ناترازی انرژی یا ناترازی در مدیریت!/ مشکل بحران برق صنایع با قطعی تمام میشود؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ روزهای گذشته خبری از سوی دبیرکل خانه صمت ایران منتشر شده است که از قطعی برق صنایع به مدت دو روز در هفته خبر میدهد. هرچند که قطعی برق در اثر ناترازی انرژی هم اکنون به مناطق مسکونی نیز کشیده شده است، اما این اتفاق تاکنون در زمستان شایع نبوده است و به نوعی بدعتی جدید است که خبر از افزایش عمق ناترازیهای انرژی در کشور میدهد.
سابق بر این نیز کمبود گاز در زمستان برخی شهرکهای صنعتی را به تعطیلی میکشاند و شهرهایی که در مسیر انتقال گاز و یا در مناطق سردسیر بوده اند را دچار مشکل برای فشار افزایی میکرد، اما در زمستان سال جاری با شروع موج برودت هوا کشور دچار مشکلات چند گانه کمبود گاز برای تامین سوخت نیروگاه ها، کمبود برق در اثر ناترازی عمیق تولید و مصرف و همچنین آلودگی شدید هوا در اثر وارونگی دمایی و مازوت سوزی شده است.
اما سوال اینجاست که بخش تولید کشور که هم اکنون از مشکلاتی مانند کمبود نیروی کار، کمبود منابع ارزی و همچنین تحریمهای ظالمانهای که واردات کالاهای مورد نیاز صنایع و صادرات محصولات نهایی آنها را هدف قرار داده و موجب دردسرهایی برای مبادلات مالی آنها شده است تا کی میتواند در مقابل مشکلاتی مانند قطعی برق و آب و گاز که حاصل سو مدیریت دولت و دولتهای گذشته است دوام بیارود؟ و صنعتگران کشور تا زمانی میتوانند زیر بار فشار این بد مدیریتیها دوام بیاورند؟
{$sepehr_key_4378}
متاسفانه کشور با کمبود سوخت مواجه است
در همین راستا سید باقر شریف زاده نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی در گفتوگو با آنا گفت: در خصوص معضل آزار دهنده قطعیهای برق و گاز اتاق بازرگانی و سایر تشکلهای بخش خصوصی به نمایندگی از صاحبان صنایع مظلوم همواره در حال رایزنی با دولت و مسئولان مدیرت بخش انرژی در کشور هستند و این رایزنی در تمامی استانها نیز در جریان است. موضوعی که همواره مطرح میشود این است که باید بپذیریم، متاسفانه کشور با کمبود سوخت مواجه است.
وی ادامه داد: در این بین متاسفانه خبر رسیده است که با خارج شدن نیروگاههای شمال کشور از مدار تولید برق شرایط ناترازی انرژی شدیدتر هم شده است. به هر جهت کشور دچار مشکلاتی مانند ناترازی در گاز، برق، آب و متاسفانه گاهی اوقات عقلانیت شده است؛ و متاسفانه تمامی تلاشها برای حل این مشکلات تاکنون موفقیت چندانی به همراه نداشته است.
شریف زاده تصریح کرد: زمانی که برق و گاز واحدهای تولیدی را قطع میکنیم باید در نظر داشته باشیم که سازمان امور مالیاتی، مالیات واحدها کاهش نمیدهد، قبض آبنمان برق و آب و گاز تغییری ندارد و سازمان تامین اجتماعی هم اجازه تغییری در نرخ و میزان واریزی حق بیمه نمیدهد، اما در همین زمان واحد تولیدی غیر فعال شده و هیچ درآمدی ندارد و حتی بعضا دچار خسارت نیز میشود.
وی در ادامه گفت: در بین شب یلدا هم نزدیک است و کارگران مطابق رسوم همیشه انتظار پرداخت حقوق زودتر از موعد و دریافت هدیه و پاداش دارند، اما مشخص نیست که در شرایط تعطیلی واحد، صنعتگر باید چگونه این همه هزینه و خسارت را جبران کنند. کنتور واحدهای تولیدی برای ادارههای برق و مالیات و آب در حال کار است و کارگران بی گناه نیز تمام انتظارات خود را از کارفرما میخواهند و اگر کمبودی باشد نیز قصور را از کارفرما میبینند در حالی که مسئول این مشکلات دولت است.
مشکل به قطعی ختم نمیشود!
{$sepehr_key_4379}
نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تصریح کرد: دولت فعلی و دولتهای قبلی هر چند که تلاشهایی کردند، اما نتوانستند بر مشکلات خود غلبه کنند، اما مسئله فقط قطع شدن برق و گاز نیست. بسیاری از تولیدیها برای غلبه بر این مشکلات اقدام به تهیه ژنراتور کرده اند، اما دولت از تامین سوخت گازوئیل این ژنراتورها نیز ناتوان است؛ یعنی حتی برای واحدهای تولیدی امکان تولید برق مورد نیاز توسط خودشان نیز وجود ندارد.
وی ادامه داد: مشخص نیست که صنعت گران تا چه زمانی با این وضعیت میتوانند ادامه بدهند، اما اولین قربانیهای فرار سرمایه از تولید به دلیل بروز این مشکلات واحدهای تولیدی کوچکتر خواهند بود. در این شرایط ارز نیمایی هم قطع شد؛ هر چند که اتاق بازرگانی به جد طرفدار تک نرخی شدن ارز است و پس از کاهش التهابات این تک نرخی شدن زمینه فسادها را از بین میبرد، اما باید توجه داشت که انبوه مشکلات میتواند واحدهای تولیدی را سردرگم کند و نابود کند.
شریف زاده تصریح کرد: تغییرات سریع نرخ ارز و همچنین ناترازی انرژی و همچنین برخی رویکردهای سیاسی نابهنگام دست به دست یک دیگر داده و اقتصاد کشور را دچار حالتی از نامعلومی و بلاتکلیفی کرده است و امیدوارم هر چه سریعتر این مشکلات رفع شود.
انتهای پیام/