صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پژمان شاهوردی در گفت‌وگو با آنا؛

رسالت تئاتر خیابانی طرح مسائل اعتراضی است/ چالش‌های فعلی تئاتر خیابانی چیست

پژمان شاهوردی داور بخش خیابانی جشنواره تئاتر استان تهران گفت: رسالت تئاتر خیابانی ایجاد تغییر و طرح مسائل اعتراضی است.یکی از مشکلات فعلی در تئاتر خیابانی کمبود ایده و طرح‌های اجرایی اختصاصی برای این گونه از تئاتر است و بسیاری از آثار فاقد نوآوری در این زمینه هستند.
کد خبر : 940871

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران در بخش‌های ایثار، نهال، لبخند، کودک و نوجوان، تئاتر خیابانی، نمایشنامه‌نویسی و میهمان؛ از ۱۶ تا ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ در مجموعه پردیس تئاتر تهران، مجموعه تئاتر محراب و مجموعه سالن‌های حوزه هنری شب گذشته در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

پژمان شاهوردی، داور بخش خیابانی بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران، در خصوص این رویداد به آنا گفت: من ابتدا به عنوان هنرمند تئاتر خیابانی در اکثر جشنواره‌های کوچک و بزرگ کشور حضور داشته و در پارک‌ها و خیابان‌های متعددی اجرا کرده‌ام و تئاترخیابانی برای من به عنوان رشته تخصصی حتی در زمینه پژوهشی جایگاه ویژه‌ای دارد و همین موضوع باعث شده افتخار داشته باشم تا به‌عنوان داور نیز در این عرصه فعالیت کنم.

شاهوردی تجربه داوری در بیست ونهمین جشنواره تئاتر استان تهران را بسیار لذت بخش دانست و افزود: استقبال مخاطبان از نمایش‌ها، حتی در محیطی که اجرای نمایش جدا از محل رفت و آمد عموم انجام می‌شد، برایم جالب توجه بود.

وی با اشاره به همدلی هنرمندان حاضر در جشنواره توضیح داد: آن‌ها برای آثار هم‌دیگر هم زحمت زیادی کشیده‌اند و برخی از آنها پس از اجرای خود به اجرای گروه‌های دیگر کمک می‌کردند؛ این امر نشان‌دهنده بلوغ و روحیه همبستگی در میان هنرمندان است.

شاهوردی در ادامه به کیفیت آثار اشاره کرد و گفت که بیشتر آثار از هنرمندان باتجربه‌ای بودند که سابقه حضور در تئاتر خیابانی را دارند و افزود: این حضور نشان می‌دهد استان تهران هنرمندان فعال و باتجربه‌ای در این زمینه دارد، اما انتظار من این است که با این میزان توانایی آثار بدیع‌تر و نو‌تر هم تولید شوند.

وی درباره مشکلاتی که باعث کاهش کیفیت برخی آثار شده است، بیان کرد: کمبود دوره‌های آموزشی و کلاس‌های تخصصی برای هنرمندان تئاتر خیابانی از مشکلات مهم این حوزه است و این نوع اجرا‌ها به دلیل سختی‌های خاصی که دارند نیازمند حمایت بیشتری هستند و بدون حمایت کافی، هنرمندان انگیزه لازم برای تولید آثار باکیفیت را نخواهند داشت.

داور بخش «خیابانی» جشنواره تئاتر استان تهران، در مورد معیار‌های داوری این دوره توضیح داد: تئاتر خیابانی دارای مولفه‌های خاصی است که باید در آثار رعایت شوند؛ که یکی از این مولفه‌ها اهمیت حضور و تاثیرگذاری تماشاگر است و باید در اجرای نمایش به این نکته توجه شود. رسالت تئاتر خیابانی ایجاد تغییر و طرح مسائل اعتراضی است و این نکته نیز باید در آثار مدنظر باشد. شاهوردی اظهار داشت که یکی از مشکلات فعلی در تئاتر خیابانی کمبود ایده و طرح‌های اجرایی اختصاصی برای این گونه از تئاتر است و بسیاری از آثار فاقد نوآوری در این زمینه هستند.

این هنرمند در ادامه با اشاره به ویژگی‌های خاص بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران، عنوان کرد که حضور امیرحسین شفیعی به عنوان دبیر و اضافه شدن بخش‌های مختلف به این جشنواره یکی از عوامل اصلی موفقیت این دوره بوده است؛ و باعث شد تا تماشاگران بتوانند بر اساس علاقه خود نمایش‌های مختلف را در بخش‌های گوناگون تماشا کنند و از تنوع موضوعی جشنواره لذت ببرند.

در پایان، شاهوردی یکی از نیاز‌های مهم تئاتر امروز را حضور نویسندگان قوی دانست و از مسئولان درخواست کرد تا برای پرورش و آموزش هنرمندان تئاتر خیابانی برنامه‌ریزی کنند و افزود: با برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی، زمینه‌ای فراهم کنند تا هنرمندان جدیدتری به عرصه تئاتر خیابانی وارد شوند؛ و این مسئله نیازمند تصمیم‌گیری‌های بزرگ در سطح ملی است تا در سال‌های آینده شاهد نمایشنامه‌های خوب و جدیدتری در عرصه‌های مختلف باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر