صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۵ - ۱۹ آبان ۱۴۰۳
جرایم سایبری یا تهاجم اسرائیل به بیمارستان‌های غزه؛

شورای امنیت وظیفه رسیدگی به کدام‌یک را دارد؟

اعضای غربی شورای امنیت در حالی از افزایش حملات باج‌افزاری به مراکز درمانی ابراز نگرانی می‌کنند که به گفته نماینده روسیه، آنها از انجام وظایف اصلی، مانند ممانعت از تداوم بمباران بیمارستان‌های غزه توسط رژیم اسرائیل، بازمانده‌اند.
کد خبر : 939841

به گزارش خبرگزاری آنا، «تدروس ادهانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت در نشست شورای امنیت سازمان ملل که به درخواست آمریکا برگزار شد، گفت که حملات باج‌افزار‌ها به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی «مسئله مرگ و زندگی» است.

هکر‌ها در حملات باج‌افزاری، داده‌های رایانه‌ای شرکت‌ها یا نهاد‌ها را رمزگذاری می‌کنند و تنها در ازای دریافت باج حاضر به بازگرداندن کنترل رایانه‌ای به قربانیان می‌شوند.

به گفته ادهانوم، تحقیقات نشان می‌دهد که شدت و تکرار چنین حملاتی علیه بخش خدمات بهداشتی و درمان افزایش یافته است.

وی ضمن تأکید بر اهمیت همکاری بین‌المللی برای مقابله با این حملات افزود: جرائم سایبری ازجمله باج‌افزار‌ها تهدیدی جدی علیه امنیت بین‌المللی ایجاد می‌کند.

همچنین بیش از ۵۰ کشور ازجمله کره جنوبی، اوکراین، ژاپن، آرژانتین، فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیه مشترکی هشدار مشابهی دادند و اعلام کردند: این حملات تهدید‌های مستقیمی علیه امنیت عمومی هستند و با ضربه زدن به سرویس‌های حیاتی بهداشتی و درمان و اعمال زیان‌های گسترده اقتصادی، جان انسان‌ها را به خطر می‌اندازند و تهدیدی علیه امنیت و صلح بین‌المللی ایجاد می‌کنند.

«آن نوبیرگر» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل انگشت اتهام را به سمت روسیه نشانه رفت و گفت: برخی کشورها، خصوصاً روسیه همچنان به بازیگران حملات باج‌افزاری اجازه می‌دهند که از خاک آنها و در کمال مصونیت فعالیت کنند.

فرانسه و کره جنوبی نیز در این رابطه کره شمالی را به انجام حملات باج‌افزاری متهم کردند.

در واکنش به این اتهامات، «واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، گفت: شورای امنیت محل مناسبی برای بررسی جرائم سایبری نیست.

نبنزیا تأکید کرد: اگر همکاران غربی تمایل دارند که درباره امنیت تأسیسات بهداشتی و درمانی صحبت کنند، باید با اتخاذ اقداماتی ویژه برای متوقف کردن حملات وحشتناک اسرائیل به بیمارستان‌ها در نوار غزه موافقت کنند.

غزه در یک سال گذشته، هدف آماج بمباران وحشیانه جنگنده‎‌های اسرائیلی بوده است.

روز گذشته، «ولکر ترک» رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد، اعلام کرد که نزدیک به ۷۰ درصد از شهدای غزه را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند که نشانه‎‌ای از «بی‌تفاوتی آشکار» اسرائیل در قبال کشتار غیرنظامیان است.

او در گزارش اخیر خود هشدار داد که حملات «گسترده یا نظام‌مند» به غیرنظامیان می‌تواند «جنایات علیه بشریت» محسوب شود.

اگرچه رسیدگی به جرایم سایبری که از معضلات دنیای مدرن است، اهمیت زیادی دارد، اما در جهانی که نیروهای متخاصم همچنان از شگردهای سنتی و در عین حال نامتعارف مانند نسل‌کشی و پاکسازی قومی برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند، شورای امنیت بهتر است برای دور ماندن از اتهام سهل‌انگاری، به وظایف اصلی خود برسد.

انتهای پیام/

ارسال نظر