صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کشف کلید خاموش کننده سرطان؛

فناوری تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول‌های سالم ابداع شد

دانشمندان در کره جنوبی، در یک پیشرفت چشمگیر در درمان سرطان، فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که سلول‌های سرطانی روده بزرگ را بدون از بین بردن آنها به سلول‌های طبیعی تبدیل می‌کند.
کد خبر : 948967

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، این رویکرد نوآورانه پژوهشگران مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) نشان دهنده یک تغییر مسیر قابل توجه از درمان‌های سنتی سرطان است که بر کشتن سلول‌های سرطانی تکیه دارند و اغلب منجر به عوارض جانبی شدید و خطرات عود بیماری می‌شوند.

این واقعیت که سلول‌های سرطانی را می‌توان به سلول‌های طبیعی تبدیل کرد، یک پدیده شگفت انگیز است. این مطالعه ثابت می‌کند که چنین بازگشتی می‌تواند به طور سیستماتیک القا شود.

این محققان در در مقاله خود توضیح می‌دهند که چگونه تحقیقات در مورد لوسمی حاد میلوئید، سرطان سینه و کارسینوم کبدی نشان داده است که تشویق سلول‌های تومور به تمایز یا دگرتمایزی، توانسته تبدیل از سلول سرطانی به سلول سالم را امکان پذیر کند.
 
با این حال، شناسایی تنظیم کننده‌های اصلی مسئول هدایت این فرآیند‌ها همچنان یک چالش است. اگر بتوان این تنظیم کننده‌های تمایز سلولی طبیعی را مشخص و روی سلول‌های سرطانی اعمال کرد، می‌توان جایگزین امیدوارکننده‌ای برای درمان‌های کنونی سرطان ارائه کرد.

درمان‌های رایج سرطان بر نابودی سلول‌های سرطانی تمرکز دارند. اگرچه این روش در بسیاری از موارد موثر است، اما دو چالش مهم دارد: پتانسیل ایجاد مقاومت و بازگشت سلول‌های سرطانی و همچنین آسیب موازی سلول‌های سالم که منجر به عوارض جانبی ناتوان کننده می‌شود.

پژوهشگران KAIST با هدف قرار دادن علل اصلی بروز سرطان، رویکرد کاملا متفاوتی را برای درمان آن در پیش گرفته‌اند. تحقیقات آنها به این ایده منوط است که سلول‌های سرطانی، در طول تبدیل شان از سلول‌های طبیعی، در امتداد مسیر تمایز پسرفت می‌کنند - فرآیندی که طی آن سلول‌های طبیعی به انواع عملکردی خاصی بالغ می‌شوند.

آنها برای مقابله با این موضوع، یک دوقلوی دیجیتالی از شبکه ژنی درگیر در مسیر تمایز سلول‌های طبیعی ایجاد کردند. این مدل محاسباتی به آنها امکان شبیه سازی و بررسی فعل و انفعالات ژنی پیچیده‌ای را می‌دهد که تمایز سلولی را تنظیم می‌کنند.

دانشمندان با استفاده از شبیه سازی‌های خود، سوئیچ‌های مولکولی اصلی را شناسایی کردند که قادر به هدایت سلول‌های سرطانی روده بزرگ به حالت طبیعی هستند. این یافته‌ها سپس از طریق آزمایش‌های مولکولی، مطالعات سلولی و آزمایش‌های حیوانی تأیید شد که اثربخشی این رویکرد را نشان می‌دهند.

پیامد‌های این تحقیق عمیق است. این فناوری با تغییر تمرکز از نابودی سلول‌های سرطانی به بازگرداندن آنها، می‌تواند به فرمول بندی طبقه جدیدی از درمان‌های سرطان منجر شود.

چنین درمان‌هایی به طور بالقوه می‌توانند عوارض جانبی را به حداقل برسانند، احتمال عود را کاهش دهند و برخی از مهم‌ترین چالش‌های سرطان شناسی را برطرف کنند.

«کوانگ هیون چو» «Kwang-Hyun Cho» مجری و سرپرست این تحقیقات گفت: «این تحقیق مفهوم جدید درمان سرطان برگشت پذیر را با برگشت سلول‌های سرطانی به سلول‌های طبیعی معرفی می‌کند. این پژوهش همچنین فناوری اساسی را به منظور شناسایی اهداف برای بازگشت سرطان از طریق تجزیه و تحلیل سیستماتیک مسیر‌های تمایز سلولی طبیعی ایجاد می‌کند.»

در حالی که این مطالعه بر روی سرطان روده بزرگ متمرکز بود، اصول اساسی آن را می‌توان به سایر انواع سرطان نیز تعمیم داد. محققان امیدوارند با استفاده از فناوری دوقلوی دیجیتال در شبکه‌های مختلف ژن سرطانی، سوئیچ‌های مولکولی مشابه را در زمینه‌های مختلف شناسایی و راه را برای درمان‌های قابل برگشت سرطان هموار کنند.

این رویکرد نوآورانه نشان دهنده یک تغییر پارادایم در درمان سرطان است. محققان با هدف قرار دادن سازوکار‌های ژنتیکی زیربنای تبدیل سلولی، نقشه‌ای برای درمان‌های ایمن‌تر و بالقوه مؤثرتر ارائه کرده‌اند. همانطور که فناوری توسعه می‌یابد، ممکن است نحوه مبارزه با سرطان را دوباره تعریف کند و امید جدیدی به بیماران در سراسر جهان ارائه دهد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Advanced Science منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر