صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۹ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۵
در یک برنامه تلویزیونی عنوان شد

اعلام علت حادثه شهران؛ نشست زمین باعث آتش‌سوزی می‌شود

ابعاد مختلف حادثه آتش‌سوزی شهران با حضور مسئولان شهری تهران مورد بررسی قرارگرفت.
کد خبر : 95032

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران، احمد صادقی، رئیس سازمان مدیریت بحران تهران در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به حادثه شهران با بیان این که علت حادثه آتش سوزی لوله‌های گاز شمال غرب تهران، نشست ناگهانی زمین است، گفت: دلایل زیادی از قبیل خشک شدن قنات‌ها و آب‌های زیرزمینی، ترکیدن لوله‌های آب و شسته شدن خاک و ایجاد حفره‌های گوناگون می‌تواند سبب نشست ناگهانی زمین شود اما باز هم باید علت این فاجعه بررسی شود.



در این برنامه سعید مؤمنی، رئیس اداره گاز استان تهران گفت: اصلاً‌ انفجاری نبوده است. اگر انفجاری صورت می‌گرفت تا شعاع یک کیلومتری محل حادثه همه چیز منهدم می‌شد.


مؤمنی علت حادثه را نشست زمین و تحت فشار قرار گرفتن لوله‌های گاز و آزاد شدن ناگهانی ۲۵۰ PSI گاز از لوله‌های زیرزمینی عنوان کرد و گفت: تمام حادثه فقط آتش سوزی بوده نه انفجار.


رئیس اداره گاز استان تهران تصریح کرد: در ۱۵۰ متری محل حادثه ایستگاه گازی وجود دارد که ۲۴ ساعته تمام اتفاقات مربوط به این انرژی را انعکاس می‌دهد اما در روز حادثه بوی گازی به مشام نمی‌رسیده اگر هم بوده تخلیه جزئی حاصل از سرویس‌های ماهانه بوده است.


حادثه آتش سوزی ارتباطی به فعالیت مترو ندارد


صادقی، رئیس سازمان مدیریت بحران تهران درباره تأثیر فعالیت‌های کارگاه مترو بر فاجعه اخیر شمال غرب تهران گفت: ایستگاه مترو در عمق ۲۰ متری واقع شده که در ساعت فاجعه هیچ‌گونه فعالیتی در کارگاه زیرزمینی مترو انجام نمی‌گرفت.


هابیل درویش، مدیرعامل متروی تهران هم در این برنامه گفت: در ساعت حادثه هیچ‌گونه عملیات اجرایی در کارگاه مترو انجام نمی‌شد و این اتفاق ارتباطی با مترو ندارد. این فاجعه حتی ارتباطی به فعالیت‌های روزهای قبل مترو هم نداشته است.


مدیرعامل متروی تهران افزود: علت اصلی حادثه در دست کارشناسی و بررسی دقیق است.


او به این نکته اشاره کرد که گودال محل حادثه را با بتن پوشانده‌ایم و تا این لحظه هنوز همکاران ما در جستجوی تلفات جانی هستند.


مدیریت یکپارچه شهری در میان دستگاه‌های اجرایی وجود ندارد


صادقی با بیان اینکه قانون مدیریت یکپارچه شهری در میان دستگاه‌های اجرایی وجود ندارد، افزود: مسبب اصلی این حادثه نبود چنین قانونی است زیرا مدیریت‌ها در کشورمان به صورت جزیره‌ای و بدون هماهنگی میان دستگاهی انجام می‌شود.


داود زارعیان، سخنگوی شرکت مخابرات تهران نیز علت زمانبَر بودن رفع مشکلات تلفن‌های ثابت منطقه شمال غرب تهران را آسیب جدی وارد شده بر کابل‌های اصلی و فیبرهای نوری شرکت مخابرات عنوان کرد.


او ادامه داد: تاکنون دکل‌های تلفن همراه راه اندازی شده است اما تلفن‌های ثابت به دلیل آسیب‌های فراوان و البته نبود امکانات کافی وصل نشده است.


زارعیان تصریح کرد: اگر زیرسازی‌های شبکه تلفن ثابت از شهرداری دریافت شود به سرعت کار وصل را آغاز می‌کنیم.


رضا تقی پور، سخنگوی شورای شهر تهران نیز در این برنامه ضمن بیان اینکه ۲۳ دستگاه اجرایی در تهران خدمات شهری را ارائه می‌کنند، گفت: در برنامه پنجم توسعه قرار بود این دستگاه‌ها به یک مدیریت یکپارچه مجهز شوند که متأسفانه نشدند.


وی ادامه داد: در حال حاضر لایحه‌ای تهیه شده که باز هم در آن فضایی برای مدیریت یکپارچه دیده نشده است اما امیدواریم نمایندگان این دوره بتوانند در خصوص این نوع مدیریت لایحه قابل تصویبی را تهیه کنند.


در ایران مدیریت بحران جایگاه اصلی خود را ندارد


صادقی، رئیس سازمان مدیریت بحران تهران با بیان اینکه در کشور ما مدیریت بحران جایگاه اصلی خود را ندارد، ادامه داد: شاید بهتر است مدیریت بحران هم در مجلس شورای اسلامی حداقل یک کرسی داشته باشد.


محمد پرورش، مدیرعامل آب و فاضلاب تهران نیز در این برنامه گفت: بحث وجود قنات و آب‌های زیرزمینی در حوزه آب و فاضلاب نیست و مربوط به شهرداری و آب منطقه‌ای می شود اما اگر موضوع مرتبط با آب و فاضلاب وجود داشته باشد حاضر به پاسخگویی هستیم.


وی ادامه داد: تاکنون آبرسانی موقت به حدود ۵۳۳۱ انشعاب یعنی حدود ۹۵ درصد از مشترکین منطقه انجام شده است و امید می‌رود تا روزهای آینده این آمار به ۱۰۰ درصد برسد.


سعید مؤمنی، رئیس اداره گاز استان تهران در این برنامه گفت: در مجموع عملکرد ما خوب بوده و کارمان را به موقع انجام دادیم حال اینکه نیروهای ما در محل حادثه به چشم نمی‌آمدند. علت این است که نیروهای امداد ما مشغول بستن شیرهای اصلی گاز بوده‌اند نه تماشای حادثه.


وی ادامه داد: جای شکر دارد که در محل حادثه آنچه به چشم می‌آمد آتش بود زیرا اگر آتشی نبود ممکن بود گاز به حفره‌های زیر خانه‌ها رفته و فاجعه بدتری روی دهد.



انتهای پیام/

برچسب ها: احمد صادقی
ارسال نظر