صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تصفیه آب با گاز ازون بدون نیاز به فیلتر با دستگاهی ایران‌ساخت

پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش بنیان وابسته به پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان موفق به تولید دستگاه تصفیه آب ازون ژنراتور شده‌اند؛ در این روش آب شرب شهری بدون نیاز به داشتن فیلتر با گاز ازون تصفیه می‌شود.
کد خبر : 950025

کیارش کاتب دهمرده، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان به کاربرد‌های مختلف ازون اشاره کرد و به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: تکنولوژی ازون از سال ۱۹۴۰ در کشور‌های غربی و اروپایی اجرا می‌شود که جدیدترین و پاکترین تکنولوژی در زمینه تصفیه آب است.

وی افزود: مهم‌ترین دلایل استفاده از ازون در تصفیه آب و فاضلاب، ناپایداری بسیار زیاد آن است. به عبارت دیگر پس از ورود ازون به درون تصفیه خانه عمل ضدعفونی با سرعت بسیار زیاد انجام شده و ازون به اکسیژن تبدیل می‌شود. در نتیجه هیچ ماده مضری از واکنش ازون با مواد آلی و معدنی موجود در آب و فاضلاب به وجود نخواهد آمد.

وی اظهارکرد: خاصیت اکسیدکنندگی ازون باعث می‌شود که ترکیبات فنولیک و مولد در آب شرب از بین رود و آفت کش‌های سرطان زا مانند مالاتیون و پاراتیون را نیز به اسید فسفریک به عنوان ماده‌ای بی خطر تبدیل کند.

این پژوهشگر اظهارکرد: ازون کاربرد گندزدایی قوی نیز دارد. میگروارگانیسم‌های گوناگونی مانند انواع ویروس ها، قارچ ها، مخمر ها، باکتری‌ها، هاگ‌ها و. منتشر شونده از راه آب و هوا را می‌توان با استفاده از اکسیژن فعال از بین برد. این گاز با نفوذ به جداره میکروارگانیسم‌ها به دلیل درجه اکسیداسیون بالا باعث از بین رفتن جداره و در نتیجه تغییر فشار اسمزی سلول و متلاشی شدن و از بین رفتن آن می‌شود.

وی بیان کرد: ازون به روی جدار‌های میکروارگانیسم اثر می‌گذارد در حالی که کلر باید از دیواره عبور کرده و دقیقا روی هسته عمل کند بنابراین ازون ۳ هزار بار سریعتر از کلر عمل گندزادایی را انجام می‌دهد و طیف استریل کنندگی آن گسترده است.

کاربرد‌های ازون در پزشکی و کشاورزی

وی به کاربرد پزشکی و درمان ازون اشاره کرد و گفت: ازون تراپی که به آن ازون درمانی نیز گفته می‌شود، روش درمانی است که در آن از گاز ازون برای درمان بیماری‌ها یا زخم‌ها استفاده می‌شود.

کاتب یادآورشد: ازون یک گاز بی رنگ است که از سه اتم اکسیژن تشکیل شده و می‌تواند برای افزایش سطح اکسیژن در بدن و بهبود شرایط مختلف پزشکی مانند درمان آرتریت آرتروز مفاصل (زانو و مهره ها)، دیسک کمر و گردن، درد‌های عضلانی، ترمیم آسیب‌های ورزشی، مبارزه با بیماری‌های ویروسی مانند HIV، درمان بیماری‌های تنفسی، درمان عفونت‌های دندان و دهان و همچنین درمان سرطان به کار رود.

وی درباره کاربرد ازون در حوزه کشاورزی نیز اظهارکرد: استفاده از ازون در کشاورزی باعث رشد سریع گیاهان و عدم نیاز به سم باشی، تیمار خاک و جایگزین مناسبت متیل برماید، رفع اثر H۲S و کاهش مصرف کود، از بین بردن انگل خاک، کنترل علف‌های هرز و ... می‌شود.

وی گفت: استفاده از ازون در کشاورزی پیشرفته امروزی یک عامل حیاتی و مفید محسوب می‌شود و دارای اثرات سودبخش زیادی است. استفاده از ازون در سرعت رشد و افزایش عملکرد یک سری از محصولات کشاورزی شامل گوجه فرنگی، گندم، توت فرنگی، کلم بروکلی، صیفی‌ها و ... تاثیر گذار است. همچنین استفاده از ازون در بهبود و تیمار خاک‌های کشاورزی و جایگزین مناسب متیل برماید است.

تصفیه آب بدون نیاز داشتن به فیلتر

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: در حال حاضر موفق به ساخت دستگاه تصفیه آب ازون ژنراتور شده‌ایم. این دستگاه بدون نیاز داشتن به هرگونه فیلتر و لوازم جانبی می‌تواند با تزریق گاز ازون به محفظه آب شرب شهری، عمل تصفیه را انجام دهد و هرگونه عامل بیماری زا، باکتری و ویروس موجود در آب را حذف کند.

وی افزود: این دستگاه همچنین می‌تواند یون‌های مضر بدن، املاح و رسوب آب را حذف کند. اخیرا نیز در آب دریا برای بحث نمک زدایی کار کرده‌ایم.

وی یادآورشد: اکنون کشور‌های غربی و اروپایی و همچنین چین از این فناوری برای تصفیه آب استفاده می‌کنند. اکنون این دستگاه با کیفیت نمونه‌های مشابه خارجی و با قیمتی کمتر تولید و ساخته شده و برای حجم ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار لیتر آب پاسخگو است؛ این دستگاه می‌تواند برای تصفیه آب ساختمان ها، شیلات و مراکزی که با حجم زیادی آب سرو کار دارند، مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: این مجموعه نیز مانند سایر شرکت‌های دانش بنیان برای تجاری سازی محصولاتش با مشکل جذب سرمایه گذار مواجه است. در حال حاضر زمینه و بازار تولید این محصول در کشور مهیاست، زیرا مناطق مختلف کشور به خصوص سیستان و بلوچستان با مشکل آب دست و پنجه نرم می‌کنند. اجرای این طرح در این مناطق بسیار کارساز است، اما برای تجاری سازی و تولید انبوه این محصول نیاز به سرمایه گذار داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر