چطور درون ابرها تگرگ به وجود میآید؟
خبرگزاری آنا- مریم ملی: گاهیاوقات درست وقتی که در حال لذت بردن از صدای آرامشبخش باران هستید، حس میکنید تکهسنگهای درشتی در حال کوبیده شدن به زمین و پنجره و ... هستند. انگار ناگهان صدای آرامشبخش و ملایم باران جایش را به برخوردهای پر سروصدا و ویرانگر تگرگ میدهد.
به نظر شما چه میشود که باران به تگرگ تبدیل میشود و نه برف؟ اگر قرار است قطرههای آب منجمد شوند و شبیه یک تکه سنگ سفت و محکم باشند چگونه در اثر سرما به برف تبدیل نشدند؟
{$sepehr_key_3407}
ابرهای عظیمالجثه کومولونیمبوس که آنها را با شکلهایی شبیه گلکلم میشناسید مسئول تشکیل تگرگ هستند. ابرهای کومولونیمبوس بارانزا هستند و به شدت مرطوبند این ابرها احتمال بارش دارند و ممکن است رعدوبرق هم ایجاد کنند. مهمترین شرط برای تشکیل تگرگ در این ابرها این است که جریان هوای بالا رونده وجود داشته باشد.
این جریان قطرات باران و برف باریده شده را به قسمتهای بالایی جو برده و در هم مخلوط میکند و به علت سرمای هوا در قسمتهای بالایی اتمسفر، این قطرهها منجمد میشوند. ذرات یخزده، تا زمانی که سبک هستند در جو معلق و در حال چرخش باقی میمانند اما به مرور با چسبیدن قطرات و یخهای دیگر به آنها سنگینتر شده و در اثر جاذبه زمین به پایین میافتند. این مسئله درست زمانی است که ما میبینیم که یک ابر تیره بخشی از آسمان را پوشانده و دانههای تگرگ دارند با شدت روی زمین میافتند.
این بار که تگرگ بارید اگر یکی از آنها را بردارید و از وسط دو نیم کنید خواهید دید که از چند لایه تشکیل شده است، این لایهها از یخ زدن مکرر قطرات آب در اطراف دانه برف اولیه به وجود میآیند. معمولا قطر تگرگها ۵ تا ۵۰ میلی متر است و بزرگترین ابعادش میتواند شیشه را بشکند و درخت ها و گیاهان را به شدت زخمی کند و برای حیوانات و انسان هایی که در حال تردد هستند مخاطرات جدی به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/