صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۵۹ - ۲۴ آبان ۱۴۰۳
دایرةالمعارف دانش‌بنیان‌ها (۱۶۶)؛

چه فناوری‌های نوینی در صنعت ساخت و ساز به کار می روند؟

در حال حاضر ساختمان‌سازی سنتی به تنهایی نمی‌تواند نیاز مخاطبان را رفع کند لذا فناوری‌های نوین در این‌امر دخیل می‌شود تا راحتی بیشتری را برای عموم مردم فراهم‌آورد.
کد خبر : 940483

به گزارش خبرگزاری آنا، فناوری‌های نوین ساختمان نوعی از اختراعات و ابزارها، راه‌ها و متد‌های جدید انجام کار هستند که می‌توانند مسیر و کلیت ساخت و صنعت ساختمان را به طور کلی تغییر  و میزان اشتباهات در این صنعت را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.

این فناوری‌ها روز به روز جایگزین سیستم‌های قبل شده و در نهایت باعث بهبود عملکرد در این صنعت می‌شوند. فناوری‌های نوین ساختمان را می‌توان در اصل روش‌های جدیدی دانست که به صنعت ساختمان و موارد مربوط به بخش‌های مختلف آن از مرحله اول و ابتدایی که تحقیق درباره زمین و طرح است تا زمینه اجرا، ارائه و آزمایش کمک شایانی می‌کند.

 فناوری‌های نوین ساختمان می‌تواند کارکرد و کارایی را بالا برده و از خستگی و کار نیروی انسانی نیز بکاهد و سرعت کار در کنار دقت را تا میزان بسیار زیادی افزایش دهد.

کاهش هزینه‌ها در بلند مدت و افزایش سطح کیفی کار نیز از دیگر مزایای استفاده از فناوری‌های نوین ساختمان و معماری است که این موارد باعث شده تا روز به روز استفاده از تکنولوژی به خصوص در پروژه‌های بزرگ، بیشتر و کامل‌تر شود؛ بنابراین برای دوام و پایداری در دنیای جدید باید پیرو تکنولوژی و فناوری‌های جدید بود. در حال حاضر ضرورت ساخت مسکن، افزایش ایمنی و استفاده از مصالح باکیفیت و مقاوم بسیار حائز اهمیت است و مهم است که با رعایت اصول مهندسی، ایمنی عملیات پروژه انجام شود و تمامی ساخت و ساز‌ها مطابق با اصول و مقررات ملی ساختمان باشد.

استفاده از تکنولوژی‌های نوین ساختمانی باعث عدم هدر رفت منابع طبیعی می‌شود و به همین جهت از سوی نهاد‌های مختلف مورد پسند واقع شده است. نقش مصالح ساختمانی در مصرف انرژی نیز بسیار پررنگ بوده و باید به آن توجه شود.

در ادامه به معرفی برخی از فناوری‌های نوین در صنعت ساخت و ساز می‌پردازیم:

واقعیت مجازی در صنعت ساختمان: واقعیت مجازی می‌تواند ارتباطی مجازی ولی در عین حال واقعی با دنیای خود در بستری دیگر باشد و همین امر موجب می‌شود تا بتوان با استفاده از این ایده و فناوری بسیاری از اقدامات صنعت ساختمان را بهبود بخشید.

 این تکنولوژی می‌تواند طرح‌های مختلف را به شما نشان داده و باعث شود تا حال و هوای زندگی عادی را در دنیای مجازی تجربه کنید و این امر موجب می‌شود تا بسیاری از ایرادات و مزایای یک طرح به مرور کشف شده و بتوان از مدل‌های سه بعدی ساختمان مانند ماکتی با طرح زنده استفاده کرد.

پرینتر‌های سه بعدی: پرینتر‌های سه بعدی توانایی این امر را دارند تا با ارائه یک طرح در قالب سیستم و به صورت نرم افزار، آن را به طور دقیق ارائه کرده و آن را بسازند و همین موضوع به نوعی مانند بازیابی و ماکتی از طرح به صورت سه بعدی می‌شود که به طراحی و یا عیب یابی سازه بسیار کمک کرده و با استفاده از خروجی خود جایگزینی بسیار سریع‌تر و راحت‌تر برای ماکت‌ها باشد.

بتن خود ترمیم شونده: بتن یکی از مصالح مهم در ساخت و ساز به شمار میرود که باعث استحکام، مقاومت و عایق بودن می‌شود. اما نکته منفی که راجع به آن وجود دارد این است که به مرور زمان امکان ترک برداشتن آن بر اثر ضربات و یا شرایط مختلف وجود دارد.

از این رو محققان نوعی بتن تولید کرده اند که در صورت ترک برداشتن به طور خود به خودی ترمیم می‌شود که به آن بتن خود ترمیم شونده یا بیوبتن می‌گویند. نحوه عملکرد بیوبتن به این صورت است که باکتری‌های موجود در بتن به هنگام ترک خوردن بتن فعال شده و در واکنش با رطوبت محیط و کربنات کلسیم به سنگ آهک تبدیل شده و باعث ترمیم شدن بخش‌های ترک خورده می‌شود.

هوش مصنوعی در ساختمان سازی: فناوری هوش مصنوعی میتواند نقشه‌ها و طرح‌های مهندسین را آنالیز کرده و در صورت وجود هر گونه خطا هشدار لازم را به آنها بدهد. با این کار از خسارات جبران ناپذیری که ممکن است در آینده به خاطر وجود خطا‌ها به وجود بیایند جلوگیری می‌شود. با استفاده از هوش مصنوعی عملکرد پروژه به صورت دقیق و واضح نزد مهندسین است که در این صورت نیازی به نظارت حضوری روزانه نخواهند داشت.

به طور کلی هر روز فناوری‌های جدیدی ابداع می‌شوند که جایگزین روش‌های  قبلی شده و به بهبود عملکرد صنعت ساختمان سازی کمک می‌کند. این تکنولوژی‌ها اهمیت بسیار زیادی در صنعت ساخت و ساز دارند چرا که با ورود آنها به این عرصه عملکرد این صنعت نیز پیشرفت روز افزونی داشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر