صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۲ - ۰۴ دی ۱۴۰۳
هفته پژوهش 1403؛

ورود به سیاست‌های توسعه و پژوهش با تقویت مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاه‌ها

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: مؤسسات پژوهشی، مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاه‌ها را به سرعت حمایت و تقویت کنیم تا بتوانیم وارد سیاست‌های توسعه و پژوهش شویم.
کد خبر : 948376

به گزارش خبرنگار آنا، آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در مراسم هفته پژوهش و تجلیل از برگزیدگان پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تبریز گریزی کوتاه به فعالیت ۴۰ ساله این دانشگاه در حوزه آموزش علوم پزشکی زد و این واحد دانشگاهی را با داشتن چنین سابقه آموزشی به‌عنوان تاج دانشگاه آزاد اسلامی و یکی از اعتبارات و افتخارات این استان مطرح کرد.

وی افزود: پژوهش امری مستمر و دائمی است و منحصر به یک روز یا یک هفته نیست. باید ارتباط مستمر بین دانشگاه، صنعت و پژوهشگران برقرار شود تا با انجام کار‌های اساسی و کلیدی آینده بهتری برای فعالیت‌های پژوهشی جامعه و کشور رقم‌ زده شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به تجربه دوره‌های مختلف در نظام آموزش عالی کشور بیان کرد: در آموزش عالی کشور دوره‌های مختلفی را تجربه کرده‌ایم. در دوران قبل از انقلاب، توسعه کمیت آموزش عالی را شاهد بودیم که نتیجه آن رشد کمی دانشگاه‌ها، رشد تعداد دانشجویان، راه‌اندازی رشته‌های جدید دانشگاهی بود. در آن دوره که همانا نسل اول دانشگاه‌ها بود شاهد توسعه زیرساخت‌های آموزش عالی با محور آموزش و تربیت دانشجو بودیم.

رنجبران اضافه کرد: امروز دنیا از فاز نسل اول و دوم دانشگاه‌ها که با اهداف آموزشی تربیتی و آموزشی پژوهشی همراه بود، عبور کرده و اکنون در دوران نسل‌های بعدی قرار گرفته که در امر آموزش و پژوهش، از روش‌های مدرن و نوین یادگیری متفاوت استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: حقیقت این است که در بحث انقلاب صنعتی هم، دنیا از دوران نسل چهارم که همانا بحث هوش مصنوعی و سوپرکامپیوتر‌هاست عبور کرده و در ریل نسل پنجم یعنی Human Interface Machine (ارتباط انسان‌ها با ماشین) قرار گرفته؛ پس باید تحولات دنیا را ببینیم و مؤسسات پژوهشی، مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاه‌ها را به سرعت حمایت و تقویت کنیم تا بتوانیم وارد سیاست‌های توسعه و پژوهش بشویم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: امروز دانشگاه‌ها باید در توسعه و حل مسائل کشور نقش بازی کنند تا بتوانند با مشورت‌دهی، جایگاه خود را در اداره مسائل کشور، جامعه و استان تثبیت کنند. اگر می‌خواهیم شکوفایی و عظمت کشور را ببینیم باید به بحث پژوهش بیش‌ازپیش بها داده و در این خصوص بیشتر هزینه کنیم.درباره پژوهش که در دوره قبل، پژوهش را از ادامه ایده‌ها و تحقیقات دیگران آغاز می‌کردیم. اکنون وقت آن رسیده که باید پژوهش‌های خود را به نسل‌های بعدی ارتقا دهیم.

رنجبران با اشاره به تأثیر رشته علوم پزشکی به‌عنوان معیار اصلی و تاج رشته‌ها در توسعه کشور‌ها گفت: با الگوگیری از نظام آموزشی علوم پزشکی برای سایر رشته‌های غیرپزشکی می‌شود، گام‌های مؤثرتری در توسعه و آبادانی کشور برداشت؛ چراکه این بحث یکی از موضوعات تثبیت شده در نظام آموزش عالی کشور بوده و به‌جد دنبال تحقق این موضوع در استان هستیم.

جایگاه پژوهش و پژوهشگران در دانشگاه تقویت شود

فرهاد احمدپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تبریز نیز ابراز امیدواری کرد که شرایط باید به‌گونه‌ای شکل گیرد که جایگاه پژوهش و پژوهشگران در دانشگاه به‌واسطه توجه ویژه به این حوزه در راستای؛ تقویت و تجهیز بخش‌های مختلف مراکز رشد، مراکز تحقیقات، پارک علم و فناوری و ... ازنظر امکانات و کارکنان ارتقا یابد و به طبع آن جایگاه دانشگاه و کشور نیز رشد کند.

پژوهش بر دو اصل استوار است

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی تبریز هم گفت: موضوع پژوهش بر دو اصل؛ (علم و تجربه و آمار) استوار است و آموزش بدون پژوهش و تحقیق معنا ندارد. کشور زمانی به‌طرف توسعه و پیشرفت حرکت می‌کند که در آن کشور به مسئله «تحقیق و پژوهش» به‌عنوان سنگ بنای دانش و آموزش، بها داده شود.

بهرام عمواوغلی اضافه کرد: تنها راه رسیدن به تکنولوژی و نوآوری و عبور از مشکلات جامعه و کشور، پژوهش است و این میسر نخواهد شد، مگر با ارتقای جایگاه پژوهش و تحقیق در دانشگاه‌ها به‌واسطه توجه بیشتر و هزینه کرد زیاد و متعارف در این حوزه؟!

وی بیان کرد: اکنون همه امکانات، تجهیزات و دستگاه‌های موجود در آزمایشگاه‌های واحد تبریز از رده خارج و مربوط به چندین سال قبل است که اکنون پاسخگوی نیاز‌های امروزی دانشگاه و جامعه نیست و با این شرایط موجود نمی‌شود با دنیا رقابت کرد.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی تبریز ابراز امیدواری کرد که بازنگری کلی و اساسی در این باره، انجام پذیرد.

عمواوغلی گزارش و آماری کوتاه از فعالیت‌های حوزه پژوهشی این واحد دانشگاهی در بخش‌های مختلف؛ امور پایان‌نامه‌ها، کارگاه‌ها، شوراها، انتشارات، آزمایشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، باشگاه پژوهشگران جوان به همراه؛ تعداد جلسات برگزار شده با نظام‌های، پزشکی، مامایی و ... استان با هدف بازآموزی برای دانشگاه را ارائه کرد که بیانگر رشد صعودی فعالیت‌های این حوزه در سال جاری بود.

به گزارش آنا، در پایان این مراسم که به همت معاونت پژوهش و فناوری واحد علوم پزشکی تبریز برگزار شد از پژوهشگران برتر در بخش‌های مختلف قدردانی شد.

 این رویداد با هدف ارج نهادن به تلاش‌های علمی و پژوهشی پژوهشگران و ترویج فرهنگ پژوهش و نوآوری در دانشگاه برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر