تفاوتهای «جشنواره بین المللی صبح» و جشنواره فیلم عمار
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، «سومین جشنواره بینالمللی رسانهای صبح» از شنبه دهم آذرماه با انتشار فراخوان کار خود را آغاز کرد. مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا پانزدهم بهمن ماه سال جاری بوده و زمان برگزاری آن نیز در نیمه دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ خواهد بود.
این دوره از جشنواره از دو بخش اصلی و بخش ویژه فلسطین تشکیل شده است. بخش اصلی جشنواره شامل ی سریال تلویزیونی، برنامه تلویزیونی گفتوگومحور، برنامه تلویزیونی ترکیبی، مستند، گزارش خبری، موشنگرافی، محتوای مکتوب اعم از مقالههای تحلیلی، دیدگاهی و تحقیقی، برنامه رادیویی و پادکست، رسانههای اجتماعی اعم از ویدئوکست، انیمیشن و فیلم کوتاه است.دربخش ویژه فلسطین نیز آثار در قالبهای فیلم سینمایی، ویدئوکلیپ، فیلم کوتاه، انیمیشن کوتاه، تصویرسازی و بلاگر خبری قابل دریافت است.
در همین ارتباط، احسان کاوه دبیر این دوره از جشنواره در گفتگو با خبرگزاری آنا درباره پخش آثار منتخب ادوار قبل و این دوره از جشنواره عنوان کرد: بحث پخش آثار، قبل از هر چیز به قانون حقوق مولفین و مصنفین یا همان «کپی رایت» باز می گردد. اصولاً جشنوارهها و رویدادهای هنری، نمی توانند خالقان را ملزم کنند که حق نشر آثارشان را در اختیار آنها بگذارند؛ آنها با این تضمین که آثارشان به جز جشنواره در جای دیگری منتشر نمی شود در این رویدادها شرکت می کنند.
وی اظهار کرد: در مقررات جشنواره هم آمده است که دبیرخانه می تواند فقط بین سه تا پنج دقیقه از آثار را آن هم برای تبلیغات استفاده کند. البته برای انعکاس آثار برگزیده ،کاری که در دوره های قبل انجام شد و در دوره سوم هم با قوت بیشتری پیگیر آن هستیم، تولید و پخش یک برنامه تلویزیونی به نام «صبح» است. این برنامه از تمام شبکههای برونمرزی سیما پخش خواهد شد و به معرفی برگزیدگان و افراد شاخصی که در این حوزه فعال هستند می پردازند.
کاوه افزود: البته پوشش برنامه فقط در ایام برگزاری جشنواره نیست، بلکه در طول سال هم افراد فعالی در این عرصه رصد می شوند و اگر آثار و ایده های آنها نیاز به معرفی داشته باشد، در این برنامه به آنها خواهیم پرداخت.
دبیر سومین جشنواره رسانه ای صبح گفت: به هر حال جشنوارها بستری برای معرفی این افراد به افکار عمومی و رسانه ها هستند و پس از برگزاری جشنواره، هر شبکه یا رسانه ای به اقتضای سیاستهای خودش نسبت به همکاری با برگزیدگان اقدام خواهد کرد.
وی درباره احتمال همپوشانی وموازی کاری این جشنواره با رویدهای مشابه نیز عنوانکرد: در صحبت های برخی از دوستان چه در این دوره وچه در ادوار قبلی دیدم که جشنواره صبح را با جشنواره مردمی فیلم عمار مقایسه کرده اند. ما از دوره اول تمرکز ویژه ای بر جنبه بین المللی جشنواره داشتیم؛ در صورتی که تا جایی که من اطلاع دارم دوستان ما در جشنواره عمار، امسال برای اولین بار جشنواره را به شکل بین المللی برگزار خواهند کرد. از سوی دیگر تنوع حوزه ها در جشنواره صبح بیشتر است. ضمن این که محوریت جشنواره مردمی فیلم عمار همان گونه که از نامش پیداست، بر روی فیلم(بلند و کوتاه)،مستند و پویانمایی است در حالی که ما در فراخوان خودمان اصولاً فیلم داستانی را نداریم و در بخش مستند هم به مستندهای تلویزیونی و تحلیلی که در قالب های روزنامه نگارانه ساخته شوند ضریب می دهیم.
کاوه گفت: ما بخشی را نیز برای گزارش های ژورنالیستی مکتوب در نظر گرفته ایم و حتی در بخش مقالات هم رویکرد رسانه ای اولویت دارد. معیارهای ما در بخش مقاله، آثار تحلیلی، دیدگاهی و تحقیقی است و آن قید و قالب روشمندی دانشگاهی را ندارند. در نتیجه، تمام سعی ما این است که کمترین همپوشانی محتوایی را با جشنواره های مرتبط با حوزه رسانه داشته باشیم.
انتهای پیام/