تولید علم باید منجر به ایجاد رفاه و توسعه شود
به گزارش خبرنگار آنا، کیوان شافعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در مراسم مراسم اختتامیه هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با اشاره به نامگذاری ۲۵ آذرماه به نام روز پژوهش با هدف ترویج فرهنگ پژوهش در جامعه اظهار کرد: این عنوان از سال ۱۳۸۴ به هفته پژوهش و فناوری ارتقا پیدا کرد.
وی افزود: این انتخاب با هدف نهادینه کردن فرهنگ پژوهش در جامعه، شناسایی توانمندی و ظرفیتهای مراکز تحقیقاتی، شناسایی و معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر، تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی، برقراری ارتباط میان مراکز تحقیقاتی با مراکز تولیدی و صنعتی و ارتباط صنعت با جامعه و فراهم کردن فضای همکاری میان پژوهشگران انجام شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان انتخاب شعار هفته پژوهش سال ۱۴۰۳ با عنوان پژوهش و فناوری، پیشران جهش تولید و مشارکت مردم را متأثر از نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب دانست و با تأکید بر اینکه پژوهش باید بهصورت مستمر در همه ایام سال در دستور کار باشد، تصریح کرد: در این هفته باید در ابعاد مختلف آسیبشناسی پژوهشی صورت پذیرد.
شافعی با بیان اینکه شاخصه مهم تولید علم یعنی تولید کمی علم و آمار مقالات در ایران دارای جایگاهی مناسب در منطقه و در سطوح بینالمللی است، تأکید کرد: این مهم شرط لازم بوده نه شرط کافی و تکمیل فرایند تولید علم و تأثیر اجتماعی آن لازم و ضروری است. تولید علم باید منجر به ایجاد رفاه و توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شود.
وی بیان کرد: باید در دانشگاهها آموزش برای پژوهش و پژوهش برای حل مسئله انجام شود و موفقترین دانشگاهها؛ دانشگاههایی هستند که بخش عمده منابع مالی خود را از فروش علم و تکنولوژی تأمین میکنند.در ادارات و ارگانها نیز باید پژوهش در اولویت قرار گیرد. در ادارت باید آسیبشناسی جدی برای سنجش میزان اعتقاد مدیران دستگاههای اجرایی به پژوهش و نقش آن در تصمیمگیریها بر مبنای پژوهش صورت پذیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان تبیین کرد: آنچه اکنون باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، لزوم ارتباط تنگاتنگ میان جامعه، صنعت و سرمایهگذاری در بخشهای متعددی ازجمله علوم انسانی بوده؛ اکنون علوم انسانی به غرب نزدیک شده و برخی موارد درباره جمعه ایرانی اسلامی صادق نیست؛ چراکه اعتقادات دینی و فرهنگی بسیار متفاوت از جامعه غرب است. مبنای علوم مهندسی، علوم پایه بوده و مبنای علوم پایه علوم انسانی است و این سه علم به مانند حلقههای زنجیر به هم مرتبط و وصل هستند.
شافعی با اشاره به نگاه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان به مقوله پژوهش و فناوری بر مساعدت مجموعه مدیریتی این دانشگاه به این مهم و امور و فعالیتهای پژوهشی، بیشازپیش تأکید کرد.
خداوند پیامبران را بر اساس پژوهش برگزید
حجتالاسلام علی فرجالله مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان نیز به اهمیت پژوهش و تأکید خداوند به این امر حتی در میان پیامبران پرداخت و بر اساس روایات قرآنی گفت: خداوند پیامبران را بر اساس پژوهش برگزید.
صلاح بهرامآرا عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و جزء دانشمندان دو درصد برتر جهان هم به ایراد مطالبی با عنوان«پژوهش جامعهمحور مبتنی بر توسعه پایدار» پرداخت.
اهم فعالیتهای پژوهشی دانشگاه آزاد کرمانشاه
محمود گودرزی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم با ارائه گزارش عملکرد پژوهشی این دانشگاه در سال گذشته بیان کرد: در راستای تعالی حوزه پژوهش دانشگاه در یک سال اخیر فعالیتهایی شامل افزایش تعداد طرحهای برون دانشگاهی و جذب اعتبارات پژوهشی از سازمانها، افزایش تعداد تفاهمنامهها در راستای تعامل دانشگاه با صنعت و جامعه، برگزاری بیش از ۵۰ عنوان نشست تخصصی (برونسازمانی و درونسازمانی)، فعال کردن ۱۷ انجمن علمی دانشجویی و برگزاری ۷۷ عنوان برنامه توسط این انجمنها، اخذ مجوز تأسیس آزمایشگاه مشتقات نفتی از سازمان مرکزی دانشگا و کاندیدای طراحی و ایجاد سامانه جامع کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی کشور صورت گرفته است.
به گزارش آنا، در بخش پایانی این آیین از استادان، کارکنان و دانشجویان فعال و برتر پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با اهدا لوح و جوایزی تجلیل شد.
انتهای پیام/