پیوند محصولات فناور به صنعت در سرای نوآوری فناوریهای برق و کامپیوتر
احمد مصلینژاد استادیار گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز درباره چگونگی ایجاد و فعالیتهای سرای نوآوری فناوریهای برق و کامپیوتر این دانشگاه به خبرنگار آنا گفت: با توجه به اینکه شهر شیراز همواره به عنوان یکی از قطبهای برق الکترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور مطرح بوده، دارای ظرفیتهای بسیاری در این حوزه هم از نظر منابع انسانی متخصص و هم از نظر امکانات سخت افزاری و کارخانههای مرتبط است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز نیز در دانشکده مهندسی، اعضای هیئت علمی باسابقهای در گروه برق و کامپیوتر دارد که نه تنها دارای سوابق علمی و پژوهشی درخشانی هستند؛ بلکه همواره در ارتباط با صنعت نرم افزار و الکترونیک بودهاند؛ بنابراین با اتکا به این منابع غنی انسانی و با توجه به حجم درخواستهای روزافزون این حوزه، سرای نوآوری برق، ارتباطات و اطلاعات در این واحد دانشگاهی در سال ۱۴۰۱ راهاندازی شد.
{$sepehr_key_3907}
مصلینژاد که دو سال ریاست سرای نوآوری فناوریهای برق و کامپیوتر واحد شیراز را بر عهده داشته و اکنون عضو هیئت علمی این دانشگاه است، مأموریتهای سرا را تشریح کرد و گفت: اگرچه مأموریتهای آییننامهای سرای نوآوری کل فرایند و زیست بوم فناوری و نوآوری را از ایده تا تجاریسازی پوشش میدهد؛ اما تمرکز اصلی آن بر توسعه بازار و توجه مضاعف به شرکتهای بالغ است تا محصولات یا خدمات این واحدهای فناور رشدیافته را به صنعت پیوند زند به این ترتیب سرای نوآوری نقش سازندهای در ثمربخشی ارزشهای ایجادشده در واحدهای فناور خواهد داشت و صنایع را از این ارزشهای خلق شده بهرهمند میسازد.
عضو هیئت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز اضافه کرد: در سرای نوآوری فناوریهای برق ارتباطات و اطلاعات شیراز نیز مذاکرات B۲B متعددی حول نیازهای فناورانه همراه با ارائه راهکارهای دانش محور توسط واحدهای فناور وابسته به دانشگاه تشکیل شد و تفاهمنامههای متعددی نیز شکل گرفت. دورههای تخصصی فناورانه نظیر رباتیک یا هوش مصنوعی نیز با استقبال خوبی از سوی دانشجویان مواجه شد و چندین نمونه از این دورهها برگزار شد.
وی با بیان اینکه ارتباطات خوبی در این حوزه شکل گرفت و تفاهمنامههای متعددی از سازمان منابع طبیعی استان تا اداره برق منطقهای و اداره آبفا و شهرداری شیراز و دیگر نهادها منعقد شد، اظهار کرد: مجموعه دورههای مهارت افزایی و مشاوره کسب و کارهای نوآورانه تعریف شد که مورد استقبال خوبی از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار گرفت. دورههای مهارتی و رویدادهای متعددی با حضور کارجویان کمیته امداد نه تنها در شیراز بلکه در شهر فسا و کازرون شکل گرفت و علاوه بر تأثیرات مثبت مأموریتی موجب درآمدهای غیرشهریهای نیز شد.
{$sepehr_key_3908}
مصلینژاد تأکید کرد: ارتباط دانشگاه با صنعت باید بیش از پیش و به شکلی اثربخش و عملیاتی تحقق یابد و هنوز آنگونه که باید در استان فارس این همافزایی به میزان مطلوب میان دانشگاه و صنایع مادر شکل نگرفته است که امید است در برنامههای پیش رو محقق شود تا به این ترتیب بتوان سهم پروژههای اجراشده توسط واحدهای فناور مرتبط با دانشگاه را افزایش داد. این سرای نوآوری در یکسال ابتدایی موفق به جذب هشت هسته و ۱۲ واحد فناور و سه شرکت دانشبنیان شده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه درباره تأثیرگذاری سرای نوآوری در دانشگاه (درآمد غیرشهریه و ..)، شرکتهای دانشبنیان، کارآفرینی، رونق تولید و... بیان کرد: سرای نوآوری فناوریهای برق، ارتباطات و اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز تازه تاسیس است و هنوز به آن میزان از اثرگذاری و مشارکت در صنایع دست نیافته است، اما کسب بیش از 2 میلیارد ریال درآمد محقق شده غیرشهریهای برای سال اول فعالیت عملکردی قابل قبولی محسوب میشود که امید است در سالهای بعد با حمایت مسئولان و استقبال صنایع این عدد به شکل نمایی افزایش یابد.
{$sepehr_key_3909}
وی استقبال دانشجویان و اعضای هیئت علمی را بسیار دلگرم کننده دانست و گفت: دانشجویان تشنه مهارت آموزی هستند و به شدت از اجرای پروژههای عملیاتی و کاربردی استقبال میکنند به همین دلیل همواره بازخوردهای مثبتی از فراخوانها و برگزاری رویدادهای مهارتی و فناورانه دریافت کردیم و در ادامه همراهی و پشتیبانی بیش از پیش مسئولان اجرایی در تحقق اهداف سراهای نوآوری میتواند بسیار اثرگذار باشد.
انتهای پیام/