صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۸ دی ۱۴۰۳

اروپا و ابتلا به جنون گازی زلنسکی

آخرین حلقه مسیر اصلی انتقال گاز روسیه به اروپا، از اول سال میلادی جدید بنابر اصرار اوکراین قطع شد- اقدامی که نوعی خودزنی برای کی‌یف محسوب می‌شود.
کد خبر : 950544

به گزارش خبرگزاری آنا، درست در اولین روز سال نوی میلادی، رسانه‌های اروپایی خبر مهمی را در حوزه تامین انرژی قاره سبز مخابره کردند که مشتریان گاز خانگی و صنعتی در اروپا را شدیدا نگران ساخته است. 

در این بحران، توازن هزینه وجود ندارد و اروپا بار اقصادی-روانی محسوس‌تری را نسبت به روسیه که در آن نوعی تاب‌آوری عمومی در فضای جنگ وجود دارد، متحمل خواهد شد

با موافقت هر دو طرف جنگ (مسکو و کی یف)، انتقال گاز طبیعی روسیه به اروپا از طریق خط لوله‌ای که از خاک اوکراین عبور می‌کند، از نخستین ساعات اول ژانویه ۲۰۲۵ متوقف شد.

 بسیاری از تحلیلگران حوزه انرژی در اروپا چنین اقدامی را مصداق خودزنی زلنسکی (که فسخ قرارداد با اصرار وی صورت گرفته است) دانسته و تاکید کرده‌اند بازیگری که در این معادله بیشتر از دیگری ضرر می‌کند، اروپا و نه روسیه است! 

مسئله کمی پیچیده است. اگرچه توقف روند این انتقال از مدت‌ها قبل پیش‌بینی می‌شد، اما اثرات آن می‌تواند بخش انرژی اروپا را تحت تأثیر قرار دهد و از دیگر سو، به طور بالقوه بر توانایی مسکو در تأمین مالی جنگ جاری علیه اوکراین تأثیر بگذارد. 

با این حال در این بحران، توازن هزینه میان طرفین وجود ندارد، به این معنا که اروپا بار اقصادی و روانی محسوس‌تری را نسبت به روسیه که در آن نوعی تاب‌آوری عمومی در فضای جنگ وجود دارد، متحمل خواهد شد. 

{$sepehr_key_4882}

بنابراین، می‌توان به نتیجه رسید که موافقت فوری روسیه با درخواست اوکراین، ناشی از سنجش هزینه -فایده این اقدام و آثار آن بر حوزه انرژی اروپا بوده است. 

اجرای این توافق حتی پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، که مرگبار‌ترین درگیری نظامی در اروپا پس از زمان جنگ جهانی دوم محسوب می‌شود، ادامه داشت.

اوکراین و برخی متحدان غربی این کشور قصد دارند بواسطه قطع منابع مالی حاصل از صادرات و فروش انرژی، تلاش مسکو در تأمین هزینه‌های مالی جنگ جاری را تضعیف کنند

 خط لوله «اورنگوی-پوماری-اوژهورود» در دوران شوروی سابق ساخته شد تا گاز سیبری را به بازار‌های اروپایی برساند. این خط لوله که به مسیر اصلی انتقال گاز از سیبری به مرز اوکراین با اسلواکی تبدیل شد از شهر «سودژا» در منطقه کورسک که اکنون تحت کنترل نیرو‌های نظامی اوکراین است، می‌گذرد.

خط لوله یاد شده آخرین حلقه مسیر اصلی انتقال گاز روسیه به اروپا پس از خرابکاری‌های گزارش شده سال ۲۰۲۲ در خط لوله زیر آبی «نورد استریم» بود که گاز روسیه را به آلمان منتقل می‌کرد. به این محدودیت‌ها همچنین باید بسته شدن یک مسیر انتقال از بلاروس به لهستان را نیز اضافه کرد.

اروپا امروز با تبعات جنون گازی رئیس جمهور اوکراین مواجه شده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین ماه‌ها پیش هشدار داده بود که کشورش دیگر حاضر به تمدید قراردادی پنج‌ساله با روسیه در خصوص انتقال گاز به اروپا نیست.

اوکراین و برخی متحدان غربی این کشور قصد دارند بواسطه قطع منابع مالی حاصل از صادرات و فروش انرژی، تلاش مسکو در تأمین هزینه‌های مالی جنگ جاری را تضعیف کنند، اما اکثر کشور‌های اروپایی می‌گویند چنین نقشه راهی، محکوم به شکست است. 

مسکو راه‌های تامین منابع مالی جنگ را از طرق دیگر پیش‌بینی کرده و اکنون، چشم به خودزنی زلنسکی در ماجرای قرارداد گازی با روسیه و اروپا دوخته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر