صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگوی دبیر جشنواره با آنا مطرح شد؛

نگاه «سینما حقیقت» به ابعاد تهدیدزا و فرصت‌محور هوش مصنوعی در سینمای مستند

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت از برنامه‌های این رویداد هنری در راستای تبیین و کاربردی‌کردن هوش مصنوعی در سینمای مستند گفت.
کد خبر : 944692

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» از عصر یکشنبه هجدهم آذرماه ۱۴۰۳ با برگزاری آیین افتتاحیه در پردیس سینمایی چارسو کار خود را آغاز خواهد کرد.

در این دوره از جشنواره و در بخش ملی از بین ۵۳۲ اثر متقاضی، ۶۵ فیلم برای نمایش و رقابت در جشنواره انتخاب شدند که شامل که ۲۴ فیلم بلند، ۲۱ فیلم نیمه بلند و ۲۰ فیلم کوتاه هستند. همچنین در بخش جایزه شهید آوینی هم ۲۶ فیلم در جشنواره حضور دارد که که ۹ فیلم با بخش ملی مشترک است. در بخش بین‌الملل ۵۹ فیلم حضور دارند و ۱۰ مستند نیز در بخش خارج از مسابقه روی پرده خواهند رفت.

رابطه دوگانه هوش مصنوعی و سینمای مستند

فناوری هوش مصنوعی که در سال‌های اخیر از پدیده‌های موردتوجه فیلمسازان بوده نیز از چشم متولیان جشنواره سینما حقیقت دور نمانده است. در همین ارتباط محمد حمیدی‌مقدم دبیر این رویداد سینمایی در گفتگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: سینمای مستند در ذات خود با حقیقت و واقعیت سر و کار دارد و طبیعی است که هوش مصنوعی که عنصری برساخته و مرتبط با خیال‌پردازی هنرمند است، در ظاهر میانه چندانی با این شکل از سینما نداشته باشد. به عبارت دیگر، هوش مصنوعی حتی می‌تواند با دست یازیدن به مسائلی مثل جعل اسناد و تولیدتصاویر و گفتار‌های غیرواقعی در مراحل پژوهش و تولید فیلم مستند، یک تهدید باشد.

برگزاری یک کارگاه آموزشی برای هوش مصنوعی در «چارسو»

حمیدی مقدم گفت: با این حال ما هردو جنبه تهدیدزا و فرصت‌محور هوش مصنوعی را به صورت همزان در نظر گرفته‌ایم. یکی از سه کارگاه آموزشی این دوره از جشنواره با عنوان «هوش مصنوعی و چالش اعتماد؛ هوش مصنوعی و جنبه‌های فلسفی و اجتماعی» به این موضوع مهم می‌پردازد.

پوی افزود: این کارگاه روز چهارشتبه ۲۱ آذرماه از ساعت ۱۵ تا ۳۰/۱۶ به همت انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند توسط آقایان امیرحسن موسوی (دکترای فلسفه علم و تکنولوژی) و سروش زرگرباشی (دانشجوی دکترای هوش مصنوعی قابل‌اعتماد از دانشگاه بُن آلمان) ارائه خواهد شد.

دبیر هجدهمین جشنواره «سینما حقیقت» عنوان کرد: پرداختن به هوش مصنوعی یک ضرورت است؛ این موضوع فقط شامل فیلمسازان نمی‌شود، بلکه مدیران جشنواره‌ها و شرکت‌های فیلمسازی هم باید نسیت به آن آگاهی لازم را داشته باشند. هوش مصنوعی به ویژه در گونه‌های پرتره و بازسازی وقایع، فرصت‌های زیادی را پیش روی مستندساز قرار می‌دهد و البته چالش‌هایی را هم به همراه دارد. به نظر من مواجهه ما با این پدیده باید به اندازه و در قواره خودش باشد. فکر می‌کنم با تعاملی که بین دبیرخانه جشنواره و انجمن‌های صنفی کارگردانان و تهیه کنندگان سینمای مستند بر قرار است بتوانیم گام‌های موثری در این زمینه برداریم.

لازم به یادآوری است، هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» از هجدهم تا بیست و پنجم آذرماه به دبیری محمد حمیدی‌مقدم در پردیس سینمایی چارسو برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر