دستیابی به دانشگاه هوشمند نیازمند سازمان یادگیرنده با رویکرد وظیفه محور است
به گزارش خبرنگار آنا، عباس آقاییآزاد، مدیرکل اداری، منابع انسانی و مهندسی ساختار دانشگاه آزاد اسلامی در کارگاه آموزشی نظام تحول اداری، نظام ارجاعات و نظام مکاتبات اداری در راستای تبیین نظام تحول اداری و رتبهبندی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار شد، اظهار کرد: سرعت بخشیدن به تحولات کیفی و کمی دانشگاه آزاد اسلامی برای تربیت و آموزش نسلی تمدنساز امری بدیهی و اجتنابناپذیر بوده و در راستای رسیدن به توسعه همه جانبه علمی، پژوهشی و... در کشور است.
وی اجرا و عملیاتی کردن طرح اصلاح ساختار و نظام تحول اداری را از اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و عنوان کرد: بر اساس سند تحول و تعالی این دانشگاه شاهد استقرار تناسب نظام اداری مطابق با نیروی انسانی دانشگاه و فرایند مدرنیزه کردن پاسخگویی در دانشگاه خواهیم بود.
مدیرکل اداری، منابع انسانی و مهندسی ساختار دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رسالت خطیر دانشگاه نسل پنجم در هدایت و راهبری کشور بیان کرد: دانشگاه بهعنوان بالاترین مرجع فکری میتواند با راهبری، جامعه را در ریل پیشرفت و توسعه قرار دهد و با ایجاد تحول در فرهنگسازمانی راه رسیدن به توسعه را کوتاه و هموارتر سازد.
آقاییآزاد افزود: پیشبینی درآمدها و هزینههای دانشگاه با استفاده از سامانه هوشمند، برنامهریزی و اتصال سایر سامانهها به آن و آسیبشناسی ساختار سازمانی با رویکرد تمرکززدایی، چابک سازی و کاهش سلسلهمراتب از اهداف راهبردی این طرح در دانشگاه آزاد اسلامی است. دستیابی به دانشگاه هوشمند برای نیل به سازگاری با محیط و انعطافپذیری در برابر تغییرات محیطی نیاز به چرخش سازمان و سازماندهی دانشگاه بهسوی سازمان یادگیرنده با رویکرد وظیفه محور به رویکرد فرایندی دارد.
وی مطرح کرد: در محیط آموزش عالی پررقابت امروز، آگاهی زودهنگام از تغییرات سریع محیط درونی، بیرونی و توانایی پاسخگویی به آنها از ضروریات تحقق اهداف تحولی دانشگاه در جامعه است که در مدیریت اصولی و راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی اجرا میشود.
مدیرکل اداری، منابع انسانی و مهندسی ساختار دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه گسست فرایندها و مکاتبات زمانبر زمینه نارضایتی را فراهم میکند، ادامه داد: این دانشگاه بهعنوان دانشگاه حل مسئله با استقرار طرح نظام تحول اداری شاهد ارتقای تعلق سازمانی و بهرهوری بیشتر منابع انسانی با تلاش مستمر و افزایش مشارکت و رضایتمندی دانشگاهیان خواهد بود.
آقاییآزاد تبیین کرد: بهینهسازی عملکرد و ساختار نظام اداری و آموزشی با هدف رسیدن به سند چشمانداز و شکوفایی علمی و انسجامبخشی در سیاستگذاری و روزآمدسازی حرکت به سمت سند چشمانداز و توزیع عادلانه فرصتها و امکانات است که باید به آن اهتمام ویژه ورزیده شود.
وی مشارکتپذیری و کار گروهی را بهعنوان راه کنش توسعه و اصل ارتقای نظام مدیریت انسانی خواند و توضیح داد: اهداف کلی نظام تحول اداری در دانشگاه دستیابی به یک سازمان یادگیرنده، تحقق اهداف راهبری سند تحول و تعالی در حوزه نظام اداری و ساختاری، اصلاح ساختار و کاهش سطوح سازمانی، افزایش سرعت دقت و کارایی در امورات اداری، هوشمند سازی فعالیتهای اداری، اهتمام به انجام کار گروهی و مشارکت همه کارکنان، گرایش به ساختار افقی به جای ساختار عمودی و سلسلهمراتبی، ایجاد رقابت سالم و تقویت تفکر سیستمی بهجای تفکر فردی است.
نظام تحول اداری طرحی سازنده در راستای حل چالشهای دانشگاه آزاد است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز گفت: نظام تحول اداری طرحی سازنده و اثربخش در راستای حل مشکلات و چالشهای موجود در دانشگاه آزاد اسلامی است که میتواند موجی از امید و انگیزه را به کارکنان دانشگاه به ارمغان آورد و دستاوردهای بزرگی را نصیب دانشگاهیان سازد.
محمدحسین رنجبر اضافه کرد: بررسیها نشان میدهد واحدها و مراکز استان هرمزگان در حوزههای مختلف آموزش، پژوهش، پزشکی، فرهنگی و مالی عملکرد رضایتبخش داشته که همین امر موجب شده تا این استان بهعنوان الگویی موفق در کشور معرفی شود.
وی تقویت ارتباط با صنایع استان یکی از مؤلفههای این موفقیت دانست و بیان کرد: معرفی ظرفیتهای دانشگاه و انعقاد تفاهمنامه همکاری با صنایع کوچک و بزرگ در نقاط مختلف استان با هدف تزریق نیروهای متخصص و کاردان در شریان بخش صنعت از اهداف این دانشگاه بوده که موفق نیز عمل کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان توسعه زیرساختها و کیفیتبخشی امکانات دانشگاه را از دیگر برنامهها مستمر این دانشگاه دانست و عنوان کرد: تکمیل پروژههای عمرانی از قبیل ساخت سالن ورزشی، مجتمع آموزشی سما، احداث ساختمان مرکز سیریک و دیگر طرحهای مصوب با رعایت درآمدها و هزینهها در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.
انتهای پیام/