صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۵ - ۲۹ آبان ۱۴۰۳
ربانی در گفت‌وگو با آنا:

جشنواره شعر علوی برای مدارس جاذبه ایجاد کرد

معاون امور مدارس استان مازندران گفت: بین شاعران شاهد ظهور شاعران نوجوان از مدارس متوسطه اول و دوم و حتی در مقاطع ابتدایی هستیم که این نشان می‌دهد شعر علوی توانسته برای مدارس هم ایجاد جاذبه کند.
کد خبر : 941775

مسعود ربانی عضو هیئت علمی و معاون امور مدارس سمای دانشگاه آزاد استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره  سومین دوره جشنواره ملی شعر علوی از سری برنامه‌های چهارمین جشنواره امامت و مهدویت اظهار کرد: حضرت علی(ع) ازجمله بزرگانی است که نه فقط در متون دینی؛ بلکه در آثار هنری و ادبی هم جایگاه ویژه‌ای دارند. از تولد شعر فارسی تا امروز بسیاری از شاعران مسلمان، زبان به مدح حضرت علی(ع) گشوده‌اند.

{$sepehr_key_3631}

وی افزود: زندگی پرفرازونشیب و جاذبه‌های شخصیتی امام علی(ع) به‌عنوان مولود کعبه، جانشین پیامبر(ص)، همسر فاطمه(س)، پدر حسنین و حضرت زینب(ع) و به تعبیر جرج جرداق مسیحی «صدای عدالت انسانی» از وی در ذهن و زبان شاعران شخصیتی اسطوره‌ای ساخته است.

معاون امور مدارس استان مازندران بیان کرد: غالب اشعار سروده شده در مدح ائمه و خصوصاً در مدح امام علی(ع) مستند به آیات و روایات است که این نشان می‌دهد شاعران برای سرودن اشعار فاخر خود،به روایات معتبر مراجعه دارند تا بر غنای شعری خود بیفزایند. جشنواره شعر علوی به‌عنوان حرکت خلاقانه و هنرمندانه امروز به مکتب تبدیل شده؛ شاعران به نام کشور با افتخار در این جشنواره شرکت می‌کنند تا ارادت خود را به امیرالمؤمنین (ع) و خاندان پاک ایشان نشان دهند.

ربانی گفت: از آنجا که حضرت علی(ع) نمونه یک انسان کامل با فضائل اخلاقی همانند عشق، عدالت، تقوا، شجاعت و پرهیزگاری بوده؛ پس شاعر شیعی افتخار خود می‌داند شعری درباره آن بسراید. شاعران روزگار ما به دنبال مضامینی مانند حلم، صبر، زهد و عدالت علوی در اشعارشان سیمای حضرت علی(ع) را به بهترین وجه به تصویر کشیده‌اند.

وی اضافه کرد: در اشعار شاعران علوی به زندگی، وارستگی شخصیت، یتیم‌نوازی و ستم‌ستیزی، آزادگی و شهادت حضرت علی (ع) نخستین امام بزرگوار متقیان اشاره‌های صریح شده؛ یکی از اصلی‌ترین رسالت‌های شعر دینی، «اسوه‌سازی» است. چنان که خداوند در قرآن پیامبر (ص) را اسوه حسنه معرفی می‌کند: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَهٌ حَسَنَهٌ»، اسوه و الگویی در دسترس و قابل پیروی.. شاعر آیینی هم باید به دنبال الگوسازی و ارائه «اسوه حسنه» از بزرگان دینی باشد.


 
معاون امور مدارس استان مازندران عنوان کرد: در سال‌های اخیر آثار سروده شده در این حوزه قابل تأمل و فاخر هستند و شاعران نسل امروز سعی می‌کنند با محبت و معرفت نسبت به دین در راستای شناخت امام متقیان گام بردارند که این شناخت ارزنده و مؤثر است. بین شاعران شاهد ظهور شاعران نوجوان از مدارس متوسطه اول و دوم و حتی در مقاطع ابتدایی هستیم که این نشان می‌دهد شعر علوی توانسته برای مدارس هم ایجاد جاذبه کند.

به گزارش آنا، چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار می‌شود، علاقه‌مندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر