چه کسی در کمین صدراعظمی آلمان است؟
به گزارش خبرگزاری آنا، «اولاف شولتس» عملا به پایان دوران صدارت اعظمی خود در آلمان رسیده و رقابت بر سر جانشینی وی در حزب متبوعش (سوسیال دموکرات) و البته احزاب رقیب ادامه دارد.
به نظر میرسد شهروندان آلمانی دیگر اقبالی نسبت به استمرار فعالیت حزب سوسیال دموکرات و حتی حزب سبز (حزب ائتلافی دولت) نداشته باشند.
همین مسئله، حزب دموکرات مسیحی را آماده بازگشت به قدرت کرده است، با این تفاوت که این بار دیگر از «آنگلا مرکل» صدراعظم آهنین برلین خبری نیست و قطعا باید منتظر حضور فردی دیگر در راس هرم قدرت در سرزمین ژرمنها باشیم.
ناکامی اخیر اولاف شولتس صدر اعظم فعلی آلمان در کسب رأی اعتماد پارلمان، زمینه را برای ظهور گزینههای جدیدی همچون «فریدریش مرتس» رهبر حزب اتحادیه دموکرات مسیحی، فراهم کرده و آینده سیاسی آلمان را به رقابتهای شدید داخلی و انتخابات پیشرو وابسته کرده است.
صورت مسئله در برلین چندان دشوار نیست: دولت ائتلافی شولتس با بحرانهای اقتصادی و سیاسی مواجه بود. این ائتلاف سهحزبی که شامل حزب سوسیال دموکرات یا اسدیپی، حزب سبزها و حزب دموکرات آزاد یا افدیپی بود، به دلیل اختلافات داخلی درباره مسائل اقتصادی، مهاجرت و جنگ اوکراین نتوانست ادامه حیات دهد.
این بحرانها منجر به عدم توانایی در اتخاذ سیاستهای مشترک شد و در نهایت به رأی عدم اعتماد پارلمان انجامید.
سقوط دولت شولتس نشاندهنده ضعف رهبری و چالشهای عمیق سیاسی در کشوری است که قدرت اول اتحادیه اروپا محسوب میشود.
انتخابات زودهنگام پارلمانی در آلمان قرار است در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ (۴ اسفند ۱۴۰۳) برگزار شود. در این میان، حزب دموکرات مسیحی بیش از هر زمانی نسبت به پیروزی خود در انتخابات و بازگشت به قدرت خوشبین است و ما هم با یک نام جدید مواجه هستیم: فریدریش مرتس!
مرتس رهبر اپوزیسیون و نامزد احتمالی صدراعظمی آلمان، یک میلیونر و وکیل تجاری پیشین است که وعده بازگشت به ریشههای محافظهکار حزب اتحادیه دموکرات مسیحی را به عنوان جایگزینی برای افراط گرایان راستگرا داده است.
او در حال حاضر در نظرسنجیها به عنوان محبوبترین گزینه برای پیروزی در انتخابات ۲۳ فوریه شناخته میشود.
به عبارت بهتر، اگر انتخابات سراسری آلمان در همین لحظه برگزار شود، مرتس به صدراعظم جدید سرزمین ژرمنها تبدیل میشود.
البته این پیش بینی میتواند تا اسفند ماه، تحت تاثیر عوامل متعددی به چالش کشیده شود، اما بر اساس روند پژوهی و آینده نگاری موجود، گزینهای غیر از مرتس فعلا شانس حضور در این مسند حساس را در برلین ندارد.
نکته قابل توجه اینکه مرتس با وجود تعلق خاطر به حزب متبوع مرکل (حزب دموکرات مسیحی)، انتقاداتی به سیاستهای صدراعظم پیشین دارد و از میراث او از جمله سیاست درهای باز برای مهاجران و ادامه گفتگو با روسیه انتقاد کرده است.
انتهای پیام/