تبدیل عنصر گوگردی به کود؛ افزودن نیتروژن و گوگرد به خاک با قابلیت خنثیسازی قلیایی غبار
مازیار یحیوی مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس که در ششمین رویداد عصر امید با عنوان «غذا و فراسودمندها» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حضور یافته بود در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: در این رویداد با یک شرکت فناور حضور پیدا کردیم، این شرکت فناور دارای دو محصول کودی است، نخست کود «آمونیوم تیو سولفات» با پایه نیتروژن و گوگرد است.
{$sepehr_key_3764}
وی اضافه کرد: همانطور که میدانید، نتیجه بسیاری از مشتقات نفت و گاز، گوگرد (H2 SO2) است که موجب آلودگی میشوند؛ چراکه «H2 SO2» تبدیل به عنصر گوگردی شده که میزان تولید مازاد در کشور دارد، یعنی بیش از نیاز تولید میشود.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس متذکر شد: مازاد عنصر گوگردی را با کمک نیتروژن به کود تبدیل کردیم که جلوی واردات کود را گرفت و به این ترتیب از ارزبری هم جلوگیری کردیم.
یحیوی یادآور شد: شرکت فناور «افق فانوس لنگرگاه» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس تنها شرکت داخلی است که این کود را تولید کرده و نمونه داخلی ندارد و بهدلیل اینکه همزمان نیتروژن و گوگرد را به خاک اضافه میکنیم، موجب میشود قلیاییت خاک خنثی شود.
وی تشریح کرد: بیشتر خاکهای کشاورزی ایران بهخصوص در حوزه جنوبی حالت قلیایی دارند و چون اسیدی بودن موجب میشود قلیایی بودن خنثی شود؛ بنابراین راندمان تولید افزایش پیدا میکند، ازسویی موجب تثبیت بهتر نیترون در خاک میشود که در تولید تأثیر دارد و آلودگی هم ایجاد نمیکند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس افزود: ازسویی گوگرد تولیدی در صنایع نفت و گاز را مصرف میکند؛ بنابراین کود «آمونیوم تیو سولفات» کار نو و جدیدی است که در ایران مشابه آن وجود ندارد.
{$sepehr_key_3593}
یحیوی درباره اینکه آیا کود «آمونیوم تیو سولفات» به تجاریسازی رسیده است؟ چنین پاسخ داد: مجوز اداره صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان اخذ شده و در حال تهیه سوله و کارگاه هستند تا در مرحله صنعتی تولید داشته با و در نهایت این محصول وارد بازار شود.
وی مطرح کرد: همچنین شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس موفق به تولید کودهای آهنی شدند، منتها با ۶ درصد؛ چراکه کودهای آهنی موجود در بازار چهار درصدی است و شرکت فناور برای نخستینبار در کشور کود آهنی ۶ درصد تولید کرده است.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس عنوان کرد: آهن تأثیر بسزایی در افزایش تولید باغ، کشاورزی و محصولات صیفیجات دارد، البته فناوران ما در تلاشند مجوز دانشبنیانی بگیرند، اکنون واحد فناور هستند و در مرحله نهایی اخذ شرکت دانشبنیان هستند.
به گزارش آنا، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمندها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانشبنیان خود را در حوزههای مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، امنیت غذایی و ... به نمایش گذاشتند.
انتهای پیام/