صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۰۹ آذر ۱۴۰۳
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

عصاره‌گیری از خاویار با فناوری‌های نوین؛ پوست ماهیان خاویاری چرم می‌شود

رئیس سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری به‌کارگیری فناوری‌های نوین در عصاره‌گیری از خاویار، تهیه چرم از پوست ماهیان خاویاری و تجاری‌سازی محصولات پژوهشی و علمی را از برنامه‌های پیش روی این سرا برشمرد.
کد خبر : 943154

عباسعلی زمینی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان که واحد متبوعش به‌تازگی مجوز راه‌اندازی سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری را کسب کرده است در گفت‌وگو با خبرنگار آنا دلایل انتخاب واحد دانشگاهی لاهیجان برای ایجاد این سرا را تشریح و بیان کرد: با توجه به سوابق علمی و با شناخت کافی از ظرفیت‌های بالای واحد لاهیجان مانند زمین ۱۸۰۰۰ متر مربعی در نزدیکی ساحل و مرکز تحقیقات علوم شیلاتی دکتر کیوان در بندر چمخاله لنگرود از دو سال پیش با کمک و همراهی برخی از استادان و همکاری مسئولان دانشگاه، فرآیند‌های درخواست و طرح‌نویسی برای کسب و دریافت مجوز ایجاد سرای نوآوری علوم شیلاتی را آغاز کردیم.

زمینی مأموریت‌های سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری را تشریح کرد و گفت: مهم‌ترین مأموریت این سرای نوآوری تخصصی، ارتقای سطح بیشتر علمی و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای درآمدزایی و کمک به دانشگاه برای جذب درآمد‌های غیرشهریه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های تخصصی و تجارب استادان دانشگاه برای برندسازی و تجاری سازی محصولات علمی است.

{$sepehr_key_3870}

دانشیار گروه شیلات پایه ۲۷ گرایش تکثیر و پرورش آبزیان درباره نحوه تعامل و همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط با سرای نوآوری واحد لاهیجان افزود: با توجه به تخصصی بودن علوم شیلاتی، یکی از اهداف سرای نوآوری عقد تفاهم‌نامه‌ها و یا قرارداد‌های همکاری با نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط خواهد بود. در این راستا اداره کل شیلات استان گیلان و شهرداری شهر چاف و چمخاله و سازمان آب منطقه شهرستان لنگرود همکاری مناسبی را برای تسهیل صدور مجوزات لازم در این خصوص داشته‌اند.

مهم‌ترین مأموریت این سرای نوآوری تخصصی، ارتقای سطح بیشتر علمی و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای درآمدزایی و کمک به دانشگاه برای جذب درآمد‌های غیرشهریه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های تخصصی و تجارب استادان دانشگاه برای برندسازی و تجاری سازی محصولات علمی است

وی ادامه داد: با توجه به اهداف اصلی سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری به‌خصوص اهداف پیشران تجاری‌سازی، این سرا قطعاً همکاری مناسبی با تمامی مراکز پارک‌های علمی و فناوری، مراکز رشد، مراکز TTO، مراکز شتابدهی، مراکز کسب و کار، مراکز ثبت اختراع و مراکز خدمات فناوری را در دستور کار خود خواهد داشت. 

زمینی برنامه‌های پیش روی سرای نوآوری متبوع خود را تشریح کرد و توضیح داد: مهم‌ترین برنامه‌ها بعد از افزایش و پرورش ماهیان خاویاری، فناوری‌های نوین در عصاره‌گیری از خاویار و کاربرد آن در صنایع بهداشتی و تهیه چرم از پوست ماهیان خاویاری و تجاری‌سازی محصولات پژوهشی و علمی است و در تشکیل هسته‌های فناور و واحد‌های فناور هدفمند اقدام لازم انجام خواهد شد.

به گفته رئیس سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری، اهداف کوتاه مدت در سرا شامل افزایش چندمرحله‌ای تولید ماهیان خاویاری از ۵ تن به ۲۵ تن و سپس در چند سال آینده ۵۰ تن گوشت و حداقل ۴۰۰ کیلو خاویار است.

وی درباره تاثیرگذاری سرای نوآوری در دانشگاه (درآمد غیرشهریه و ...) شرکت‌های دانش‌بنیان و کارآفرین، رونق تولید و ... اظهار کرد: قطعاً در چارچوب شرح وظایف و عملکرد قانونی سرای نوآوری از هیچ تلاشی برای نیل به چشم انداز رشد و توسعه فروگذار نخواهیم بود و امیدواریم با اتکال به خداوند متعال و همکاری تمامی ارکان دانشگاه، طبق برآورد‌های اولیه در ۵ سال اولیه فعالیت سرا در صورت ساخت حوضچه‌های پرورش ماهیان خاویاری و افزایش توان تولید تا ۲۰ درصد از درآمد‌های غیرشهریه‌ای را تأمین خواهد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، استقبال دانشجویان، اعضای هیات علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری در این دانشگاه را یادآور شد و به آنا گفت: تعدادی از استادان گروه‌های شیلات، بیولوژی دریا، میکروبیولوژی و حتی گروه شیمی اعلام تمایل کرده‌اند که با سرای نوآوری علوم شیلاتی همکاری داشته باشند و از ظرفیت دانشجویان این رشته‌ها نه فقط در این واحد؛ بلکه از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای موجود در منطقه و استان می‏‌توان در راستای نیل به اهداف سرای نوآوری استفاده کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر