صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۲ - ۳۰ آذر ۱۴۰۳

وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد

وزارت امور خارجه دولت جو بایدن در آخرین روزهای این دولت با تشدید اقداماتش علیه جمهوری اسلامی ایران، زندان قزل حصار را در راستای تحریم های حقوق بشری و ۴ نهاد را به دلیل ارتباط با تجارت نفت ایران تحریم کرد.
کد خبر : 947483

به گزارش خبرگزاری آنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: زندان قزل‌حصار را به دلیل نقش آن در نقض حقوق بشر در ایران و چهار نهاد دیگر به دلیل نقش آنها در تجارت نفت ایران تحریم کرده و دستور توقیف شش کشتی را در این ارتباط صادر کرده است.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: زندان قزل حصار مسئول نقض حقوق بشر و رفتار‌ها و مجازات بی‌رحمانه و غیرانسانی علیه شهروندان ایرانی است که خواستار اعمال حق خود برای آزادی بیان بوده‌اند.

در بیانیه بلینکن آمده است: هم‌زمان، وزارت خزانه داری ۱۲ فرد و نهاد را به دلیل نقش آنها در حمایت از قاچاق و قاچاق اسلحه، پولشویی و حمل نفت غیرقانونی ایران به نفع حوثی‌ها (انصارالله) تحریم می‌کند.

وزارت خزانه داری آمریکا نیز روز پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد: وزارت خزانه داری ایالات متحده چهار نهاد و سه کشتی دخیل در تجارت نفت و پتروشیمی ایران را تحریم می‌کند. این نهاد‌ها و کشتی‌ها میلیارد‌ها دلار درآمد برای حکومت ایران ایجاد کرده اند.

وزارت خزانه داری آمریکا ادعا کرد: این درآمد از برنامه هسته‌ای ایران، توسعه و تکثیر موشک‌های بالستیک و تامین مالی گروه‌های وابسته تروریستی مانند حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها (انصارالله) حمایت می‌کند. کشتی‌های حمل‌ونقل نفت و پتروشیمی ایران اغلب از روش‌های مبهم و فریب برای مخفی کردن این تجارت استفاده می‌کنند که خطر قابل‌توجهی برای صنعت دریایی محسوب می‌شود.

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریم‌های دولت بایدن در ۴ سال گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: به دلیل ادامه تحریم‌های این دولت، حکومت ایران تنها بخشی کوچک از قیمت بازار را برای نفتی که می‌تواند بفروشد، دریافت می‌کند.

این مقام وزارت خارجه دولت بایدن همچنین ادعا کرد: ایران در نتیجه این تحریم‌ها نتوانسته است درآمد‌های پیش‌بینی‌شده در بودجه خود را محقق کند و ارزش ریال ایران در پایین‌ترین سطح خود در برابر دلار آمریکا قرار گرفته است.

پاتل همچنین مدعی شد: تحریم‌ها، تعیین و اعمال دقیق آنها، ایجاد موانع در شبکه‌های انتقال مالی، دسترسی ایران به منابع مالی، کالاها، خدمات و فناوری را مختل کرده و توانایی این کشور را برای ادامه اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه کاهش داده است.

این معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه این ادعاها افزود: ما در تلاش‌های خود برای افشا و قطع توانایی درآمدزایی ایران ثابت‌قدم خواهیم ماند و این موضوع همچنان یک اولویت برای ایالات متحده، متحدان و شرکای ما و همچنین گروه هفت است.

متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این، اعلام کرده بود: ما (ایالات متحده آمریکا) از آغاز این دولت بیش از ۶۰۰ تحریم علیه ایرانی و نهاد‌های ایرانی وضع کرده ایم. برخی از این تحریم‌ها برای حمایت از تروریسم و سایر اقدامات بی‌ثبات‌کننده هستند، اما تعدادی از آنها برای سرکوب مردم ایران هستند.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی ادعا کرده است که ترامپ قصد دارد در دور دوم ریاست جمهوری خود، کارزار موسوم به «فشار حداثری» علیه ایران را با هدف محدود کردن صادرات نفت و نفوذ آن در خاورمیانه تشدید کند.

سیاست‌های دور اول دولت ترامپ علیه ایران شامل خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بود.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز ۲۲ آبان ۱۴۰۳ اعلام کرد: نسخه اول سیاست «فشار حداکثری» لاجرم با «مقاومت حداکثری» مواجه شد و نهایتاً به «شکست حداکثری» برای آمریکا منجر گردید. مدرک می‌خواهید؟ به عنوان فقط یک مثال کافی است وضعیت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را قبل و بعد از به اصطلاح سیاست «فشار حداکثری» مقایسه کنید.

عراقچی تصریح کرد: تلاش برای اِعمال «نسخه دوم فشار حداکثری» تنها به «نسخه دوم شکست حداکثری» منجر خواهد شد. ایده بهتر آن است که «عقلانیت حداکثری» را امتحان کنید - به نفع همه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر