صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۳ - ۱۷ آذر ۱۴۰۳
متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری عنوان کرد؛

مصرف سیگار و دخانیات مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان مثانه

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که شایع‌ترین سرطان‌ها در حوزه بیماری‌های دستگاه ادراری سرطان‌های مثانه و پروستات هستند، گفت: سرطان مثانه بسیار خطرناک‌تر و سرعت بیشتری پیشرفت دارد.
کد خبر : 945046

به گزارش خبرگزاری آنا، عباس بصیری متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری گفت: سرطان پروستات معمولاً سرطانی است که رشد آرامی دارد و نقش ژنتیک و ارث در سرطان پروستات شناخته‌شده است ولی در سرطان مثانه اینطور نیست و بیشتر عوامل خارجی در ابتلا به این نوع سرطان موثر هستند.

وی ادامه داد: علت اصلی ابتلا به سرطان مثانه سیگار و دخانیات است بطوری که با مصرف دخانیات خودمان را در معرض خطرناک‌ترین سرطان دستگاه ادراری قرار می‌دهیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مصرف دخانیات، سیگار و اعتیاد‌های غیر سیگار از قبیل تریاک و مشتقات آنها در ایجاد سرطان مثانه نقش بسیار مهمی دارند.

 بصیری گفت: سرطان مثانه علائم هشدار دهنده دارد برخلاف سرطان پروستات که ممکن است سال‌ها بیمار مبتلا بوده و اطلاع نداشته باشد.

وی افزود: در مردان ایرانی اولین و مهم‌ترین علامت در سرطان پروستات نشانه خون در ادرار بوده که متأسفانه مردم به این علامت مهم توجه نمی‌کنند و جدی نمی‌گیرند.

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با مراجعه به پزشک و تشخیص سریع می‌توان در مراحل ابتدایی درمان مؤثری داشت ولی در مراحل پیشرفته متأسفانه حتی با انجام شیمی‌درمانی و ایمونوتراپی معلوم نیست نتیجه بسیار خوبی گرفت.

بصیری گفت: البته در زمینه جراحی و درمان سرطان مثانه پیشرفت‌های خیلی خوبی داشتیم ولی مهم‌ترین بحث در مورد سرطان ها، پیشگیری است که با اقدامات ساده همچون عدم مصرف دخانیات و مواد مخدر می‌توان از ابتلاء به آن جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر