صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳

کاشت زعفران به روش ایروپونیک در دانشگاه آزاد مرند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند از کاشت زعفران به روش ایروپونیک در این واحد دانشگاهی خبر داد.
کد خبر : 945401

محمدحسین صادقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند در گفت‌وگو با خبرنگار آنا از کاشت زعفران به روش ایروپونیک در این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به رسالت مراکز رشد در راستای حمایت از طرح‌های ملی و منطقه‌ای بر پایه نوآوری و فناوری طرح شرکت فناور زعفران کاران بناب با موضوع کاشت ایروپونیک زعفران و تولید رنگ‌دانه طبیعی از دورریز‌های آن از سال ۱۴۰۲ در مرکز رشد واحد مرند پذیرش و مستقر شد.

وی افزود: با حمایت مرکز رشد از این شرکت فناور با ارائه تسهیلات به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال و در اختیار گذاشتن کارگاه، فاز تحقیقاتی طرح مذکور در سال ۱۴۰۲ با کاشت ۲۰۰ کیلو پیاز در اتاقی به مساحت ۳۰ متر انجام پذیرفت که نتایج آن با توجه به کیفیت و کمیت برداشت مورد قبول واقع شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند گفت: همزمان در زمینه تولید رنگ‌دانه نیز نتایج مثبتی به دست آمد. برای ورود به فاز تجاری‌سازی و کارآفرینی در سال ۱۴۰۳ مساحت کاشت زعفران به این روش به ۱۵۰ متر در سه اتاق مجزا افزایش یافت که با توجه به آمار کشت پیاز تقریباً به میزان ۵ تن پیاز در مساحت یاد شده در شهریور ماه کشت و از آذرماه برداشت آن با حضور مسئولان محلی آغاز شد.

صادقی ادامه داد: در این نوع کاشت پیاز زعفران در موقع برداشت در یک محیط سر بسته که توان کنترل دما و رطوبت باشد در بستر بدون خاک کاشت شده و تغذیه از طریق هوا انجام می‌شود از هر مکانی مانند مرغ داری، پارکینگ، دامداری، زیرزمین و… می‌توان برای کاشت ایروپونیک استفاده کرد.

وی با بیان مزایای این طرح عنوان کرد: میزان مصرف آب کمتر، سم‌پاشی راحت و کنترل‌شده، پیاز زعفران در حین مراحل فعالیت موردحمله جوندگان (مخصوصاً موش‌ها) قرار نمی‌گیرد، نور و رطوبت کاملاً تحت اختیار و کنترل شما است، نگران مسائل مربوط به طبیعت نیستیم (باران)، عاری از هر گونه آلودگی (کنه‌ای و قارچی) و تولید محصولی بهداشتی به لحاظ عدم تماس گل زعفران با کود‌های موجود در سطح زمین ازجمله مزایای این طرح است.

انتهای پیام/

ارسال نظر