی بر شناخت است. در روایت داریم: «مَنْ ماتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیَّة»؛ اگر کسی امام زمانش را نشناسد و بمیرد به مرگ جاهلیت مرده و در همین راستا شناخت و معرفت از مؤلفه‌های اصلی تربیت نسل مهدوی و شکل گیری فرهنگ مهدوی در خانواده است.

عطایی تأکید کرد: یکی از آرمان‌های هر شیعه، تحقق حکومت مهدوی در جامعه بوده که در رأس آن یک رهبر معصوم قرار دارد و زمین را مملو از عدل و داد می‌کند. طبیعی است که تحقق چنین آرزویی زمینه‌های قوی را در جامعه می‌طلبد در اصطلاح دین به این زمینه‌ها فرهنگ مهدوی گفته شده و هر فرد شیعه موظف بوده که این فرهنگ را در جامعه گسترش دهد تا نقشی در تحقق حکومت مهدوی داشته باشد.

وی بیان کرد: از آنجا که خانواده در هر جامعه‌ای، تأثیرگذارترین جزء آن جامعه محسوب می‌شود و می‌توان آن‌را مؤثرترین عامل ترویج فرهنگ مهدوی دانست در نتیجه هریک از اعضای خانواده در مقابل تحقق فرهنگ مهدوی در خانواده‌ خود، مسئولیت ویژه‌ای داشته و در مقابل، تحقق این فرهنگ در رشد خانواده نقش و برکات بسزایی دارد.

مسئول امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان عنوان کرد: از برکات ناشی از فرهنگ مهدوی در خانواده می‌توان به وجود حامی معنوی، ناظر اخلاقی و دینی، بهره‌مندی از دعای خیر امام زمان(ع) و دفع بلایا و آفات اشاره کرد.

عطایی با برشمردن وظایف خانواده‌ها در مقابل تحقق فرهنگ مهدوی، مطرح کرد: قبول عبودیّت پروردگار، تلاش برای شرک زدائی، ایجاد خردورزی و تربیت عقلانی در خانواده، ارتقای سطح آگاهی و معرفت خانواده نسبت به امام زمان(عج)، ارتقای سطح سلامت جسمی افراد خانواده، ایجاد روحیه حماسی و دلاوری در اعضای خانواده، انتقال محبت مهدوی به فرزندان و آرمان گرایی از جمله وظایف خانواده در قبال تحقق فرهنگ مهدوی است.

به گزارش آنا، چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی وهنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار می‌شود علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر