صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۰ - ۲۲ آبان ۱۴۰۳

تصاویر نجومی بیست‌ودوم آبان (۱۲ نوامبر)

امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.
کد خبر : 940418

به گزارش خبرگزاری آنا،تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.

{$sepehr_key_3378}

تصویر روز ناسا

در تصویر زیر سحابی هلال با نام علمی NGC 6888 را می‌بینید. این سحابی توسط یک ستاره درخشان در مرکز آن به وجود آمده است. سحابی هلال حدود 250000 سال پیش شروع به شکل گیری کرد. در آن زمان ستاره مرکزی به یک ستاره ولف-رایه (Wolf-Rayet) به نام WR 136 تبدیل شد. ستارگان ولف-رایه اجرامی با جرم بسیار بالا (بیش از بیست برابر خورشید) هستند که در رده فراغول‌ها قرار می‌گیرند.  

لایه بیرونی سحابی هلال به دلیل بادهای شدید به بیرون می‌ریزد. این باد هر 10000 سال یک بار جرمی برابر با خورشید ما آزاد می‌کند! باد بر گاز مجاور آن تأثیر می‌گذارد و این امر پوسته‌ها را فشرده و آنها را روشن می‌کند. سحابی هلال در فاصله 4700 سال نوری از ما در صورت فلکی ماکیان قرار دارد. ستاره WR 136 احتمالاً میلیون‌ها سال آینده به عنوان یک ابرنواختر منفجر خواهد شد.  

تصویر روز skyandtelescope

این تصویر توسط مایک ووئله (Mike Woelle) در ناتلفلد اتریش به تاریخ 28 اکتبر 2024 در بازه ساعت 22:33-22:55  ثبت شد. این تصاویر اجرام نجومی زیر با تجهیزات Obsession UC هجده اینچی، ASI462mc، TEPP EQ  ساخته شدند. دید خوب و صدالبته اپتیک خوب در تصویربرداری نجومی مهم هستند. تنظیمات خوب نیز مورد نیاز است. این عوامل به ثبت جزئیات ظریف در اقمار زیر کمک کرده است. تصویر زیر توسط دیوید کمپل (Dave Campbell) از سان آنتونیو تگزاس ثبت شده است.

 تصویر روز astronomy

این تصویر کره ماه از سن آنتونیو، تگزاس ثبت شده است. یک ماه گرفتگی جزئی در 17 سپتامبر دیده می‌شود. این رویداد در طول یک ابرماه فوق العاده رخ داد. عکاس از یک اسکوپ 8 اینچی Celestron RASA با کاهنده 0.7x استفاده کرد. او همچنین از یک دوربین تک رنگ خنک کننده برای تصویربرداری استفاده کرد. 

تصویر روز earthsky

شگفت انگیز است که چقدر با جزئیات خوب و به زیبایی می‌توان آسمان شب را به تصویر کشید، به خصوص اگر سوژه تان چیزی نمادین همچون صورت فلکی شکارچی (Orion) باشد. تصویربرداری با دوربین Canon R و فیلتر Antlia Quad گرفته شده است! شنیدن اینکه از ابزارهایی مانند Affinity Photo و Starnet2 برای پردازش تصاویر خود استفاده می‌کنید بسیار عالی است. این تکنیک‌ها واقعاً عمق عکس‌های شما را افزایش می‌دهند.

صورت فلکی شکارچی واقعاً فقط نوک کوه یخ است. در آن منطقه از آسمان چیزهای زیادی برای کاوش وجود دارد! آیا به ثبت دیگر صورت‌های فلکی نزدیک یا اجرام نجومی در اعماق آسمان فکر کرده اید؟

 

انتهای پیام/

ارسال نظر