ارتباط مستقیم بیتحرکی با بیماریهای قلبی
به گزارش خبرنگار آنا به نقل از هلث دی نیوز؛ یک مطالعه جدید نشان می دهد زیاد بودن زمان نشستن یا دراز کشیدن در طول روز می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و مرگ را افزایش دهد.
به گفته محققان، بیش از 10 ساعت و نیم بی تحرکی به طور قابل توجهی با نارسایی قلبی در آینده و مرگ ناشی از مشکلات قلب مرتبط است.
شان خورشید، متخصص قلب و عروق در بیمارستان عمومی ماساچوست، گفت: یافتههای ما از کاهش زمان بیتحرکی برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، با 10.6 ساعت در روز یک آستانه کلیدی بالقوه مرتبط با نارسایی قلبی و مرگومیر قلبی عروقی است، حمایت میکند. در بوستون نشستن یا دراز کشیدن بیش از حد می تواند برای سلامت قلب مضر باشد، حتی برای افرادی که فعال هستند.
این نتایج با مطالعه دیگری که اخیراً در مجله PLOS One منتشر شده است، مطابقت دارد که نشان میدهد پیری قلب افراد با سپری کردن زمان بیشتری برای نشستن تسریع می شود. حتی اگر افراد حداقل توصیههای ورزشی روزانه را رعایت کنند، همچنان این اتفاق میافتد.
محققان دریافتند، حدود 5 درصد از افرادی که بیش از 10 ساعت و نیم مینشینند، دچار ضربان قلب نامنظم، 2 درصد به نارسایی قلبی، کمی کمتر از 2 درصد دچار حمله قلبی شدند و حدود 1 درصد بر اثر بیماری قلبی جان خود را از دست دادند.
رفتار بی تحرک به طور پیوسته خطر ابتلا به ضربان قلب نامنظم و حمله قلبی را در افراد افزایش میدهد
خطر ابتلا به نارسایی قلبی و مرگ ناشی از قلب در افراد تا زمانی که بیش از 10 ساعت و نیم در روز از زمان بی تحرکی خود استفاده نکردند، کم است اما بعد از این میزان، خطر به طور قابل توجهی افزایش مییابد، حتی اگر طبق توصیهها هفتهای 150 دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید داشته باشند نیز همین پیامدها را دارد.
خورشید گفت: دستورالعملهای آینده و تلاشهای بهداشت عمومی باید بر اهمیت کاهش زمان بیتحرکی تأکید کند. اجتناب از نشستن بیش از 10.6 ساعت در روز ممکن است حداقل هدف واقعی برای سلامت قلب باشد.
چارلز ایتون، مدیر مرکز مراقبت های اولیه و پیشگیری در دانشگاه براون آیلند، خاطرنشان کرد: افراد تمایل دارند میزان ورزش خود را به میزان قابل توجهی بیش از حد تخمین بزنند و رفتار بی تحرک خود را دست کم بگیرند.
ایتون عنوان کرد: جایگزین کردن تنها 30 دقیقه نشستن بیش از حد در روز با هر نوع فعالیت بدنی میتواند خطرات سلامت قلب را کاهش دهد.
افزودن فعالیت متوسط تا شدید، خطر نارسایی قلبی را تا 15 درصد و مرگ ناشی از قلب را تا 10 درصد کاهش می دهد و حتی فعالیت سبک نیز با کاهش 6 درصدی خطر نارسایی قلبی و 9 درصدی مرگ ناشی از قلب، تفاوت هایی را ایجاد می کند.
انتهای پیام/