تاکتیک جدید روسیه در جنگ اوکراین چیست؟
به گزارش خبرگزاری آنا، این طرح که روسیه آن را «عملیات هدف دروغین» نامیده، اوکراین را مجبور میکند منابع کمیاب خود را با هدف نجات جانها و حفظ زیرساختهای حیاتی ازجمله مهمات دفاع هوایی گرانقیمت، صرف مقابله با پهپادهای دروغین کند.
در این روش، نه رادارها، نه نیروهای پدافند هوایی و نه حتی کارشناسان الکترونیک نمیتوانند تشخیص دهند کدام پهپادهای در حال پرواز در آسمان، تهاجمی و کشنده هستند.
به نقل از یورونیوز، فردی آشنا با تولیدات نظامی روسیه که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده، میگوید که اکنون بیش از نیمی از پهپادهایی که اوکراین را هدف قرار میدهند، همین پهپادهای به ظاهر غیرمسلح هستند و این پهپادها ۷۵ درصد از پهپادهای جدید تولید شده در این کارخانه را که در منطقه ویژه اقتصادی آلابوگا روسیه مستقر است، تشکیل میدهند.
این فرد گفت که همان کارخانه، یک نوع بسیار مرگبار از پهپادهای مسلح به کلاهک ترموباریک (گرمافشاری) را نیز تولید میکند.
در منطقه آلابوگا در تاتارستان، یک مجتمع صنعتی قرار دارد که در حدود ۱۰۰۰ کیلومتری شرق مسکو است و آزمایشگاهی برای تولید هواپیماهای بدون سرنشین روسیه محسوب میشود.
بر اساس تصاویر ماهوارهای که توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شده، این مرکز که در سال ۲۰۰۶ با هدف جذب سرمایهگذاریها در تاتارستان تأسیس شده، پس از حمله ۲۰۲۲ میلادی روسیه به اوکراین گسترش یافته و برخی از بخشهای آن به تولید تجهیزات نظامی اختصاص یافته است.
دیوید آلبرایت از موسسه علوم و امنیت بینالمللی مستقر در واشنگتن، معتقد است که تمرکز کنونی این کارخانه عمدتا روی تولید و فروش پهپاد به وزارت دفاع روسیه است.
به گفته یک منبع آگاه از تولید پهپاد در روسیه، طرح توسعه پهپادهای طعمه غیرمسلح در آلابوگا در اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی کلید خورده و در اوایل سال جاری عملیاتی شده است. این کارخانه هم اکنون روزانه حدود ۴۰ پهپاد غیرمسلح و حدود ۱۰ هواپیمای مسلح تولید میکند که گرانتر هستند و تولید آنها به صرف زمان بیشتری نیاز دارد.
از دیدگاه نظامی، پهپادهای ترموباریک (گرمافشاری) برای جستجوی اهدافی که در داخل ساختمانهای مستحکم یا عمق زمین قرار دارند ایده آل هستند. آنها گردابی از فشار و حرارت بالا ایجاد میکنند که به ضخیمترین دیوارها نفوذ میکند و در عین حال تمام اکسیژن موجود در مسیر خود را از بین میبرد.
پهپادهای ترموباریک آلابوگا هنگام برخورد با ساختمانها بشدت مخرب هستند و حداکثر آسیب را حتی فراتر از انفجار ایجاد میکنند.
انتهای پیام/