صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۳ آذر ۱۴۰۳
پرونده «پساانتخابات ۲۰۲۴»/ ۱۱؛

صف‌آرایی قاره سبز و ترامپ در سهم‌خواهی از کیک تجاری آمریکا

همزمان با پیروزی ترامپ و افزایش احتمال شکل‌گیری جنگ تجاری میان واشنگتن و اتحادیه اروپا، بیش از پیش سهم کشور‌های اروپایی در کیک تجاری آمریکا مورد توجه تحلیلگران مسائل اقتصادی و سیاست خارجی قرار گرفته است. 
کد خبر : 942270

به گزارش خبرگزاری آنا، اکثر رسانه‌های اروپایی تردیدی در بدتر شدن روابط اقتصادی قاره سبز و کاخ سفید در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ ندارند. صرفا در یک صورت این معادله می‌تواند تغییر کند و آن، جایگزینی دولت‌های سنتی (سوسیال دموکرات یا راست میانه) در غرب با دولت‌های راست افراطی و ملی گرای اروپایی طرفدار ترامپ است. 

قدر متیقن تحولات کنونی در دو سوی آتلانتیک، شکل گیری جنگ اقتصادی میان آمریکا و اروپاست. 

{$sepehr_key_3707}

همزمان با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و افزایش احتمال شکل‌گیری جنگ تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا، بیش از پیش سهم کشور‌های اروپایی در کیک تجاری آمریکا (در عرصه صادرات و واردات این کشور) مورد توجه تحلیلگران مسائل اقتصادی و سیاست خارجی قرار گرفته است. 

دونالد ترامپ، کمی پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: «آن‌ها [کشور‌های اتحادیه اروپا]خودرو‌های ما را نمی‌برند. آنها محصولات کشاورزی ما را نمی‌برند. آنها میلیون‌ها و میلیون خودرو در ایالات متحده می‌فروشند. نه، نه، نه، آنها باید هزینه زیادی بپردازند.»

{$sepehr_key_3708}

اکنون آن دسته از کارگران و صاحبان صنایع در ایالات متحده که با آراء خود زمینه شکست تاریخی کامالا هریس را فراهم کردند از دونالد ترامپ انتظار دارند تا به برنامه خود مبنی بر وضع تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات بسیاری از کالا‌های اروپایی عمل کند. به نظر می‌رسد ترامپ نیز در این خصوص ابایی از سرزنش اروپاییان نداشته باشد. 

در این معادله (نبرد اقتصادی جدید آمریکا و اتحادیه اروپا)، آلمان به عنوان اقتصاد اول اروپا بدترین ضربه ممکن را از واشنگتن دریافت خواهد کرد. 

در سال ۲۰۲۳، آلمان با فاصله زیاد نسبت به دیگر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین صادرکننده به ایالات متحده بود. 

طبق گزارش یورواستات، آلمان در سال گذشته میلادی ۱۵۷.۷ میلیارد یورو کالا به ایالات متحده صادر کرد. ایتالیا و ایرلند به ترتیب با ارزش صادراتی ۶۷.۳ میلیارد یورو و ۵۱.۶ میلیارد یورو در جایگاه دوم و سوم قرار داشتند.

از این رو، وضع تعرفه‌های گمرکی جدید بر کالا‌های وارداتی از اتحادیه اروپا و حوزه یورو به آمریکا، روی معادلات تجاری این سه کشور (آلمان، ایتالیا و ایرلند) بدترین تاثیر ممکن را خواهد گذاشت. 

این سه کشور در مجموع ۵۵ درصد از صادرات اتحادیه اروپا به ایالات متحده را برعهده دارند. 
پس از این سه کشور نیز فرانسه با ۴۳.۹ میلیارد یورو، هلند با ۴۰.۹ میلیارد یورو، بلژیک با ۳۱.۳ میلیارد یورو و اسپانیا با ۱۸.۹ میلیارد یورو قرار دارند.

تجزیه و تحلیل سهم ایالات متحده در صادرات کشور‌های عضو اتحادیه اروپا به خارج از این اتحادیه و سهم ایالات متحده در کل صادرات هر کشور عضو اتحادیه اروپا، خطرات بالقوه وضع تعرفه ۱۰ درصدی را حتی برای کشور‌هایی که حجم کلی صادرات کمتری دارند، برجسته می‌کند.

در میان چهار اقتصاد برتر اتحادیه اروپا، اسپانیا کمترین سهم صادرات خارجی به ایالات متحده را دارد. 

سهم صادرات به آمریکا در مجموع صادرات اسپانیا به خارج از اتحادیه اروپا ۱۳ درصد است. از این رو اسپانیایی‌ها در این معادله، از ضریب و شدت آسیب پذیری کمتری نسبت به کشور‌هایی مانند ایتالیا و آلمان برخوردار هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر