تصاویر نجومی پانزدهم دی (۴ ژانویه)
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
{$sepehr_key_4867}
تصویر روز ناسا
مدار زمین به دور خورشید به صورت دایرهای نیست بلکه بیضی است. نزدیکترین نقطه زمین به خورشید حضیض نامیده میشود. حضیض امروز ۴ ژانویه ساعت ۱۳:۲۸ UTC است. در این زمان، زمین حدود ۱۴۷ میلیون کیلومتر از خورشید فاصله دارد.
برای مقایسه، در ۳ ژوئیه زمین در دورترین فاصله از خورشید، حدود ۱۵۲ میلیون کیلومتر بود. با این حال، فاصله از خورشید تعیین کننده فصول زمین نیست.
آغاز تابستان جنوبی (زمستان شمالی) در انقلاب دسامبر به طور تصادفی در عرض ۱۴ روز از تاریخ حضیض زمین است. همچنین، تاریخ حضیض زمین در ۱۱ روز از حضیض تاریخی کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا است.
کاوشگر خورشیدی پارکر که در سال ۲۰۱۸ پرتاب شد، در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۴ در فاصله ۶.۲ میلیون کیلومتری از سطح خورشید پرواز کرد. این کاوشگر رکورد خود را برای نزدیکترین حضیض برای یک فضاپیما از زمین شکست.
تصویر روز skyandtelescope
در تصویر خوشه ستارهای باز مسیه ۴۱ مشهور به کندوی کوچک (Little Beehive) دیده میشود. عکاس این تصویر فردی به نام ماسیمو دیفوسکو (massimo.difusco) است. موقعیت عکس در ریو هورتادو، شیلی و تاریخ/زمان عکس نیمهشب هشتم دسامبر ۲۰۲۴ است.
تجهیزات مورد استفاده عبارتند از:
- ASA ۵۰۰ نیوتنی
- پایه استوایی ASA DDM۸۵
- دوربین CCD FLI Proline ۱۶۸۰۳
- فیلترهای Astrodon RGB
مسیه ۴۱ یا M۴۱ یک خوشه ستارهای باز روشن در صورت فلکی سگ بزرگ است. مسیه ۴۱ در نزدیکی سیریوس درخشانترین ستاره آسمان قرار دارد. سطح روشنایی M۴۱ (قدر ظاهری) ۴.۵ است و حدود ۲۳۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد. پهنای این خوشه ۳۸ دقیقه قوس دارد، به اندازه ماه کامل است. قطر واقعی آن حدود ۲۵ سال نوری است. سن M۴۱ بین ۱۹۰ تا ۲۴۰ میلیون سال تخمین زده میشود. این خوشه از ستارگان مجاور جدا است و ستارگان زیادی در مرکز آن متمرکز شداند. این خوشه شامل ترکیبی از ستارههای درخشان و کم نور است و در مجموع بیش از ۱۰۰ ستاره دارد.
تصویر روز Earthsky
در تاریخ ۰۱/۰۳/۲۰۲۵، در ساعت ۶:۵۳ بعد از ظهر، آشا پراساد (Asha Prasad) این تصویر را از مینه سوتا، ایالات متحده آمریکا ثبت کرد. هلال ماه در حال افزایش ۱۸ درصد روشنایی دارد.
عکس با دوربین DSLR نیکون و لنز ۸۰۰ میلی متری تله فوتو گرفته شده است. سرعت شاتر ۱/۴۰ ثانیه بود. تصویر برش خورده و روشنایی و کنتراست بهبود یافته است.
تصویر روز astronomy
خوشه ستارهای Pleiades (M۴۵) یک جرم شناخته شده در آسمان است. میتوانید بدون تلسکوپ آن را ببینید. با این حال، عکسهای عمیق گرد و غبار پیچیده اطراف ستارهها را نشان میدهد.
امانوئل لا باربرا (Emanuele La Barbera) این عکس را از پیانو باتاگلیا، سیسیل، ایتالیا گرفته است. این عکاس ۲۸ ساعت با استفاده از یک تلسکوپ ۳.۴ اینچی و یک دوربین رنگی تک شات برای گرفتن این عکس صرف کرده است.
انتهای پیام/