پیام مهدویت از مسیر نور تا جهانی نو؛ بهرهمندی از فناوریهای نوین در ترویج مفاهیم مهدوی
سیدهکیهانه کفشچی مسئول کارگروه سبک زندگی و فرهنگ انتظار دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا به بیان دیدگاهها، تبیین راهکارها و ارائه پیشنهادهای خود در راستای ارتقای محتوای علمی و فرهنگی غرفههای موکب دانشگاه آزاد اسلامی در رویداد پویش یوسف زهرا(س) در نیمه شعبان پرداخت.
وی با تأکید بر ابعاد جهانی پیام مهدویت اظهار کرد: فرهنگ انتظار و باور به ظهور منجی نه محدود به مرزها و جغرافیای خاص، بلکه حامل پیامی جهانی از صلح، عدالت، و مهربانی است. از این رو، رویکرد دانشگاه در این همایش باید فراتر از مرزها و با هدف گسترش این پیام به تمامی جوامع بشری تعریف شود.
{$sepehr_key_4247}
مسئول کارگروه سبک زندگی و فرهنگ انتظار دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت بهروز بودن و چندزبانه بودن ارائهها در رویداد پویش یوسف زهرا افزود: برای انتقال موثرتر مفاهیم مهدوی، تمرکز بر حوزه بینالملل و گشودن افقهای تازه در این عرصه، امری ضروری است.
مسئول کارگروه کشوری سبک زندگی و فرهنگ انتظار دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اهمیت کتابخوانی و گسترش این فرهنگ، بیان کرد: در این همایش باید توجه ویژهای به ارائه کتابهای مرتبط با موضوع مهدویت شود. همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودهاند، «کتاب ماندگارترین اثر هنری است»؛ بنابراین، فراهم آوردن امکان دسترسی آسان به آثار مکتوب از طریق اهدای کتاب به بازدیدکنندگان، حتی به صورت رایگان، اقدامی ارزشمند در ترویج فرهنگ کتابخوانی و گسترش آگاهی عمومی در حوزه مهدویت خواهد بود.
پژوهشگر و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان با توجه به نشست تخصصی دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در قم درباره برنامه ریزی پویش یوسف زهرا(س) از آمادهسازی و انتشار ویژهنامهای چندزبانه با مشارکت جمعی فرهیخته از اساتید و دانشجویان خبر داد و به آنا گفت: این ویژهنامه، گواهی از توانمندیهای علمی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و تلاش برای ترویج مفاهیم مهدوی در گسترهای وسیعتر است.
کفشچی به تبیین نقش هنر در انتقال مفاهیم پرداخت و افزود: استفاده از تئاترهای خیابانی با مضامینی مانند چالشهای شهرهای هوشمند و مخاطراتی که از کمرنگ شدن حقوق انسانی و فقدان خردمندی ناشی میشوند، میتواند ابزاری کارآمد برای آگاهیبخشی باشد. هنر، بهویژه زبان نمایش، همواره توانسته است دشوارترین مفاهیم را در کوتاهترین زمان و با بیشترین اثرگذاری به مخاطب منتقل کند.
{$sepehr_key_4248}
وی با تأکید بر اهمیت فناوریهای نوین در ترویج مفاهیم مهدوی، پیشنهاد کرد تا از فناوریهای واقعیت مجازی (VR) بهعنوان ابزاری جذاب و موثر بهره گرفته شود. طراحی و ارائه اپلیکیشنهای(برنامههای کاربردی) تلفن همراه با قابلیت نصب و استفاده آسان برای زائران و بازدیدکنندگان میتواند امکان دسترسی به منابع ارزشمند علمی ازجمله بانک جامع کتابخانه پژوهشکده مهدویت قم را فراهم آورد. معرفی و ارائه سایر اپلیکیشنهای مرتبط که تاکنون کمتر شناخته شدهاند نیز فرصتی بینظیر برای این همایش است.
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ابراز امیدواری کرد که همایش پویش یوسف زهرا(س) با رویکردی نوین و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، فرهنگی و هنری بتواند بستری برای انتقال پیام مهدویت به سطوح ملی و بینالمللی فراهم کند و گامی موثر در ترویج فرهنگ انتظار و امید برای آیندهای روشنتر باشد.
انتهای پیام/