تولید آب شیرین با فناوری خورشیدی توسط دانشبنیانهای ایرانی
فرزانه حشمتی؛ عضو گروه جرعه از دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: این تیم فاندریزینگ یا Fundraising کرده و با حمایتهای صورتگرفته از سوی ستاد نانو موفق به جذب سرمایه اولیه شده است.
وی افزود: ما با استفاده از این حمایتها و سرمایهگذاریها تلاش داریم تا اهداف خود را پیش ببریم و به مرحله نهاییسازی کسبوکار خود برسیم.
حشمتی گفت: این گروه دانشبنیان موفق به طراحی و ساخت یک دستگاه آبتصفیهکن خورشیدی شخصی و پرتابل شدهاند. این دستگاه قابلیت شناور شدن روی آب دریا، آب شور یا حتی آب جمعآوریشده باران را دارد و با استفاده از فناوری پیشرفته خود، نور خورشید را به طور مؤثر جذب کرده و آن را به گرما تبدیل میکند.
نحوه عملکرد دستگاه
وی خاطرنشان کرد: این دستگاه با بهرهگیری از فناوری ویژهای، نرخ تبخیر آب را به حداکثر رسانده و آب تصفیهشده را میعان کرده و جمعآوری میکند. خروجی نهایی دستگاه، آبی شیرین و عاری از میکروب است که کاملاً گندزدایی شده و برای مصارف شرب مناسب است.
به گفته فرزانه حشمتی، این دستگاه کاملاً خورشیدی بوده و برای عملکرد خود به انرژی الکتریکی یا قطعات متحرک نظیر پمپ نیاز ندارد. این ویژگی، دستگاه را به گزینهای مناسب و اقتصادی برای استفاده افراد عادی تبدیل کرده است.
وی با اشاره به ظرفیت تولید این دستگاه گفت: این دستگاه که در حال حاضر در مرحله نیمهصنعتی قرار دارد، در طول ۸ ساعت نور خورشید قادر به تولید یک تا دو لیتر آب شیرین است. این میزان تولید میتواند نیاز روزانه یک نفر به آب شرب سالم و بهداشتی را تأمین کند.
انتهای پیام/