صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۲۷ آذر ۱۴۰۳
در گفت‌وگو با آنا

همرنگ: دانیال مرادی حق صحبت با داوران بازی را نداشت/ فقط ۶ نفر از ۲۱ داور VAR استفاده می‌شوند

کارشناس داوری گفت: این خط قرمز فیفاست که هیچ کس حق صحبت با داوران بازی را ندارد و از گذشته هم به همین شکل بوده است، دانیال مرادی حق نداشته با داوران بازی صحبت کند.
کد خبر : 947054

یاسر همرنگ در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص داوری دیدار تیم‌های سپاهان و پرسپولیس اظهار کرد: این دیدار یک صحنه خیلی مهم داشت که گولسیانی اخراج شد. داور اخطار داد و داوران اتاق VAR داور را فرا خواندند و نظر داور از کارت زرد به قرمز تغییر کرد. در تصاویری که پخش شد لحظه و شدت برخورد اصلاً مشخص نشد. مرادی سرپرست دپارتمان داوری گفت که هر نوع برخورد پا با سر اخراج دارد در صورتی که این اتفاق زمانی است که توپ در جریان نباشد نه زمانی که جدال دو بازیکن برای توپ بوده است. ضمن اینکه سرعت و اندازه خطا در چنین شرایطی مهم است. وقتی تصویر واضح‌تری وجود نداشت داوران VAR نباید داور را فرا می‌خواندند و بازی با همان تصمیم کارت زرد ادامه پیدا می‌کرد.

نیازی نیست تا این اندازه مته به خشخاش گذاشت

وی در مورد اینکه تیم‌های نساجی و خیبر خرم آباد با تصمیمات تیم داوری بازی مشترک خود متضرر شدند، تصریح کرد: تصمیم‌های تیم داوری بازی نساجی و خیبر خیلی زمان‌بر بود. حوصله همه سر برده شد و نیازی نیست تا این اندازه مته به خشخاش گذاشت. با این وضعیت VAR که در فوتبال ایران داریم می‌توان خیلی از تصمیم‌های داور را تأیید کرد و اصرار بر بازبینی تمامی صحنه‌ها نباشد. وقتی تصویر بیشتری در اختیار داوران اتاق VAR نیست، صدا کردن داور چه فایده‌ای دارد جز اینکه وقت بازی بیشتر گرفته می‌شود مگر اینکه داور اشتباه کرده باشد. از طرفی دقت داوران اتاق VAR برای صحنه‌هایی که داور جا می‌ماند اهمیت بسیار زیادی دارد. مثلاً در بازی خیبر و نساجی در نیمه نخست خطای مشکوک به پنالتی برای خیبر به داور اعلام نشد.

هیچ کس حق صحبت با داوران بازی را ندارد

کارشناس داوری افزود: در نیمه دوم بر روی یامگا خطای پنالتی صورت گرفت و همانند خیبر برای نساجی هم پنالتی گرفته نشد. فقط وقت زیادی از بازی گرفته شد تا در نهایت نظر داور عوض شود. روی گل‌های نساجی هم بیش از اندازه وسواس به خرج دادند. خیلی خیلی زمان گرفته شد. نکته عجیب روی گل دوم نساجی بود که مردود شد ولی دانیال مرادی رئیس دپارتمان داوری توانست با داوران اتاق VAR صحبت کند و این موضوع می‌تواند فوتبال ما را به سمت تعلیق ببرد. این خط قرمز فیفاست که هیچ کس حق صحبت با داوران بازی را ندارد و از گذشته هم به همین شکل بوده است. مرادی حق نداشته با داوران بازی صحبت کند.

راهی که می‌رویم کار را در آینده سخت‌تر می‌کند

وی تصریح کرد: واقعاً در زمینه VAR آموزش تند و سریع داشتیم و سرسری به این موضوع نگاه کردیم که کارمان به اینجا کشیده شده است. عدم یکنواختی قضاوت، باعث اذیت تیم‌های لیگ برتری شده، برای استقلال و پرسپولیس یک مدل قضاوت دیده می‌شود و برای تیم‌های دیگر قضاوت به شکلی دیگر است. این مدل‌های مختلف اعتماد را به جامعه داوری می‌گیرد و واقعاً نیاز به کلاس‌های بازآموزی داریم. ضمن اینکه باید برای داوران جا بیندازیم که در قضاوت‌ها یکنواخت باشند. VAR زمانی دخالت می‌کند که یک تصمیم واضح و آشکار باشد و داور پس از بازبینی صحنه، می‌تواند تصمیم خود را تغییر دهد. نه اینکه داور صحنه‌ای را ببیند، مشورت طولانی با داوران اتاق VAR کند و در نهایت بپذیرد تصمیم خود را تغییر دهد. باید آن قدر صحنه واضح باشد که داور نیازی به مشورت نداشته باشد و خودش تصمیم گیرنده باشد. این راهی که می‌رویم کار را در آینده سخت‌تر می‌کند.

فقط ۶ نفر از ۲۱ داور VAR استفاده می‌شوند

همرنگ در خصوص اینکه تعداد دوربین‌های VAR به اعتقاد بسیاری از کارشناسان کافی نیست، تأکید کرد:، چون سال اولی است که VAR در فوتبال ایران داریم می‌توانیم با دیده اغماض به عملکرد داوران نگاه کنیم ولی واقعاَ نیاز به دوربین‌های بیشتری برای پوشش مسابقات داریم. VAR برای نشان دادن زوایای پنهان است و اگر می‌خواستیم با دوربین‌های تلویزیونی بازی‌ها را برگزار کنیم که نیازی به پرداخت این همه هزینه برای خرید دستگاه‌های VAR نبود. روی بحث آموزش هم بیشتر کار کنیم. ضمن اینکه تعداد داوران را افزایش دهیم. ۱۴ داور ما لایسنس VAR دارند و ۷ داور ما هم الیت هستند، ولی از این ۲۱ داور فقط ۶ نفر استفاده می‌شوند. خود سیستم هم به تمامی داوران خود اعتماد ندارد. حسن اکرمی در ۸ روز در ۴ بازی یا داور وسط بود یا VAR، عملاً با چنین فشاری باعث خستگی و از بین رفتن تمرکز داور می‌شوند. متأسفانه توجهی نمی‌کنند و از تعداد محدودی از داوران استفاده می‌کنند که باعث از بین رفتن همدلی در جامعه داوری می‌شود.  

انتهای پیام/

ارسال نظر