صفحه نخست

آناتک

آنامدیا

دانشگاه

علم

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

همدان

هرمزگان

یزد

پخش زنده

۱۱:۴۹ | ۱۹ / ۰۹ /۱۴۰۳
| |

کاشت زعفران به روش ایروپونیک در دانشگاه آزاد مرند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند از کاشت زعفران به روش ایروپونیک در این واحد دانشگاهی خبر داد.
کد خبر : 945401

محمدحسین صادقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند در گفت‌وگو با خبرنگار آنا از کاشت زعفران به روش ایروپونیک در این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به رسالت مراکز رشد در راستای حمایت از طرح‌های ملی و منطقه‌ای بر پایه نوآوری و فناوری طرح شرکت فناور زعفران کاران بناب با موضوع کاشت ایروپونیک زعفران و تولید رنگ‌دانه طبیعی از دورریز‌های آن از سال ۱۴۰۲ در مرکز رشد واحد مرند پذیرش و مستقر شد.

وی افزود: با حمایت مرکز رشد از این شرکت فناور با ارائه تسهیلات به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال و در اختیار گذاشتن کارگاه، فاز تحقیقاتی طرح مذکور در سال ۱۴۰۲ با کاشت ۲۰۰ کیلو پیاز در اتاقی به مساحت ۳۰ متر انجام پذیرفت که نتایج آن با توجه به کیفیت و کمیت برداشت مورد قبول واقع شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند گفت: همزمان در زمینه تولید رنگ‌دانه نیز نتایج مثبتی به دست آمد. برای ورود به فاز تجاری‌سازی و کارآفرینی در سال ۱۴۰۳ مساحت کاشت زعفران به این روش به ۱۵۰ متر در سه اتاق مجزا افزایش یافت که با توجه به آمار کشت پیاز تقریباً به میزان ۵ تن پیاز در مساحت یاد شده در شهریور ماه کشت و از آذرماه برداشت آن با حضور مسئولان محلی آغاز شد.

صادقی ادامه داد: در این نوع کاشت پیاز زعفران در موقع برداشت در یک محیط سر بسته که توان کنترل دما و رطوبت باشد در بستر بدون خاک کاشت شده و تغذیه از طریق هوا انجام می‌شود از هر مکانی مانند مرغ داری، پارکینگ، دامداری، زیرزمین و… می‌توان برای کاشت ایروپونیک استفاده کرد.

وی با بیان مزایای این طرح عنوان کرد: میزان مصرف آب کمتر، سم‌پاشی راحت و کنترل‌شده، پیاز زعفران در حین مراحل فعالیت موردحمله جوندگان (مخصوصاً موش‌ها) قرار نمی‌گیرد، نور و رطوبت کاملاً تحت اختیار و کنترل شما است، نگران مسائل مربوط به طبیعت نیستیم (باران)، عاری از هر گونه آلودگی (کنه‌ای و قارچی) و تولید محصولی بهداشتی به لحاظ عدم تماس گل زعفران با کود‌های موجود در سطح زمین ازجمله مزایای این طرح است.

انتهای پیام/

ارسال نظر