صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

افزایش هزینه کشاور با تغییرات نرخ ارز نیمایی/ چالش تولیدکننده سم وکود با سهمیه‌بندی واردات مواد اولیه

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها، گفت: نرخ ارز نیمایی بدون اطلاع‌رسانی و مشورت با بخش خصوصی تغییر کرده است. این موضوع هزینه تمام شده را در تمام بخش‌ها به ویژه در تولید، افزایش می‌دهد و قدرت خرید کشاورز به مراتب نسبت به قبل کاهش می‌یابد.
کد خبر : 948556

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، امروز (چهارشنبه ۵ دی) مسعود گیل آبادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها در نشست خبری «چالش‌های تامین و تدارک سم و کود»، گفت: مصرف سالانه سموم در کشور ۳۵ هزار تن است که با توجه به سال زراعی و میزان بارش تغییر جزئی دارد البته تولیدکنندگان این صنف به سمت حذف تولید سموم پرخطر و با دوره کارنس بالا حذف و افزایش تولید محصولات کم خطر رفته‌اند که در کنار تولید داخل برای تکمیل سبد، واردکنندگان آفت‌کش‌های کم خطری که امکان تولید در داخل ندارند را وارد می‌کنند.

تامین ارز واردات با چالش جدی مواجه است

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها ادامه داد:تامین ارز مهمترین و چالشی‌ترین موضوع در بحث تامین و تدارک سم و کود بخش کشاورزی است که این مشکل به سیاست‌گذاری جدید بانک مرکزی برمی‌گردد. در ۱۰ روز اخیر نرخ ارز نیمایی بدون اطلاع‌رسانی و مشورت با بخش خصوصی تغییر کرده است. این موضوع هزینه تمام شده را در تمام بخش‌ها به ویژه در تولید، افزایش می‌دهد و قدرت خرید کشاورز به مراتب نسبت به قبل کاهش می‌یابد.

به گفته گیل آبادی، در ادامه سیاست‌های ارزی دولت، تخصیص ارز به بخش واردات مسئله مهم است که به چالش اصلی در این زمینه تبدیل شده است به طوری که اگر ثبت سفارش شود و نتوانیم ارز آن را تأمین کنیم وارد لیست سیاه  وزارتخانه می‌شویم؛ اما عنوان نمی‌شود که دلیل این موضوع به تغییرات بدون مشورت با فعالان صنف و صنعت و اطلاع رسانی برمی گردد.

مواد اولیه با سهمیه بندی به دست تولید کننده می رسد

این مسئول صنفی ادامه داد: برخی از مواد اولیه که تولید داخلی ندارد باید وارد شود که این مواد مورد نیاز نیز باید به طور سهمیه بندی به دست تولید کننده برسد. این امرموجب ثبت سفارش فروشی می‌شود؛ یعنی شرکتی که سهمیه دریافت می‌کند، اما نمی‌توانند واردات داشته باشند مبادرت به فروش می‌کنند. از این رو شاهد رشد شرکت‌های سوری خواهیم بود که از این سهمیه استفاده کنند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها با تاکید براینکه بر اساس قانون صدور مجوز از درگاه صدور مجوز‌ها انجام می‌شود، گفت: مشکل حاضر در این بخش با توجه به سهمیه‌بندی واردات تولیدکنندگان است که آنها را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌شوند.

گیل آبادی تاکید کرد: برای تسهیل و تسریع در واردات سم و کود مورد نیاز صدور مجوز نباید به راحتی انجام شود چراکه شرکت درخواست‌کننده برای راه‌اندازی خط تولید باید آزمایشگاه و انبار داشته باشد، مسئول فنی آموزش دیده باشد و مباحثی دیگری از این دست که متاسفانه این موارد در صدور مجوز‌ها به صورت فعلی کمتر دیده می‌شود.

به گزارش آنا، یازدهمین نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی ۱۳ تا ۱۶ بهمن در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: کود کشاورزی
ارسال نظر