پروژهای بر محور اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی؛ از کاربری در معادن تا دفع سرمازدگی باغات + فیلم
خبرگزاری آنا؛ مراسم جشن تکنوشریف اواخر آذر 1403 در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. در این مراسم دانشآموزانی از کل کشور از طرحها و ایدههای خود در زمینه هوش مصنوعی مقابل استادان داور دفاع کردند.
در این مراسم محمدطاها عزتآبادی دانشآموز سیرجانی با حمایت یکی از هستههای فناور مستقر در سرای نوآوری «فولاد، زنجیره تأمین و صنایع وابسته» دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با ارائه طرح خود موفق به کسب مقام دوم کشوری شد.
{$sepehr_key_4721}
عزتآبادی درباره کاربردها و کارکردهای ایده خود در جشن تکنوشریف دانشگاه صنعتی شریف و کسب مقام دوم کشوری به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این پروژه در زمینه اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی فعالیت میکند و یک سری داده (دما، رطوبت و میزان ذرات هوا و گازهای مختلف (اتان، متان، پروپان، دی اکسید کربن و اکسیژن)) از محیط پیرامون دریافت میکند و بر اساس سناریو و کاری که برای دستگاه مشخص شده عمل میکند.
وی تشریح کرد: به عنوان مثال این پروژه میتواند در مدل معادن تا 16 دستگاه را به صورت همزمان کنترل کند (از یک آژیر ساده گرفته تا سیستمهای کنترل هوای محیط) و در صورت خطر به افراد شیفت و افراد خواسته شده تماس و پیامک ارسال کند و در کنار همه این توانمندیها میتواند اطلاعات جمعآوری شده را به صورت لحظه به لحظه تحلیل و پیشبینی کند و روی سایت به نمایش بگذارد.
این دانشآموز سیرجانی اضافه کرد: این پروژه در سه مدل معادن، کشاورزی و آلودگی هوا تولید و تا این لحظه در نمایشگاههای مختلف مانند نمایشگاه بینالمللی تهران و نمایشگاه SIMEX سیرجان به نمایش گذاشته شده و برای تولید انبوه این محصول گامهای خوب و مفیدی برداشته شده است.
عزتآبادی توضیح داد: کارایی این پروژه همانگونه که گفته شد داخل صنعت، معادن، کشاورزی و شناسایی آلودگی هوای منطقهای است. به عنوان نمونه در کشاورزی هرساله مقدار زیادی از تولیدات این صنعت به دلیل سرمازدگی و کاهش دما از بین میرود، کشاورز برای جلوگیری از این اتفاق، کارهای متفاوتی میتواند انجام بدهد مثلاً یکی از روشهای پرطرفدار در سیرجان ایجاد آتش و درست کردن جنبش مولکولی است تا آوند درخت دچار یخزدگی نشود و به محصول آسیبی نرسد.
وی ادامه داد: کشاورز برای این عمل باید در کل مدت (شبانه روز) منتظر دمای خاصی باشد و در محیط باغ حضور داشته باشد؛ اما با استفاده از این دستگاه به صورت خودکار و یا به صورت دستی، کشاورز میتواند از راه دور آتشی را تهیه و تا 13 فرمان آن را کنترل کند.
مقام دوم کشوری جشن تکنوشریف با بیان اینکه برای بالارفتن دقت کار در حالت خودکار در کنار دستگاه فرمانده تا 36 دستگاه با فاصلههای حداکثر یک کیلومتر از هم میتوان استفاده کرد، عنوان کرد: یکی دیگر از کاراییهای این دستگاه، شناسایی تودههای هوای مختلف و نشان دادن آنها روی سایت به صورت آنلاین و لحظه به لحظه است.
این دانشآموز ایدهپرداز با عنوان اینکه در مدل معادن، دستگاه در مقابل انفجار مقاوم و برای محیطهای صنعتی طراحی شده است، اضافه کرد: محصول داخل مدل معادن هم تقریباً مانند محصول صنعت کار میکند با این تفاوت که تعداد سخت افزار و دستگاههای افزایش دقت، میتواند بسیار بیشتر باشد و هر کدام از آنها میتوانند به صورت خودمختار و یا فرماندهای شده توسط دستگاه اصلی تا 16 فرمان را در حالت عادی به صورت همزمان اجرا کنند.
به گفته عزتآبادی در مسیر پژوهش این پروژه به دلیل کمک و یاری سرای نوآوری فولاد، زنجیره تامین و صنایع وابسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، مشکلات نسبتاً کمی برای پروژه به وجود آمد و مهمترین این مشکلها هزینه بالای تحقیق و توسعه پروژه بود.
وی درباره ارزیابی خود از مسابقات ادامه داد: مسابقه برگزارشده (جشن تکنوشریف) در دوره هوش مصنوعی -که بخش مرکز توسعه فناوری و نوآوری صنعتی شریف برگزار کرد- میان دانشآموزان بود و سطح بالایی نسبت به مسابقات کشوری رباتیک داشت. دانشگاه شریف در تلاش برای تربیت نسلی مسلط و آگاه به دانش روز است و اکنون در تلاش برای گسترش تعداد دانشآموزان اینگونه دورههای مفید و کاربردی بوده تا عدالت آموزشی و گسترش علم در سراسر کشور رعایت شود و گامهای محکم و مفیدی در این راه برداشتهاند.
انتهای پیام/